Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

MUNZIFAI – Cesty po hvězdách CD-R 2009, vlastní náklad

Munzifai z Kladna (a okolí) existují od roku 2003, prošli řadou personálních změn (od počátku jsou v kapele kytarista a zpěvák Jirka Štepánovský s kytaristou Martinem Ryšavým) a skoro každý rok přišli s novým demosnímkem. Těžko říci, proč se zatím nedočkali plnohodnotného nosiče... třeba za to můžou právě ty neustálé výměny muzikantů. Nicméně momentálně je kapela v plné síle, basový nástroj obsluhuje a občas pěje Šárka Kneblíková a do bubnů tluče David Černý.

Munzifai nehrají nikterak objevnou muziku, ale starý (pro někoho) dobrý hard and heavy s českými texty. A slovo, které mi při poslechu Munzifai neustále přichází na mysl, není pro kapelu zrovna pochvalné. Neotesanost. Jak muzika, tak texty jsou neohrabané a upracované, typicky bigbítovo – hardrockové. Stokrát slyšené riffy, skoro pořád v jednom tempu, ani rychle, ani pomalu... Ještě slabší je to se zpěvem. Jirka snad ani nezpívá, spíš podivně vykřikuje neškoleným hrubým hlasem. Ani Šárka, která v Motorkářovi dostala poměrně velký sólový prostor, nezpívá dobře. Je zřetelně slyšet, jak moc by potřebovala nějaké lekce zpěvu, protože pečlivá intonace a frázování jí nic neříká. Možná za to ani nemůže, slova chvílemi musí drmolit, aby do podkladu pasovala. Strašidelným zážitkem je sborové óóóóóoooóóóóóooo právě ve druhé skladbě – to považuji za ztrátu soudnosti, brrr.

Ale abych jen nenacházel chyby... pár pozitiv by se taky našlo. Skladby mají v rámci stylu hlavu i patu, kapela je slušně sehraná a zvuk z Hostivaře je výborný – všechny nástroje zní ukázkově, baskytara a bicí přímo lahůdkově.

V textech se řeší slasti a strasti života – kromě oddechového Motorkáře se textař věnuje vážnějším tématům a snaží se vypořádat s rutinním stylem života (Seriál) nebo odchody (Cesty po hvězdách).  Jenže slova jsou poskládána hodně jednoduše, těžkopádně.. a jsme zase u té upracovanosti.

Seznam skladeb:
  1. Seriál
  2. Motorkář
  3. Cesty po hvězdách
  4. Věřím

Čas: 14:50

www.bandzone.cz/munzifai


Zveřejněno: 05. 01. 2010
Přečteno:
3449 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář