Nejbližší koncerty
INSANIA

Rozhovor s Francescem, bubeníkem této mašinérie, která se již za pár dní představí na festivalu Apocalyptic Form Of Death..

Festival Apocalyptic Form Of Death se blíží závratnou rychlostí a jednou z hlavních hvězd jsou brutal death metaloví “symfonici” z Itálie, kterým před nedávném vyšlo debutové album "Oracles" - Fleshgod Apocalypse. Původně jsem byl s Francescem domluven na poněkud delším rozhovoru, ovšem z důvodu jeho pracovní vytíženosti mi byl schopen odpovědět pouze na několik otázek. Takže z plánovaného rozhovoru je spíše mini-informační rozhovůrek. Ovšem jsme domluveni, že během dalších měsíců podnikneme detailnější průzkum této mlátičky z Říma.

Zdravím Tě Francesco! Fleshgod Apocalypse jsou novou akvizicí na metalové scéně, mohl bys tedy příbližit svou kapelu čtenářům, kteří ještě neměli tu čest?

Ahoj! Fleshgod Apocalypse je death metalová kapela s inspirací v klasické hudbě a pochází z Italských měst Perugie a Říma. Kapela byla založena v roce 2007 jako boční projekt hudebníků z kapel Hour Of Penance, Prometheus Unbound a T.E.R. Po dvou měsících psaní a zkoušení nových skladeb, jsme ve studiu 16th Cellar nahráli promo pod vedením producenta Stefana “Saul” Morabita. Tento materiál měl hned po vydání skvělou odezvu a přinesl nám take nabídku od firmy Neurotic Records. S tímto labelem ovšem byly problem, takže po nahrávání prvního plnohodnotného alba jsme podepsali smlouvu s Willowtip Records (USA a další země) a Candlelight Records (Evropa). Mezitím nás také zastihly personální změny v kapele a byly jsme nuceni si vyměnit role. Já jsem se po odchodu bubeníka přesunul za bicí soupravu a Paolo si přibral k base ještě zpěv. V této pozměněné sestavě nyní hrajeme koncerty, jejichž seznam naleznete na kapelním myspacu (odkaz níže).

Druhá otázka míří k počátkům FA. Ty jsi zpěvákem Hour Penance, další kapely zbytku FA už jsi zmiňoval. Zajímá mě, jak jste přišli na myšlenku založit další kapelu, v podstatě hodně podobného ražení ? Mimo Tebou zmiňovaných kapel jsem viděl na internetu, že členové FA mají co dočinění ještě s dalšími kapelami. Jak si tedy stojí FA, je to “jen” další projekt a nebo po Tebou zmiňovaném úspěchu se FA stanou vaší hlavní kapelou?

Ano, máš pravdu. Kolegové hrají ve spoustě projektů, které jsou si velmi podobné (smích). U nás totiž není jednoduché najít dobré muzikanty, kteří jsou takto zaměřeni. Ze začátku jsme nepočítali s takovým úspěchem a FA tak skutečně byli pouze dalším projektem, později jsme začali měnit názor a nyní bereme FA jako plnohodnotnou kapelu. Rád bych tady ještě zmínil chybu na webu, FA nejsou pokračováním kapely T.E.R., kapely se pouze dělí o hudebníky, ale jinak spolu nemají nic společného. Každopádně, pro mě jsou teď FA stejně důležití jako Hour Of Penance.

Před pár týdny měli čeští fanoušci možnost zavítat na váš koncert v pražském klubu Kain. Z mého pohledu to bylo velmi vydařené, jak jste vy reagovali na české publikum, které bylo evidentně příjemně překvapeno vaším vystoupením?

Byl to parádní koncert (pro nás teprve třetí v současné sestavě). Lidé si to užívali a klub Kain je skvělé místo. Živá vystoupení jsou pro nás důležitější, než kdy dřív, to byl take důvod personálích změn. Nyní budeme koncertovat, co to jen půjde. České publikum nás “prostě” skvěle podpořilo!

Během pár týdnů se do ČR vrátíte znovu a to na jihočeský festival AFOD. Jak se tam těšíte a budete hrát nějaký nový materiál?

Těšíme se opravdu hodně a to především proto, že je to festival a ne klubový koncert. Budeme hrát hlavně skladby z alba Oracles a zřejmě přidáme i speciální vsuvku. No, uvidíme (smích). Máme už několik nových věcí, ale z důvodu podpory nového alba je zatím nebudeme zařazovat do živých vystoupení.

Zmínil jsi vaše nové album, nazvané Oracles. Kde jste nahrávali a jak jste s výsledkem spokojeni?

Na nové album jsme skutečně hrdí. Navíc reakce lidí jsou fantastické, to jsme opravdu nečekali. Nahrávali jsme to, stejně jako promo, v římském studiu 16th Cellar a opět s producentem Stefanem “Saul” Morabitem. S produkcí jsme naprosto spokojeni, protože je nejlepší co se dá pro tento druh skladeb udělat. Všechno zní čistě a “matematicky”, což je věc, kterou v muzice milujeme. Současně to ale neztrácí death metalovou údernost, to je nejdůležitější. It’s not prog-gay sound. (myslím, že překlad není třeba)

Ještě bych se vrátil k vašemu “labelu”. Jak jste se k nim dostali a jak jste s nimi spokojeni?

Jsme s nimi naprosto spokojeni, makali hodně, aby vůbec album Oracles vyšlo a máme díky nim nejlepší možnou distribuci. Jsme štastni, že můžeme spolupracovat s Jasonem (Willotip) a dalšími z Cadlelight. Pomáhají nám každý den natolik, že si snad ani nemůžeme přát více. Skvělá situace pomáhá dobré náladě v kapele a můžeme se tak lépe koncentrovat na nové album, které by mělo vyjít koncem roku 2010. Hlavně teď ale chceme odjezdit co nejvíce koncertů.

Díky za podporu a za rozhovor, těším se na AFODu!

Link: www.myspace.com/fleshgodapocalypse 


Zveřejněno: 17. 06. 2009
Přečteno:
3440 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 06. 2009 20:04 napsal/a DW
Naprosto
neuvěřitelné, že kapela formátu FA si to přižene do klubíku Kain.. To prostě není \"normální\" a pracovní i jiná vytíženost mě v současné době začíná hodně s.. Celkem rád bych se na tu božárnu taky podíval, věříte?