Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

INZEST - Grotesque New World CD 2008, Mad Lion Records

Znepokojivé synth intro a jde se na to! Rakouská banda Inzest obsahující mimo jiné bývalého vokalistu kvalitních death metalistů „Lost Dreams“ Markuse Wenzela, se rochní v death metalu, říznutém grindem a metalcorem. Je to rychlé, výbušné, agresivní a hlavně – záživné. Ihned úvodní eponymní skladba vás neskutečným způsobem nabudí, jejich jako břitva ostré, blastující kytary (!), pseudo techno synťáky, které vzbuzují zatracenou (mírně řečeno) agresi a brutální growl, jenž se občas pouští až do grindových čuňačin (neboli taháme vzduch sem a tam) Kapela se na myspace profiluje jako „FUKKING BULLDOZING DEATHCORE!!!“ a je to pravda. Nelze nesouhlasit, smečka skutečně devastuje jako z řetězu se utržený buldozer, jehož řidič dostal v kabině srdeční záchvat.

Bicí blast beaty Marco Ellera jsou vždy na svém místě, nedá se říci, že by svůj snare drum nechal chvilku na pokoji, dvoukopáku sice občas dá trochu vydechnout, ale jinak ví, cože to je pořádné hardcore bicí tempo. Dvojka „Skinstripped“ vás překvapí masivními triggery, jež jednoho řádně zamáčknou do sedadla a jen tak nepustí. Upřímně se kaji, že jsem tuto formaci neposlechl dřív, je to pořádný nářez.

Člověk by řekl, že s přibývající stopáží si snad chlapi dají trochu oraz, ale ani v nejmenším. Proč by to také dělali, říkají si nejspíše a jede se dál. Všechna ta písklata z dílny Simona Schafferera znějí navíc naprosto úžasně a dohromady s triggerovanými bicími je to úplná pohádka. Ve třetí „1-800 Kill Yourself“ Inzest zženštilým teenagerům v Converse botičkách ukazují, jak se dělá takový pořádný breakdown. Vynikající skladba ve středním tempu s fetusáckými vyhrávkami a jakýmsi pokusem o disharmonické sólo. To sice nevyšlo, ale skladba mě málem smetla ze židle!
Oddech? Ani nápad, blastující nádhera pokračuje v thrashující „Bloodcore“, se slušnou diverzí zvláště ve zpěvech a tvrdě nostalgickými riffy. Přitom se ani na vteřinku nenudíte, kapela, když už se na okamžik zastaví, opět nasadí k chorusu či sloce typu Aborted a vy prostě víte, že tohle se povedlo.

Nebyla by to snad ani recenze, kdybych se alespoň zkratkovitě nezmínil o soundu. Tady není co řešit, bicí triggery zabíjejí obecenstvo neskutečným způsobem a na nahrávku tohoto stylu se jistě hodí. Kytary jsou až překvapivě „nahoře“ (Big Bossova terminologie, kterou mám moc rád), znějí trochu chřestivě, ale hlavně, dosti povědomě. Asi každý bychom mohli z hlavy vyjmenovat několik band, které v minulosti zněly (a přece nehrály) stejně. To není rozhodně nic špatného, občas si spodkem probublá basa, něco předvede a zase zmizí. Naštěstí nemáte čas to sledovat, protože partička do vás hulí jednu parádní pasáž za druhou.

Deset skladeb, přes čtyřicet minut. Udrží nahrávka vaši pozornost po celou dobu? No nevím, ale tu moji rozhodně zaměstnala patřičným a vítaným způsobem. Správná porce  agrese a občasné zdržení se stranou (což se u kapel podobného ražení moc nevidí) je v tak dokonalém, organickém poměru, že vám všechny zlomy ve skladbách (a že jich věru moc není, často připomínají Inzest spíše thrash/death(grind) než deathcore, kam se sami řadí), ale čert vem škatule, tohle se našim rakouským protiatomovým sousedům povedlo a ať si jejich ekologická agitka o Temelínu a energii, jež podobnou cestou sami čerpají říká cokoliv, jeden fakt zůstane neměnný. Inzest jsou zabijáci a já jen lituji, že jsem je neobjevil o dost dřív!

Čas: 41:32
Seznam skladeb:
  1. Grotesque New World
  2. Skinstripped
  3. 1-800 Kill Yourself
  4. Bloodcore
  5. Dead Flesh Rising
  6. Nonhuman Hybrid Level
  7. Mindcrash
  8. Neo Sodom
  9. Lay Down Broken
  10. Subconscious Demise
  11. Skinstripped (video)
  12. 100 % Underground (video)
http://www.myspace.com/inzest

Zveřejněno: 09. 05. 2009
Přečteno:
3424 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář