Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

The Gathering, Endless

Hned, když jsem uviděl u vchodu řadu dlouhou jak tejden, říkal jsem si, že kdo nechá koupi lístku na poslední chvíli, má problém. Chyba lávky ? řada byla na šatnu a problém jsem měl rázem taky. To byla asi jediná organizační chyba, protože šatnářka ač sličná to děva, trochu nestíhala...

Endless ? nestihl jsem úplný začátek, ale i přesto mě velmi zaujali. Velká preciznost, dokonalý zvuk a odlehčenost, takhle by se dal celý koncert shrnout. Osobně jsem byl hodně zvědavý, protože je o téhle Ostravské kapelce hodně už pár let slyšet. Nezklamali, se dvěma hosty ? saxofonista z Kryštof a Hankou Nogolovou z SSOGE, předvedli, že si s klidem mohou tykat s kapelami větších formátů. Nezbytná představovačka nakonec a poslední song. Publikum je celý koncert hodně povzbuzovalo a kdyby nebylo časového rozpisu (tedy jestli byl), tak si málem vyřvali i přídavek.

Na hlavní kapelu večera se nemuselo ani moc dlouho čekat, možná také protože bicí už byly postavené a ostatní vlastně skoro taky. Sál byl slušně zaplněn asi pětistovkou návštěvníků a při příchodu členů se už docela bouřilo, ale když se objevila Anneke, publikum zvýšilo úsilí dvakrát. No po pravdě potom co začala zpívat, mi tak trochu spadla čelist. Žádné tahání melodií z paty a snaha sníst mikrofon. Spíše to vypadalo, že se ani nenamáhá a zpívá jen jakoby (Jediné z čeho byla trochu nervózní, byla padající sukně nebo kalhoty (měla obojí) :-), které si neustále musela upravovat.)

Fanoušci je odměnili bouřlivým potleskem ? to samé se konalo za každým následujícím songem. Protože mi poslední výběr kapely pod hlavičkou ?Semi acoustic...? zatím unikl nebyl jsem si jistý co mám očekávat. Rozdíl od klasického koncertu, ale vidím především v tom, že nebyly vůbec použity zkreslené tvrdé kytary a celý set byl hodně náladový ? emocionálně pojatý. Dvě písně si Anneke dala sólo jen za doprovodu kláves. Prostě starší songy dostaly nový hodně pocitový nádech.

V Akropoli panovala neskutečně pohodová atmosféra. Během koncertu byla představena i nová baskytaristka, která vystřídala Hugo Prinsen Geerligse, který se bude věnovat dál jen rodině. Přijata byla fanoušky hodně spontánně.... došlo i na ?I love you...?. Její jméno mi ale bohužel v tom řevu uniklo. Jak jsem již napsal celý koncert proběhl ve skvělé atmosféře a až na pár výkřiků do ticha mezi songy, které Anneke ?ztrestala zlým pohledem? se obešel bez nějakých incidentů. S ohlášením posledního kousku samozřejmě nikdo z davu nesouhlasil a po něm se ozvala směs potlesku a pískotu, která donutila The Gathering vrátit se na pódium a pořádně přidat. No co naplat po těchto přídavcích se šlo už opravdu domů... Opravdu vydařený večer. Zakončil bych tento report hodnocením zvukaře, protože myslím vystihuje všechno - ?Tak tyhle si na nic nemuseli hrát, prostě to tam měli.?

Playlist The Gathering: Big sleep, Red, Marooned, Broken Glass, Saturnine, Amity Souvenirs, Travel, Like Fountains, Eleanor, Sleepy buildings, In motion #2, Stonegarden, Jelena

Fotky jsou od strýčka Shindyho, přibudou další od manafoba


Zveřejněno: 18. 03. 2004
Přečteno:
3578 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář