Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
INSANIA

DESTROY DESTROY DESTROY - Battle Sluts CD 2009, Black Market Activities

Tak to vypadá, že se nám náhrad za vyměklé a v poslední době už poměrně nezajímavé, leč stále pro mnohé z nás hezky nostalgické Children of Bodom začíná pozvolna hemžit. Stejným způsobem uvažují nejspíše i mladí Američané s trochu přiblblým názvem Destroy, Destroy, Destroy, kteří si na rok 2009 přichystali novou nahrávku. Velmi vtipnou, je třeba podotknout. Už minulé album, Devour The Power, z roku 2006 bylo mnohými recenzenty i fans pasováno za naprostý odpad, který se snaží pouze přiživit na slávě Dětí od jezírka. A už tehdy nebyli tak daleko od pravdy.. Skladby, povětšinou 3 minutové, plné epických riffů, nadlehčených kláves jako z dílny Warmena a vůbec, „copy and paste“ formulka funguje neustále. Až si říkám, proč hrát něco, co zní jako Hatebreeder deset let po tom, co vyšel.. Asi aby měli kid metalisté nač trsat.. Rozhodně však tato deska neuráží a je velmi dobrým albem pro „mechanický“ poslech, či jako kulisa pro jiné činnosti (uklízení apod.). Proč jsem na kapelu tak zlý, říkáte si asi, když u vás odstartuje první skladba. Vždyť chlapi mají vše, co má správná epic metalová kapela mít. Power metalové nápady (tu jeden jak ze soundtracku k Pirátům z Karibiku, tu se melodie blíží klávesovým partům Equilibrium). Harsh vokál jako od Laihova mladšího bratra. Pěkná, nablýskané metalcoreová produkce (album vyšlo u metalcore labelu). Umca umca bicí! Co je natolik jiného oproti již zmiňovaným němcům? Nic. Snad jen originalita.

Všechny riffy na albu (troufnu si říci úplně všechny) jsme již někde slyšeli a jen z hlavy mě napadá asi 20 kapel, u kterých si smečka z Tennessee brala inspiraci. Jasně, v dnešní době je to již normální, ale přeci jen, nahrávka zní, jako takové best ofko známějších kapel, ve kterém mi chybí jakýkoliv osobnější přístup. Posluchač má sice často náladu zahalekat si do skladeb s bandou (předposlední „The Return of the Geishmal Undead“ je evidentní halekačka s folkovými riffy a pasážemi), ale ve výsledku toho v něm po poslechu příliš nezbude. Přiznám se, že mi ještě po dohrání desky v hlavě spíše znějí party alba od Cattle Decap., které jsem slyšel bezprostředně před touto bandou. Něco je špatně. Poslední, „Battle Slut Drinking Song“ je přesně takový, jako celé album. Halekavý, veselý, naprosto průměrný a přesně „ve stylu“ nezkrocené divokosti starých Children. Takže, jdeme si to pěkně shrnout.

Po prvním albu „Devour The Power“ kapela pokračuje v nastoleném trendu COB metalu s tím, že se nehne ani o píď. Je to jako, kdybyste vzali Dragonforce a nuceně je spářili s Kalmah. Co z toho vznikne? Inu mutant. Jediným problémem Destroy Destroy Destroy je to, že je to mutant, který vypadá naprosto jako normální člověk. Nudný člověk. Bez srdce, bez nápadu, mechanicky opakující postupy z devadesátých let. Ale i přesto všechno se u alba dá docela pěkně odreagovat a mnozí ze čtenářů se mnou jistě budou nesouhlasit. Pokud tedy máte rádi epický power metal s harsh vokály v již řečeném stylu a o originalitu vám nejde tolik, jako o jakés takés provětrání mozku, klidně si k hodnocení jeden až dva body přičtěte. Ostatní počítejte s pěknou sedmičkou..

Čas: 41:48

Seznam skladeb:

  1. The Second Coming
  2. Battle Upon the Arctic Plains
  3. Beyond The Scorpion Gate
  4. Realm of Ancient Shadows
  5. Born Of Thunder
  6. To Die Without Honor (Interlude)
  7. The Winged Panther
  8. The Wretched Forest
  9. The Berserker's Field of Whores
  10. Agents of Hypocrisy
  11. The Return of the Geishmal Undead   
  12. Battle Slut Drinking Song

http://www.myspace.com/destroydestroydestroy

 

Zveřejněno: 14. 02. 2009
Přečteno:
3259 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 02. 2009 13:00 napsal/a Dharm
:-)))
tak jsem si to poslechl... celkem komickej úlet, mě připadá, že si z toho dělaj srandu.. pro pobavení to vůbec neni špatný, takový veselí kucí..
14. 02. 2009 23:13 napsal/a DW
Jn
Taky na to teď čumim... Asi mě něco zaujalo jak jsem psal závěr, hmm..
14. 02. 2009 22:12 napsal/a Dharm
:)
čéče, na to jak jsi je zdrbnul, hodnotíš celkem kladně.. schválně poslechnu, jsem zvědav...