Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

BOYCOTT – Promo 20008, self-release

Hmm, to vypadá na Život Briana, říkal jsem si při úvodním intru a řekl bych, že jsem se nakonec moc nemýlil. Kapela, od které nám přišlo na recenzi poměrně stroze označené promo (asi 4 řádky v pdfku toho moc neřeší, ale budiž), s názvem BoycoTT se hlásí o slovo, tak jim ho dáme. Chlapci toho asi mají zatím poměrně málo co sdělit, byť první náznaky budoucí kapely se objevují již někdy v roce 2003. Po minutovém intru, kdy se po známé promluvě o kamenování ozve klasický hc/metalcore z té nejstarší školy, již čekám, co bude dál. Thrashové riffy, doprovázeny dvoukopákem toho na vás během 40 vteřin vychrlí tolik, že nevíte, která bije.

Ačkoliv je pravda základem hc, často má kapela sklony se pohybovat až ve vodách klasického death/thrash metalu (viz záčátek „GenocidE“). Valivé, silně podladěné riffy, štěkající vokál, časté změny temp a sem tam nějaký ten breakdown – to jsou hlavní ingredience této, v současné době snad ostravské (tam se nachází jejich zkušebna a z toho usuzuji i možné bydliště) formace a můžeme říci, že více, či méně splňují svůj účel. Ačkoliv se kapela velice snaží, muzika se po nedlouhé době stane velice repetitivní a po třetí skladbě, GenocidE jsem se začal docela nudit. Do konce nahrávky již zbývaly dvě skladby, takže se to dalo vydržet, nepřeji si ale vidět, jak by dopadla nahrávka dlouhohrající.

Digaz studio se snažilo odvést na nahrávce dobrou práci, bohužel, vokál je často utopen a bicí znějí, jak bych to vyjádřil, fakt docela zle. Virbl má podivný zvuk, některé činely připomínají zvuk valchy babičky mého kamaráda, do které jsme jako malí řezali hlava nehlava. Avšak snaha tam určitě je. Ze sedmnáctiminutového proma bych rozhodně nejvíce vypíchl poslední, pátou skladbu, která toho ve své pětiminutové stopáži přinese nejvíc, pro mne zejména občasné velmi příjemné, brutálnější pasáže. Bohužel, poté se  opět do hudby ozvou jakési promluvy a vše jde do kopru.

Kapele bych snad poradil jen tolik, aby se v budoucnu zaměřili na stavbu skladeb. V současné době již není možné jet dva, tři motivy pořád dokola po dobu čtyř minut. Trend je naopak neustálý posun kamsi vpřed, a i když přihlédnu k tomu, že se berete jako hc kapela, těch pár riffů, které se na desce vystřídají, prostě nestačí. Nehrajete úplně zle, je vidět, že se v nové sestavě sehráváte, ale rozhodně by neškodilo se do budoucna více věnovat nazvučení a technice zpěvu a hlavně – neustále rozšiřovat obzory ve stavbě skladeb. Věřím, že to všechno již nyní děláte a v budoucnu se dočkáme pořádného nášupu.. Držím palce, zatím je to tak na..

Čas: 17:09

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. PurE ExecutioN
  3. GenocidE
  4. 3,8
  5. EnemY

http://www.boycottband.com/

http://bandzone.cz/boycott


Zveřejněno: 06. 02. 2009
Přečteno:
3509 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 02. 2009 20:05 napsal/a DW
Informační
úniky tohle.. Ale tak zase vadder by musel nechat koment na zítra takže to je fajn, že se mohl projevit dopředu v čase ne :) Třeba by to do zítra zapomněl..
05. 02. 2009 17:50 napsal/a marty
mluvici kobliha
jo, presne tak, je to jako jak ten robot cestuje casem a spolecnost mu dela mluvici kobliha.... i mistr tesar se nekdy utne, ale tahle recenze opravdu vyjde zitra.... tes se.... :-)
05. 02. 2009 13:39 napsal/a Johan
Zin, kde zítra znamená včera...
Datum vydání recenze 6.2., to jsou událostě...
05. 02. 2009 09:45 napsal/a DW
Chlapi
se ještě mají co učit.. Ale rozhodně to není ztracenej případ :)
05. 02. 2009 06:48 napsal/a vadder
?
Samozřejmě je to otázka vkusu, ale já poslouchám todle album často a nudné mi nepřipadá a co se zvuku týče-kytara zní moc dobře a bicí snad do příště chlapci zlepší.