Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

THE STONE, ASMODEUS, AVENGER, BELTAINE, MORIORR, MORTIFILIA, PANYCHIDA

Tradiční zimní setkání v jihočeské Volyni – to je Satan Klaus Fest! Letošní startovní pole je opět nabité, takže začátek byl stanoven již na 18. hodinu. Jedinou změnou je posunutí termínu na 26. prosince. A kdo tentokrát vystoupí na pódiu městského kulturáku?

Zástupci srbské blackmetalové scény, kteří nejsou v Čechách žádnými nováčky. Před pár lety se objevili i na Open Hell Festu, hráli pak i na dalších akcích v ČR. Pokud máte rádi black metal se zpěvem ve slovanském jazyce a se vším co k němu patří, tak neváhejte, The Stone jsou tu !!!!

Avenger letos stabilizovali sestavu, která je momentálně pětičlenná a nechybí v ní tympánista! Hrát se budou jak ostřílený fláky, tak i pár novinek z připravovaného alba, které se stále nesou v duchu propracovaného temného metalu s českými texty, překvapivě však na nová témata nesouvisející přímo s kritikou církve a náboženství. Nový Avenger je co do výraziva ještě temnější než dříve! Původně plánované znesvěcení nového CD se prozatím odsouvá, ale už snad ne na dlouho!!!!!!!!!!

Klatovská kapela nedávno oslavila 20. výročí od vzniku. Na kontě má řadu pozoruhodných alb, z nichž Prosincová noc, Příjezd krále či Sabat v Carnegie Hall patří k těm nejznámějším. Momentálně ale probíhá turné na podporu nedávno vydaného DVD Muka existence. Technický thrash metal s kytarovými sóly, variabilní čistý zpěv a nadprůměrné české texty - to je současný Asmodeus.

Po dlouhém mlčení se na scénu opět vrací plzeňští BELTAINE. Kapela vydala v roce 2003 velmi ceněné a na české poměry vysoce nadprůměrné dílko Bohemian Winter, které sklidilo pozitivní ohlasy jak u kritiků, tak u fanoušků. Po usilovném koncertování po celé ČR se však na nějakou dobu po kapele, zejména kvůli personálním problémům, téměř slehla zem. Letošní rok je však pro Beltaine ve znamení návratu na koncertní podia a vy bude mít jednu z prvních možností vidět kapelu v novém a velmi silném složení opět v akci a okusit i nové skladby z připravovaného alba.

Pražská kapela, která si své dny slávy odbyla před dvaceti lety. V roce 2003 se více než deseti letech hibernace vrátila na pódia a po překonání počátečních potíží je momentálně v nové sestavě, ve které nechybí zakládající členové Jarda Pracna a Jirka Šujanský. Vedle nich se objevili mladí hudebníci, kteří přinesly do zatuchlého old school black metalu čerstvou krev. Moriorr dnes nesází na dávnou slávu, ale nabízí porci poctivého black´n´rollu s českými texty a pompézními klávesami.

Jedna z nejpilněji koncertujících kapel na naší scéně v létě přišla s novým albem Embrace, opět u španělského vydavatelství. V současnosti zřejmě nejuznávanější česká kapela produkující melodický "švédský" death metal s drsným vokálem a spoustou kytarových vyhrávek.

Plzenští zástupci českého pagan metalu nám namíchají příjemný mix metalové muziky, chvíli black, chvíli thrash či death, často krásné heavy melodie a také nemálo skočných úseků jak vytržených z půlnoční atmosféry řádně rozjeté hospody. Loňské album Paganized sklidilo velmi dobré recenze a to zejména na české scéně. Ve Volyni se představí s novým zpěvákem, protože dlouholetý frontman G.H.M. se s kapelou před nedávnem rozloučil. Už víte kdo bude jeho nástupcem?

Aktualizované info průběžně na webu Avenger: www.avenger-cz.net, nebo na Bandzone profilu: http://bandzone.cz/avengerband

e-mail: ramus.avenger@tiscali.cz nebo na mobilu 603507925


Zveřejněno: 10. 12. 2008
Přečteno:
3290 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 12. 2008 14:55 napsal/a Johan
Doplňující info
Pro všechny, kteří se chystají na SKF - sál bude otevřen v 17:30.