Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Slovenští patologové mají na svědomí nové CD Nezpyred, pořídili si nového basáka a chystají se na koncerty do ČR a tak by bylo neodpustitelné je nevyzpovídat. Na spleť zapáchajících dotazů od mé existence se mi dostalo těchto odpovědí...

Na otázky odpovídal řvoun Báro...

1) Předně musím říct, že album Nezpyred je fakt povedené od začátku až do  konce a to do toho nepočítám i multumediální stopu, která je taky fakt moc dobrá. I celej design bookletu dává napovědět, že ste si dali fakt záležet...

Velmi nás teší, že sa ti náš nový album páči. Samozrejme sme si dali záležať, ako na kvalite zvuku a aranžmánoch, tak aj na celkovom grafickom vzhžade celého CD. Chceli sme sa hlavne vyhnúť klasickému metalovému "klišé".

2) A když už sem u toho obalu vašeho nejvnovějšího dítka, jak moc ste kecali do finální podoby bookletu? Nebo ste nechali Wascovi volnou ruku? :-)

Na spoluprácu s Wascom sa vždy vežmi tešíme, nakožko je to profesionál a skvelý priatež. Sme naladení na spoločnú frekvenciu a preto sme mu velmi kecať do remesla nemuseli, ale samozrejme sa na vzhžade booklet-u podiežalo viac z nás. V neposlednom rade patrí naše ďakujem aj Borisovi, ktorý pre nás vytvoril multimediálnu stopu. Tú sme nechali celú na neho a myslím, že mu vyšla vynikajúco.

3) Tak a teď už k muzice. Jak celkově probíhalo nahrávání a hlavně mířím k tomu, jak se nahrávalo kytaristovi Lumírovi, kterej musel zastoupit i basáka? No a v neposlední řadě, jak jste spokojeni s vaším novým bassmasturbatorem Romanem Calpašem? Zaučil se rychle?

Nahrávanie prebehlo úplne normálne, pretože sme mali dostatok priestoru a času, tým pádom celé dielo vznikalo v kžude, bez zbytočných stresov. Lumír (ako je všeobecne známe) je jeden z najlepších gitaristov v strednej Európe a preto nahrávanie basovej linky nebol pre neho žiadny problém. Koniec koncov, basová linka je aj tak z jeho dielne. Čo sa týka Romana, musím povedať, že všetko zvládol velmi rýchlo. Niet sa čo čudovať, je to dlhoročný muzikant s velkými skúsenosťami.

4) Nabízí se srovnání s předchozími počiny, jaké toto album vlastně podle vás je?

Celý album sa určite v niečom podobá na predchádzajúce, ale samozrejme je to určitý posum vpred v každom smere. Na posúdenie existujú kritici a fans.

5) Jaké jsou vaše nejoblíbenější skladby z tohoto CD?

Všetky.

6) Jaké bylo tvůrčí úsilí při skládání materiálu na tuto nahrávku? Měli jste už delší dobu dopředu jasnou vizi co bude na novym kotouči, či jste měli jen pár skladeb a ve studiu jste se poddali múzám?

Základná vízia samozrejme existovala už pred nahrávaním, ale ako som už spomenul, v štúdiu sme mali čas aj na to, aby sme sa dali kopnúť múze. :o)

7) Co ohlasy od fanoušků? Líbí se ?Nezpyred??

Áno, zatiaž dostávame velmi pozitívne ohlasy.

8) A v souvislosti s tím se sem řítí další otázka: Co nějakej zahraniční label, začal si vás někdo oťukávat (kromě Shindy Records)?

Ponuky boli vždy, ale na nižšej alebo takej istej úrovni ako u SHINDY Rec. So Shindym už máme dlhé roky velmi dobré skúsenosti a je to náš dobrý kamarát, takže je zbytočné ozývať sa zahraničným labelom, ktoré by nám aj tak neposkytli také isté podmienky ako Shindy. Ak sa ale ozve nejaký gigant typu EARACHE, alebo NUCLEAR BLAST, určite budem len radi.

9) Která CD, MC, DVD z poslední doby vás zaujala? A eventuálně, která skupina  (či její počin) vás nějak zklamala?

Osobne som v poslednej dobe velmi sklamaný metalovou scénou a produktami, ktoré z nej vychádzajú. Je to stále ten istý cirkus, ktorý sa točí okolo peňazí a popularity. Ľudia dnes pre prachy urobia všetko a nezáleží im na kvalite výsledného produktu.

10) Vaše plány na tento rok? Už třeba víte, zda-li budete předskakovat nějaké zahraniční metalové hvězdě nebo s někym pojedete turné či ještě tak nějak nevíte, co tenhle rok přinese?

Určite chceme veža koncertovať, konrétnu metalovú hviezdu ešte na muške nemáme, ale keďže nám zrušili víza do Anglicka, chceli by sme pár akcií odohrať aj tam. Okrem toho sme s bubeníkom Vladom a dlhoročným kamarátom Slimákom (ktorý sa tiež nemalou mierou podiežal na vzniku nového CD) znovu dali do kopy kapelu M.S.R., takže v dohžadnej dobe sa môžte tešiť na Hard Core album ako prasa!!!

11) No a bylo by neodpustitelné, kdybych se nezeptal: Jak se těšíte na jarní Follow the Instructions Tour II, co byste vzkázali všem budoucím návštěvníkům a čeká nás nějaký překvápko (nejlépe nějaký hodně tajný, jako třeba ještě víc novější songy než z Nezpyred)?

Na turné sa tešíme a prekvapenie by nebolo prekvapením, keby som ti ho teraz vyzradil. (Ja osobne už nemám čím prekvapiť, lebo prestal mi rásť kokot. teraz na to máme Romana, hahaha) Nemusíte sa ale báť, koncerty budú stáť za to. Chceme na tomto turné ukázať, že kapela nemusí byť len zo západu a USA, aby žuďom poriadne nakopala zadky a aby všetci prežili poriadny zvukom stimulovaný orgazmus.

12) No a poslední ? ne moc originální: Co vzkážete čtenářům Fobia zinu?

Dúfam, že zostanete verní hudbe, ktorú počúvate, Support The Underground a určite si zožente CD NEZPYRED, stojí to zato. Na záver už len tožko: keď Slováci vyhrajú tento rok MS v hokeji, nebudte smutní, veď budete mať šancu zase na budúci rok. :o)

Recenze na album "Nespyred" zde...


Zveřejněno: 01. 03. 2004
Přečteno:
3415 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář