Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

THE PARTISAN - 16, CD 2008, Cecek Records

Debutové CD pardubických The Partisan, ve mě vzbuzovalo nedůvěru už při letmém seznámení se, s jeho kýčovitým obalem. Miky maus v modelu letadla ve veselých modrožlutých barvách, nevěštil nic dobrého. Snad nějaký veselý punk-rock? Vari, vari příteli. Chyba lávky! Trio pánů a jedna dáma produkují nevýrazný, nudný pop. S odérem alternativní ostrovní kytarové scény. Prvotní poslech jsem ukončil po třetí skladbě Dělám, že nejsem. Tahle muzika skutečně není můj "cup of tea". Svým zaměřením se hodí spíše do Bravo Girl, Dívky, nebo do podobně orientovaného "zinu". Ne tak do metalového média, kam nemá čím přispět. Po několika dnech, ale přece jenom překonávám svou nechuť k dalšímu poslechu a CD dávám celé. Od té doby jsem nahrávku slyšel již vícekrát, takže překousnout se to dá. Stálo mě to ale velký kus sebezapření, protože bych si jinak tuhle placku nekoupil ani omylem, netankuje mě to a jde to mimo mě. Hudba je vcelku líbezná, neškodná, nijak revoltující. Sound je asi ok, uhlazený a přehledný, tak jak si žádají pravidla stylu. Česky zpívané texty (vyjímku tvoří poslední štych Quiet Song, ten je v angličtině), jsou o obyčejných věcech a jsou taky vyklidněné. Přihřátý zpěv R. J. Müllera, mi je proti srsti. Nuda, nuda, šeď, šeď. Tahle popová nausea může oslovit leda tak mladé princezny anebo staré homoděje. Jinak chudý dvoustránkový (ceckovský) booklet je informacemi dostačující. Odkládám tohle CD někam hodně daleko, s hřejivým pocitem, že už z něj do smrti smrťoucí neuslyším ani notu. Jeho poslech mě obtěžoval a výsostně nebavil. Přemýšlím, co může být ještě horšího než tohle. Napadá mě snad už jen produkce křesťansky orientovaných rockových těles, či makabrózní výplachy Evy a Vaška. Své posluchače si The Partisan jistě najdou, ale já mezi nimi nebudu.

Jsem zvědavý, kam se za pár let budou ubírat kroky Cecek Records a jak bude vypadat ediční plán. Nevím jestli je to trefné, ale momentálně mě napadá takové malé srovnání s Monitorem v jeho začátcích, zkraje devadesátých let. Ten také tenkrát vydával kdeco, že. Ale byla zas jiná doba a po hudbě byl tenkrát hlad...A všichni víme, kde je ta firma dnes (dosadí si každý sám).

Čas: 42:34

Seznam skladeb:

  1. Fabrika
  2. Fatman
  3. Dělám, že nejsem
  4. Francouzská
  5. Army song
  6. Síť
  7. Milión
  8. Sníh
  9. Mysterio
  10. Procházka psí
  11. Tibeťan
  12. Zprávy
  13. Quiet Song

Zveřejněno: 27. 08. 2008
Přečteno:
3817 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 10. 2008 00:01 napsal/a mafek
2IFA
Hmm, máš recht, něco na tom asi bude. Nejvíc mu stejně ale závidím ten jeho sexy mozek a jeho paní Petru. Toho čokla by sem mu klidně nechal che, che.
21. 10. 2008 12:19 napsal/a IFA
Pamafek
Co se ti neliíbí na srovnání s Paroubkem? Vždyť vypadáš stejně jako on:))))) Akorát on není tak tlustej....
21. 10. 2008 00:40 napsal/a mafek
2Agnus A JUNE
Inu, je to prosté. O téhle kapele jsem musel psát proto, že mi bylo na recenzi přiděleno jejich CD. Výběr nahrávek, které po patřičném poslechu recenzuji, si neurčuji já sám, nýbrž pan šéfredaktor Márty. Ten tyto nahrávky určené k propagaci skupiny, zaslané na adresu Fobie, podle svého nejlepšího mínění rozdělí mezi redaktory. Obávám se, že ani moji kolegové by CD The Partisan, neobdarovali lepším článkem, či vyšším počtem bodů. Přeci jen, jak jsem již uvedl v recenzi samotné, Fobia zine je \"metalový\" zine a tak to doufám i nadále zůstane. Neznám nikoho, kdo by měl The Partisan rád... Vlastně ano, teď už vás:o))) Zajímavý postřeh! Přirovnat moje psaní k projevům pánů Topolánka a Paroubka! Celkem se mě to dotklo, neboť oba naše politické představitele zrovna moc nemusím. Buďte v klidu. Ani jedny jsem o víkendových volbách nevolil...
20. 10. 2008 21:00 napsal/a Agnus A JUNE
???
P.Mafek a proč jste o té kapele musel psát?když ji tak nemůžete? Já znám dost lidí, kteří je maj rádi...a způsob jak to píšete je blízky projevům pánů Topolánka a Paroubka. Jinak nic proti Vám.