Nejbližší koncerty
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
TELEPATIE VI

Brutální technický death metal se sociální tématikou vrácel úder. Opět v ČR, tentokrát i v dělnické Ostravě. A s orlovskými gorolami ze startu. Pojďme!

Playlist opisujících reportů už vyšlo beztak dost, proto se vrhnu na tento příspěvek spíše z emotivních pohnutek, dovolí-li to vůbec technická zručnost Američanů, kde o matematické rovnice o několika neznámých není zrovna nouze. Nežli ovšem dojdeme k Dying Fetus, sluší se zmínit o orlovské grind core formaci G.O.R.E., která se na pódiu ostravského Boomerangu octla v roli předskokana. Kdo Slezany zná, ví, oč se jednalo. Buldozerní grind drnčivého a pádivého charakteru promíchaný hopsavými pasážemi. Hysterický gumídek a jeho kumpáni rozdávali radost všem, kdo jim to dovolil. Nehlomozili dlouho, stačili rozhučet hlavy a uspokojit kamarády, kteří si bláhově chrochtají, vlníc se v stejně extrémních peřejích. G.O.R.E. svým grindem žijou! Tady se snad nemá cenu ani zmiňovat o nějaké přetvářce. Raději si rovnou zavřít hubu. Prostě dost v pohodě kanál od srdce; a docela old school.

Slušně zaplněný klubík - tak z poloviny -, kde se nejspíš nevleze víc než 300 hlav, nečekal dlouho. Během strohých příprav dostály zvučné rovnováhy všecky nástroje, mohlo se tedy začít. Dying Fetus vtiskli první části koncertu spíše epičtější tvář. Dopřáli fanouškům nahlédnout do technické kuchyně své brutální značky, aniž by opomenuli temný esprit. Tímto hned z voleje prokázali, že jim míchání brutálních, studených atmosfér a vypiplané technické hry obou strunných nástrojů za hyper rychlé, důrazné a precizní bubenické práce nedělá žádný problém, ba dokonce je právě toto staví na death metalový piedestal. Mnohdy se z úst fandů ozývalo přízvisko Profesoři; s tím bych i souhlasil. S rostoucí teplotou v sále vzrostl počet skladeb odrůdy groove deathové, ve kterých se čím dál víc prosazovaly umocňující střední tempa, kde se porůznu zasekávalo, odměřovalo periodické staccato riffy a smažilo dle americké brutal tradice. Osobně mě muzika trojčlenného teamu v závěru mírně unavovala, přesto šlo o výborný koncert. Opravdoví labužníci si určitě spokojeně předli.

Jelikož fanoušci divočili i pod pódiem, pekelné vřavy a chaotického poga bylo dostatek. Dobrý zvuk netahal za uši a vyprahnuté organizmy hnané smrtí v tu ránu sežehly i peklo samo. Ještěže jsme měli to pivo a večerní chlad ulice Stodolní. I když koneckonců, má-li se člověk upéct, tak proč ne zrovna s Dying Fetus? A kupodivu ani nevadila neúčast Despise, jimž přeji bubeníkovo rychlé kondiční vzepření a vylízání se ze zdravotních problémů.


Zveřejněno: 02. 07. 2008
Přečteno:
3195 x
Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář