LLYR

Abstract – The Pantomime In Neosolium CD 2008 – Elysion Records

Celé tři roky trvalo, než se fanoušci těchto slovenských instrumentalistů dočkali následníka do této doby posledního alba Fragmenthea. Nakonec se však zdařilo a myslím, že nová nahrávka stojí za poslech.

Abstract si drtí to své již pěknou řádku let a tak na novince nemůžem čekat nějaké velké změny, které se také nekonají. Největším posunem je zřejmě zvuk, který je jinde než na předchozím albu, ovšem neříkám ani lepší, ani horší, je prostě jiný, přičemž mě více sedí ten z alba Fragmenthea. Zato k obalu přistoupila kapela velmi zajímavě a v tomto směru z mé strany jen a jen chvála.

In The Line Of Life je velmi vydařené intro, po kterém následuje song, který příznivci kapely již dávno znají. Sorseria se jednak vyskytla na minulém albu jako bonus a také je jedním z hlavních pilířů živých vystoupení kapely. Bezesporu geniální song, který chytí za srdce. Následující Niarian však nezůstává pozadu a tím méně potom High Radiation Of Neutrino. Právě tuto skladbu bych ještě se Sorserií vybral jako dva nejlepší kusy. Jedinou větší slabinu alba vidím asi jen v přiloženém klipu k songu Niarian, který mě vůbec neoslovil.

Nemohu si však pomoci, ať se snažim jak chci, přes nesporné kvality nového materiálu, nepřirostl mi tento ani po desítkách poslechů k srdci tolik jako Fragmenthea. Což neznamená, že bych toto album nezařadil mezi mé oblíbené cd, naopak. Všem fanouškům Abstract, stejně tak jako fanouškům melodické hudby, kteří tuto kapelu zatím přehlíželi, vřele doporučuji sehnat si tuto placku, jedná o se velmi vydařené dílko, které nehodnotím plným počtem jen a jen z důvodu nepřekonatelného alba Fragmenthea.

Čas: 42:37

Seznam skladeb:

  1. In The Line Of Life
  2. Sorseria
  3. Niarain
  4. H.R.O.N (High Radiation Of Neutrino)
  5. 0.100.0.4
  6. IX 8 XI %
  7. In The Line Of Death

Web: www.abstractsk.com 


Zveřejněno: 09. 05. 2008
Přečteno:
4142 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář