Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Tak tahle kapela z Holandska ve mně zanechala zničující pocity už při albu „Remnants Of Deprivation“.

Tak tahle kapela z Holandska ve mně zanechala zničující pocity už při albu „Remnants Of Deprivation“ a teď jsou tu opět, ještě ze silnějším deskou, která nese název „Transcend Into Ferocity“ vydaným labelem NEUROTIC RECORDS, který skrývá pod svými křídly ne jedno brutálně extrémní těleso! Jejich novinka mě zaujala všemi směry, tak jsem hned kontaktoval Petera a rozhovor je tady!

  • Ptal se: Deather
  • Odpovídal: Peter (gui)

Představ sebe a svou kapelu prosím.

OK, já hraji na kytaru (Peter Person), Markus Nillson hraje na druhou kytaru, Tobias Persson na bicí, Calle Löfgren na basu a Dennis Röndum zpívá. Hrajeme brutální devastující a ultra guttural deathmetal jak nejextrémněji to jen jde.

Pod NEUROTIC Records jste vydali aktuální album „Transcend Into Ferocity“, ale předtím vyšlo ještě pod RETRIBUTE Records album „Remnants Of Deprivation“, než se dostaneme k novince, pověz nám něco o tom starším albu a jaké z pohledu muzikanta nalézáš rozdíly mezi oběma alby?

Na tomto albu je mnohem více zřejmější a extrémnější nenávist. Všechno je rychlejší a mnohem složitější. Po všech stránkách je mnohem lepší produkce a musím říct, že s tím spokojený. S prvním albem jsem taky velmi spokojený ale bylo složeno už celkem dávno, takže nové se mi zdá víc aktuálnější, pokud mi rozumíš.

Zajímá mě proč jste přešli k NEUROTIC…

Cítili jsme, že bychom měli větší možnosti vypadnout a koncertovat v Evropě a možná u NEUROTIC získat možnost odjet nějaké turné, než bychom kdy měli možnost u RETRIBUTE. Ruudovi se líbí naše hudba a dal nám dobrou nabídku, tak jsme si využili.

Z obou alb jak od pohledu tak hudebně jde cítit jednoznačně bolest a utrpení, záměrně chcete aby na fanouška toho dle stylu okamžitě dopadl stresující pocit :o) Brutalita… proč jste se rozhodli pro tento styl hudby? Myslíš, že se v tomuto stylu dá ještě něco nového vymyslet?

To doufám, protože cítíme, že naše hudba je poměrně nová a vymyká se zaběhnutým formám. a snažíme se posouvat do neprobádaných končin v rámci scény. Snažíme se tvořit co nejagresivnější a nejbrutálnější hudbu jak je to jenom možné. Hrajeme, protože milujeme shon, který zažiješ na agresivním živém vystoupení. Opravdu cítíš pumpující adrenalin, víš.

Máte třeba někdo z vás i nebrutální hudební projekty?

Ani nápad, nemáme žádné boční projekty ani nic podobného.

Jsi jinak spokojený s dosavadní brutální death metalovou scénou, které kapely tě poslední dobou oslovili a které tě zklamaly?

„Cabinet“ od SPAWN OF POSSESSION na mě opravdu zapůsobil stejně jako poslední album CRYPTOPSY. Obě tyto alba jsou skvěle a dokonale zahrané. Myslím, že u nás je teď spousta skvělých kapel, např. DISGORGE, DISAVOWED atd.

Nový bubeník Tobbe „rotten boy“ Persson myslíš že bravurně nahradil vašeho starého bubeníka Niklase Deweruda? Proč odešel? A proč má Tobbe přezdívku „rotten boy“ :o)

Jó, Tobbe za bicími odvádí skvělou práci a dokonale pasuje do tábora VISCERAL BLEEDING. Niklas od nás odešel, protože cítil, že nemá čas hrát na bicí a nemůže s námi zkoušet tak často jak potřebujeme, protože celou dobu trávil hraním na basu u SPAWN OF POSSESSION. Tobbe je “rotten“, protože se vždycky kurevsky ožere a potom buď všechno všude pozvrací nebo se honí za mladými holkami ha ha ha...

Čtu…. Persson, samý Persson, to jste sourozenci a nebo je to tak časté příjmení? Máte něco společného s Ninou Persson z THE CARDIGANS a co jinak říkáte na jejich tvorbu? Podle mě má THE CARDIGANS ve Švédsku statut kultu, nemám pravdu?

Persson je dost běžné jméno ve Švédsku. Nemáme spolu společného vůbec nic. Jó, THE CARDIGANS mám rád, Nina má skutečně sexy hlas a je opravdu pěkná.

Musím přiznat, protože sám maluji a dělám covery na obaly, že se mi velice líbí váš obal na „Transcend…“, Díval jsem se na stránky Shelly Noir a jak se zdá, jste snad první kapela, která má od ní obal. Jak jste se k ní dostali, když víceméně jen fotí a budete s ní spolupracovat i nadále?

Jednou jsem narazil na její stránky a když jsem uviděl její obrázek prostě jsem věděl, že přesně ten potřebujeme. Tak jsem jí poslal mail a požádal ji, jestli bychom ho mohli použít a ona souhlasila. Nevím, jestli něco od ní použijeme do budoucna, uvidíme. Ale s obalem jsme velmi spokojeni. Je skutečně temný a nenávistný, zanechá v divákovi pocit, že se musí podívat co je na něm zobrazené... 

Ostatně celý booklet je velmi profesionálně zpracován, včetně znamenitého videa „Fury Unleashed“… jak se vám na něm pracovalo a kdo je tam mučený? Má to správný sugestivní pohled! Proč zrovna tahle skladba?

Všichni jsem vycítili, že „Fury Unleashed“ byla skvělá skladba, a tak jsme se rozhodli k ní udělat videoklip. Videoklip sám o sobě nemá žádné bližší poslání nebo něco podobného. Jenom jsme chtěli mít skvělý videoklip se spoustou krve, ha ha ha Je to o tom, jak jsme důmyslní...

Album začíná a končí tlukotem srdce, proč?

Zanechává v tobě pocit, že tlukot se zesiluje a zlost v tobě sílí a až je CD hotové... taková je nenávist.

Myslím, že jste spokojeni i s výsledkem produkce, nemám pravdu, byly nějaké problémy nebo zážitky při nahrávání?

Nic podobného, s Robbanem je radost spolupracovat. Hned pochopil co chceme a my jsme mu nechali volné ruce, aby mohl dělat svou práci. Dopadlo to přesně tak, jak jsme chtěli.

Dennis Röndum z SPAWN OF POSSESSION se podílel do jaké míry na vašem albu coby jako host?

Není hostujícím zpěvákem, je stálým členem a byl u nás od začátku kapely. Na skládání a ostatních věcech se tak moc nepodílí, ale je stálým členem.

Vaše album má nepatrnou půl hodinku, když nepočítám klip, taky jsi přítel jako já krátkých, zatímco úderných alb jako SLAYER, DEICIDE, VISCERAL BLEEDING…

Já taky. Víc dávám přednost albům, které si může posluchač poslechnout dvakrát místo toho, aby byl otrávený anebo se po jednom poslechu nudil. Snažíme se na CD udržel agresi a rychlost a u delších skladeb je to dost těžké. Možná jsme mohli udělat o jednu nebo dvě skladby víc, ale prostě to tak nevyšlo.

Chystáte nějaké novinky, koncerty, merchendise, připravujete nové skladby???

Vlastně jsme zrovna dostali naše nové trička z tiskárny. Yeah, teď se připravujeme na nadcházející koncerty v Holandsku a Belgii a doufám, že se budeme schopni dostat na nějaké turné do konce roku.

A co závěrem… díky za tvůj čas!

Díky za projevený zájem o kapelu a za tvůj čas, chlape!! Zachovávej podporu! Peter, VISCERAL BLEEDING

NEUROTIC RECORDS, Stratinghpad 23, 5025 DS Tilburg, THE NETHERLANDS


Zveřejněno: 07. 05. 2008
Přečteno:
3631 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 04. 2020 20:40 napsal/a peliculiar
Visceral Bleeding jsou švédové ...
\"Tak tahle kapela z Holandska ... Podle mě má THE CARDIGANS ve Švédsku statut kultu, nemám pravdu? < Persson je dost běžné jméno ve Švédsku.\" Visceral Bleeding jsou Švédové, dokonce je to navzdory perexu nepřímo zmíněno v rozhovoru.