Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

RAIN SHADOW – Invaze prvního stínu CD-R 2007, vlastní náklad

Mladoboleslavská parta Rain Shadow se dala dohromady na začátku roku 2006 a od té doby se postupně snaží vystoupit ze „srážkového stínu“ a nakouknout na výsluní tuzemského podzemního kovu smrti. Zajímavostí je bezesporu mezinárodní složení, tři ze čtyř muzikantů pochází ze Slovenska, navíc je jejich mateřštinou kromě slovenštiny také maďarština. To se odráží v textech, sedm je právě v maďarštině a pouze dva v češtině. Texty žel nejsou součástí obalu, ale ono by to bylo stejně k ničemu, protože maďarsky neumím ani pozdravit (smích). U dvou českých je místy jakž takž rozumět, navíc názvy skladeb o jejich obsahu lehce napovídají. A napovídají, že se jedná o klasické death metalové výrazivo neboli klišé typu „čekáš na milost“ a podobně. Ale svým způsobem je to jedno, většinou hrdelnímu chrchlotu Zoliho rozumět není.

Rain Shadow se pohybují na poli klasického, řekněme old school death metalu. Pánové se neženou do žádného extrému, volí spíše střední tempa a pouze výjimečně se pustí do divočejší jízdy. Ale ta střední tempa jim celkem sednou, jen se většina pasáží opakuje příliš dlouho a tvorba sklouzává k monotónnosti. Naštěstí se objevují zajímavé kytarové vyhrávky, které v pravý okamžik rozčísnou blížící se útok stereotypu. Asi nejnápaditějším songem je Iszlám, ve kterém se kytaristé vyřádili nejvíce. Navíc jsou zde použity zajímavé harmonie evokující orientální muziku. Celkově nestvořili Rain Shadow nikterak přelomové dílo, ale na to, že se jedná o první nahrávku a že většina muzikantů nemá prakticky žádné zkušenosti z jiných kapel (jen bicmen hrál v již rozpadlé kapele Suicide Machine), je Invaze prvního stínu celkem příjemnou záležitostí.

Nahrávalo se ve studiu Sklep v Kolíně a zvuk je řekněme průměrný. Uši nepročistí, ale na druhou stranu neurazí. Nástroje jsou v pohodě rozpoznatelné a na první nahrávku, která má na kapelu hlavně upozornit, je sound dostačující. Stejně tak i obal, pro který platí podobná slova – na demo dejme tomu... Gafická práce je hodně jednoduchá, titulní obrázek stažený z netu, chybí texty, jen sestava, fotka, pár slov k nahrávání a šlus.

Čas: 36:25

Seznam skladeb:

  1. Bůh je bolest
  2. Tested Vérben
  3. Kereszt
  4. Véres Egyház
  5. Áosz
  6. Depresszió
  7. Iszlám
  8. Savas Esö
  9. Morbidní sny

http://www.rainshadow.wz.cz

http://bandzone.cz/rainshadow


Zveřejněno: 02. 04. 2008
Přečteno:
3774 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář