Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

TARJA TURUNEN – My Winter Storm CD 2007 – Universal Music

Jestliže jsem o poslední desce Nightwish napsal, že byla hodně očekávaná, tak o nové desce vypadnuvší Tarji Turunen to platí také. O to víc, zda bude pokračovat ve šlépějích svých sólových projektů, kde se všechno vleklo, anebo nás překvapí. Překvapení se nekoná. A musím použít slova našeho plzeňského klasika Gora – přátelé tudy cesta nevede. Už vzhledem k délce desky mě to otrávilo a trefné je opět citování jiného klasika a sice, že ta deska je tak dlouhá, že i kdyby byla o polovinu kratší tak je pořád dlouhá. Recenzi bych klidně mohl spláchnout už teď, a měl bych čisté svědomí, ale pojďme společně alespoň na chvilku hledat světlá místa.

První intro Ite, Missa Est ještě kousávám, plynule přejde v docela zdařilou a asi právem klipovou I Walk Alone. Silný refrén zajišťuje to, že song nenudí. Následující Lost Northern Star je také ještě v pohodě. Tarja zde plně využívá svých kvalit. Následuje zbytečné intro Seeking For Reign a po něm navazující The Reign, unylá pomalá nuda. The Escape Of The Doll je zase intro, které opět přejde v následující My Little Phoenix, což je zase jeden ze zdařilejších kousků. Zatím všechno v pomalém tempu. Boy And The Ghost opět bez bicích, ale aspoň to má dobrou melodii. Další dva tracky nestojí moc za řeč, je to skoro jako hudba z filmu a hlavné velká nuda. Za zmínku stojí až další Poison. Ano správně, jedná se o cover verzi songu od Alice Coopera a to vcelku zdařilou. Bohužel pak deska zase na další tři tracky usíná. Světlejší probuzení zajistí Die Alive, což je asi druhá rychlejší věc. Ze začátku mi skoro připomíná Paradise Lost, ale to je pouze těmi klávesami. Minor Heaven se rozjede až od poloviny a taky to není nejhorší. Ciarán´s Well je třetí rychlá. Až na ty kytary, zapomněl jsem hned na začátku napsat, že tady jsou ještě víc jalové než u NW. Zbývají už jen 4 kousky včetně bonusů a ty považuji už za úplně zbytečné. No dalo mi to práci to přetrpět. S bodama to vidím jako podprůměr.

Čas: 01:15:25

Tracklist:

  1. Ite, Missa Est
  2. I Walk Alone
  3. Lost Northern Star
  4. Seeking For Reign
  5. The Reign
  6. The Escape Of The Doll
  7. My Little Phoenix
  8. Boy And The Ghost
  9. Sing For Me
  10. Oasis
  11. Poison
  12. Our Great Divide
  13. Sunset
  14. Damned And Divine
  15. Die Alive
  16. Minor Heaven
  17. Ciarán´s Well
  18. Calling Grace
  19. Damned Vampires & Gothic Divine (bonus)
  20. I Walk Alone (artist version, bonus)
  21. I Walk Alone (In Extremo remix, bonus)

Sestava:

  • Tarja Turunen - zpěv
  • Earl Harvin - bicí
  • Doug Wimbish - baskytara
  • Alex Scholpp - kytara
  • Torsten Stenzel - keyboards + programming
  • Martin Tillman - violončelo
  • Kiko Loureiro - akustická kytara
  • Izumi Kawakatsu - piano
  • Lili Haydin - viola

www.tarjaturunen.com


Zveřejněno: 08. 02. 2008
Přečteno:
4110 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 03. 2008 20:19 napsal/a Flip
je to dobrý
Je to opravdu dobrý. Jen od toho nečekejte metal. Pak budete spokojeni.
16. 03. 2008 20:19 napsal/a Flip
je to dobrý
Je to opravdu dobrý. Jen od toho nečekejte metal. Pak budete spokojeni.
15. 02. 2008 16:04 napsal/a Dany
Druhá strana mince
Tak já jsem tu za ty, kterým se ta deska líbí - od začátku do konce. Nejsem pošetilej fanánek Tarjušky. Spíš mě oslovila nálada alba. Je to celkem temný a atmosféra dobře koresponduje s mizérií tohohle báječnýho světa. Deska je dlouha, ale kdyby byla ještě o polovinu delší, byla by pořád dlouhá:-)), což je dobře.
11. 02. 2008 13:25 napsal/a Yvor
viz. Divadlo sklep
\"Jesli muzu, jeste nez mi skocite do reci, tak rikate: stara, mlada tlusta, tenka... Já říkam ta deska je predevsim dlouha. A to tak dlouhá, že i kdyby byla snad o polovinu kratsi, tak by byla furt dost dlouha!!!\" :-) viz. Divadlo sklep - hra Bible ( http://www.youtube.com/watch?v=eOK9YDLfVBE )
09. 02. 2008 16:01 napsal/a Dharm
souhlas s Corbou
cekal jsem neco hroznyho, ale tohle je jeste horsi... A co se tyce Poison, inu vrhli se na to osobite, ale ani to se mi moc nelibi, ikdyz je to nejlepsi song celyho alba..:D a co se tyce Corbowa nazoru, ze slo jen o to co nejrychlejc vytahnout z lidi prachy, mas pravdu, ale proc tedy takhle dlouhy album nerozdelili na dve, bylo by vic penez ne? Ikdyz mozna to druhy by si po tom prvnim nikdo nekoupil...:-))) fakt je to sileny