Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

U příležitosti vydání nového CD Fleshless ?Sensual Death Immitation? jsem položil Vláďovi pár otázek.

1. Čau Vláďo, předem, jak se vůbec máš a co je nového u Fleshless?

Mám se velice dobře, právě jsem dokoukal film From Hell od Jacku Rozparovačovi? takže podle toho bude vypadat tento rozhovor... plný krve, střev a ženských přirození? ba ne? dělám si legraci , ale to asi víš? U Fleshless je nové CD ale to víš přece taky, takže jen to že se teď chystáme na pár koncertů a takové ty věci okolo? Určitě tě bude zajímat. že počátkemdubna vyrazíme na tour po Evropě?

2. Ok, k nové desce, jak dlouho vznikal materiál na "Sensual Death Immitation"?

Deska vznikala tuším necelý rok, vlastně od doby kdy se k nám vrátil Michal /po našem návratu z tour po Jižní Americe/? tak vlastně jelikož znal všechny naše skladby, co jsme hráli live tak jsme se hned mohli vrhnout do skládaní nového materiálu? tuším, že dokonce dvě skladby měl už Luděk připravené, když ještě nebylo jisté kdo s námi za Harryho bude dál hrát?

3. Ohledně muziky mi připadá, že jste na "Sensual Death Immitation" šli víc do melodického hutného deathu, už upouštíte od skákavého death-grindu pro vás tak typického?

Co lidé to jiný názor? teď nám plno lidí říká, že jsme natočili naše nejbrutálnější CD a ty máš na to jiný názor? já sám nevím, je to určitě zase Fleshless ale jen trochu jinak, i ty melodie jsou tam trošku jiné? nevím, jde to tak nějak z nás, určitě je to vývojem, nijak prvoplánovaně jsme se na to nepřipravovali.

4. "Sensual Death Immitation" je hodně pestrá deska a mě tohle CD velmi potěšilo, sdílíš semnou můj názor? Srovnej jí s předchůdci.

Je určitě trochu jiná než desky předešlé a to jsme zase chtěli, ale nijak jsme nevedli debaty aby to bylo brutálnější či melodičtější? jen trošku odlišnější, aby se nám zase nepodsouvalo, že vše co děláme, děláme furt stejně jako na předchozích deskách? jsem samozřejmě rád, že se ti ta pestrost líbí? oproti předešlým CD jsme změnili studio a to je asi ta nejpodstatnější změna, vem si jen, že Hostivařské pohostinnosti jsme využívali už od roku 1994 a nebude od věci říci, že po nás tam šla točit hojná smečka death metalových kapel? kterým se zvuk na Grinding natolik zalíbil, že z Hostivaře udělali Death metalové studio.

5. Který je tvůj nejoblíbenější song na "Sensual Death Immitation"? Mě se nejvíc libí asi první "Torture me" a hned potom titulní "Sensual Death Immitation".

Mně osobně se líbí celá nahrávka, je těžké si vybrat jen jedno dítě, když jich máš devět? Ale určitě nástup po intru je moc fajn a docela uzemňující, vprostřed ta melodická vyhrávka a celé to končí celkem brutálně? každá skladba má v sobě něco zajímavého a vydařené momenty jsou slyšet dost hlasitě? to je ale rouhání? ne? chci tím jenom říct, že si celá kapela zacelou nahrávkou stojíme a jsme moc rádi, že se nám podařilo to celé nahrát tak jak jsme si i před studiem představovali? a že se to líbí lidem? vždyť jim je to celé adresované!

6. Zvukově je deska hodně podařená a mě osobně zvuk sedne, porovnej Shaark s předchozími studii, kde jste předtím natáčeli.

Nechci nikterak házet špínu na Hostivař, vždyt oni nám hodně moc pomohli a moc si Zdenka Šikýře vážíme, udělal pro Fleshless obrovský kus práce a tím nám hodně pomohl tam kde jsme? jen jsme chtěli změnu? a myslím že Shaark byla velice dobrá volba? moc jsme s prací kluků spokojeni, dělali vše tak jak jsme se dohodli a přeměnili naše představy v hotovou věc? Jsem jim vděčný posílám jim náš pozdrav a poděkování?

7. Jak vznikají nové věci, pracujete kolektivně nebo někdo vždycky přinese už hotovou věc?

To je různé ale většinou se něco donese na zkoušku a tam se vše dodělává a přemýšlíme jak to vylepšit aby výsledný produkt byl co nejzajímavější a samozřejmě nejlepší? ale určitě se jedná o kolektivní práci, žádné individuální počiny zde nemají šanci? na to se známe už dost dlouho a stejným způsobem pracujeme už od našeho začátku a to už je nějaký pátek?

8. Jak koncertně podpoříte novou desku?

Máme teď docela hodně nabídek na koncerty jak u nás tak do zahraničí /i když převažují ty zahraniční/, objevíme se na pár festivalech a jak jsem již psal, od 10. dubna pojedeme na Euro tour s DECEPTION /polský brutal death/ a SURGICAL DISSECTION /Massakr ze Slovenska / a pár akci s námi ještě odehraje německá kapelka GOMORRHA? bude to Něměcko, Belgie, Itálie, Hollandsko, Rakousko a Švýcarsko? takže nudit se teď určitě nebudeme? snad se někde potkáme? hraní akcí je alespoň pro mě to nejdůležitější pro prezentaci kapely a tím vlastně i nového CD.

9. Vlastně vy vůbec často koncertujete, když si vzpomenu na loňské turné po jižní Americe, kdy jsem doslova hltal reporty na obscene.cz bude něco podobného? Třeba jižní Afrika, nebo Austrálie :))?

Tak daleká cesta jako vloni letos určitě nebude, nemáme na to čas, vždyť jen to Eurotour nám sebere hodně /někomu většinu / dovolených? Ale na další rok něco chystáme, tak se nech překvapit?

10. Vitys už s váma nějakej ten pátek hraje, přesto proč jste se rozhodli upustit od automatu?

Ano, přesně tak to bylo, prostě když se nám namanula možnost hrát s Vitysem, kterého jsme do té doby velice dobře znali z Mortury, tak jsme váhali tak asi jen 5 sekund a i to je možná hodně? hodně nás svým přístupem nakopl a pomohl? on je jeden z nás? motor... dobrý kamarád tak jako ostatní z kapely? moc si kluků vážím za to co pro kapelu obětují? někteří mají rodiny takže tady jde už o dost velkou podporu? a odříkání, když má skupina šlapat takjak chceme?

11. Ptám se na to skoro každý kapely, jaká je vaše spokojenost s prací vašeho vydavatele - Obscene production?

Moc, ale o tom bych popsal hodně papíru, takže tu odpověd zkrátím? díky moc Čurbymu za jeho neustálou podporu Fleshless ale i dalších skupin z jeho stáje? on je prostě borec Johny!!!!!!

12. Co tvoje vydavatelství, co vlastně způsobilo to, že jsi začal vydávat CD?

Sháněl jsem firmu pro Laniena Mentis, kterým dělám managera, dlouho jsme čekali na odpovědi až jsem si řekl, že to vydám sám. S prvním počinem mne to strašně chytlo, ty výměny, spolupráce se zahraničim atd? až jsem si řekl, že u toho zůstanu a budu vydávat i další skupiny? no a do této doby jsem už udělal 5 CD? Laniena Mentis, slovenské Surgical Dissection, kolumbijské Ancient Necropsy, polské Deception a teď německé Gomorrha... a od každého titulu jsem prodal a vyměnil okolo 800 ks,? práce mne strašně baví tak se další ještě uvidí.

13. Jaké jsou plány ohledně NTEY records?

Ted připravuji CD pro švédské death metalové kombo STRANGULATION. Které by mělo vyjít někdy v březnu 2004 a do léta ještě bude /doufám/ nové CD Martyrium Christi a pak další se uvidí? plánů je hodně ale nic konkrétního? ale ty švédové myslím budou dobrá investice, nakonec se přijďte v květnu na ně podívat, budu jim taky dělat takové minitour po naší krásné vlasti po boku Fleshless - sledujte www.ntey.wz.cz

14. Tvůj názor na FOBIA webzine?

Nejsem ten pravý na hodnocení, moc webových zinů nenavštěvuji, takže se tímto omlouvám? doposud jsem vaší práci viděl jen jednou ale slibuji napravím se.

15. Něco na závěr.

Díky za rozhovor a podporu Fleshless, ať ti vše šlape a daří se jak nejlépe může? bye Vláďa

http://fleshless.webpark.cz/


Zveřejněno: 09. 02. 2004
Přečteno:
3534 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář