Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

PAŘÁT #23 60 stran, vydáno 15.12.2007

Intro: Třiadvacáté pokračování Pařátu je opět prima počteníčko, ostatně na to už jsme nějaký ten pátek zvyklí. Zvyklí jsme i na tradiční grafické provedení, vložený plakát (Mater Monstifera a Cripple Bastards), novinkou je přiložené DVD Shadows From Undergound, jehož recenze se na těchto stránkách objevila s předstihem v listopadu. Na obálce magazínu tentokrát postávají Six Degrees Of Separation a to je signál, že právě SDOS a jejich skvělému loňskému albu bude věnován velký rozhovor. Ten je jako vždycky vyčerpávající procházkou historií kapely a samozřejmě nechybí recenze všech nahrávek.

Rozhovory: Jak je dobrým zvykem, rozhovory jsou čtivé, zajímavé, veselé, neortodoxní, neotřelé atd... Mě asi nejvíce zaujal pokec s pány z Bad Face, kteří si neberou servítky a otevřeně hovoří o svém někdejším působení v Hypnos resp. Krabathor, ale samozřejmě dojde i na aktuální dění v kapele v souvislosti vydáním alba Emotions Burn. Zajímavý je i dlouhý rozhovor s bosenskou partou Irina & Strom, k lepším patří třeba zpověď From Beyond, ale i ostatní přinášejí velkou porci zajímavých informací. Pro úplnost ještě výčet ostatních, kteří se podělili o své názory a zážitky: Alastor, Guided Cradle, DNA, Abhorence, Bloody Rose, Fleshcrawl, Lahká múza, Hexenreich Rcs, 2 Minuta Dreka, Otargos, Demented Retarded, Grace, Galadriel, The Ocean, Ragnarok Fest, Cripple Bastards, Dogma Inc.

Recenze: Více než padesát recenzí pochází z hlav Herdrona, Cobweburna, Davezerkera, Demona, Vency Votruby, Anxura a Michala Husáka. Zase bych se opakoval, mě se nejvíc líbí práce páně šéfredaktora, ale ostatní za ním zaostávají jen o onen pověstný chloupek. Celkově v rámci domácí pisálkovské obce určitě nadstandard.

Další články: Herdron měl tentokrát zamýšlecí období, kromě úvodníku se ještě podíval Do nitra Pařátu aby odkryl pozadí vzniku časopisu a v Na cestě do Evropy se zabývá možnostmi spolupráce českých kapel a labelů při prosazování se v zahraničí. Hned dvojstránka je věnována klipovému DVD, každá kapela dostala možnost se vyjádřit ke svému videu – kromě rozpadlých Digistus In Recto toho všichni využili a nejlepší počtení nabízí výplod Šimka z Malignant Tumour (smích). Exitus tentokrát v materiálu o úchylácích popisuje tři případy, kdy velkou roli v následném vraždění hrál internet. Nechybí ani Kašpyho střípky z historie věnující se lumpovi Říhovi (neplést s panem šéfredaktorem Pařátu – smíchy dva), který nosil po kapsách hlínu z hrobu a při rvačce ji sypal na protivníka. Tématem čísla jsou revivalové kapely a vedle čtyř cover part dostali slovo i redaktoři – názory se samozřejmě různí... V pazůrech uvízl Bendis z FOB a zase je to veselé povídání, víceméně o kravinách (smích). Historické pojednání tentokrát patří černočerným Maniac Butcher, Anketní otázka se zabývá možností konce CD jako hudebního nosiče. Velice zajímavé čtení nabízí pohled na brazilské turné Tortharry – něco mezi tourreportem a rozhovorem – kromě klasických zážitků samotné kapely dojde i na odpovědi na Herdronovy zvídavé otázky, které vlastní report dokreslují. Pro mě asi nejlepší článek celého Pařátu. Za hudební clonu pozve ex-Sokol, dnes Fousage z Hell.cz a o dojmy z tour Euthanasie a Memorie se podělí Siki.

Outro: Samozřejmě ne vše se pokaždé povede, sem tam se vloudí nějaká chybka nebo překlep, sem tam něco nedopadne podle představ – z obsahu třeba vypadl text ke straně 49, kiksem je i přepůlený úvodník k revivalům – ale při způsobu vzniku profi časopisu v amatérských podmínkách je vlastně zázrak, že si tenhle plátek stále drží nejen vysokou kvalitu, ale i periodicitu. Pařát prostě šlape skvěle a věřme, že ještě dlouho bude. Momentálně nevidím adekvátní na papíru vycházející náhradu...

Web: http://www.paratmagazine.com


Zveřejněno: 10. 01. 2008
Přečteno:
3379 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář