Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

GRACE – Reborn (promo 2007) CD-R 2007, vlastní náklad

Grace se na scéně potloukají už více než deset let, nicméně za dobu existence nedokázali zatím vyprodukovat plnohodnotné (čti lisované CD) album. Ale právě letošní promáč má být předzvěstí oficiálního debutu, který se prý začne nahrávat co nevidět.

Promo uvozuje třináctivteřinové pípající intro a pak následuje Burn In Hell, kterou můžete vidět spolu s obrázky muzikantů na DVD Shadows From Underground, které vychází jako příloha magazínu Pařát v prosinci 2007. Grace na svých stránkách uvádějí death metalové zaměření, ale já bych to tak jednoznačně neviděl. Hlavně zmíněná klipovka vaří také z thrashových ingrediencí a tenhle mix death a thrash metalu s upozaděnou recitací je jednoznačně nejlepší ze tří řadových skladeb (intro a závěrečnou blbinku za normální songy neberu). Možná to ani nebyl cíl, ale skladba je celkem chytlavá a díky přehledné struktuře má takřka hitové ambice. Z dalších dvou kousků ale nijak nadšený nejsem. Znatelně se přitvrzuje a k moci se dostává death metal. Ale death metal old schoolový, ničím nepřekvapující, tuctový a možná i nudný. Převládají pomalá a střední tempa a byť se pánové snaží o zpestření formou melodičtějších kytarových vyhrávek, celkové vyznění je takové obyčejné. Alespoň že zpěvák mění výraz od murmuru přes naštvaný zastřený řev po šeptavou deklamaci. Vtipný název závěrečné skladby naznačuje, že asi nepůjde o nic vážného a po pár vteřinách je to potvrzeno. Ujetá věc v podání Grace začne jako klasická lidovka, ale v polovině střídají housle a další lidové nástroje kytary a bicí a skladba zrychluje a přitvrzuje.

Obal je jen přehnutý dvojlist s jednoduchým titulem (fotka muzikantů schovaná v „mlze“), zadek se seznamem skladeb, sestavou a informacemi o nahrávání, texty chybí a nejsou ani na webu. Zvuk pořízený za tři dny v Andy´s sound studiu v Havlíčkově Brodě je průměrný. Stejně jako celý promáč.

Čas: 10:19

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Burn In Hell
  3. The First One
  4. Dislike
  5. le Grace

http://www.grace.ic.cz


Zveřejněno: 17. 12. 2007
Přečteno:
3286 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář