HEIDEN – Andzjel

VARDAN – Hidden In A Tomb CD 2007, Folter Records

Vardan je one-man projekt (a zároveň přezdívka onoho jedince), jehož začátky sahají až do roku 1997. Tehdy si Vardan dal jediný cíl – a tím bylo hrát Raw Black Metal. Materiál na první nahrávku vznikal až do roku 2000, kdy byl zvěčněn na demu Hidden In A Tomb. Že je jeho název totožný s recenzovaným cédéčkem? No jistě, Folter vydává na debutním albu Vardanovi jeho první demáč, s příslibem budoucího vydání dalších, již nahraných projektů.

Co tedy tajemný chlapík s warpaintem, třiceticentimetrovými hřeby na rukou a mačetou před sedmi roky vytvořil? No, žádná velká sláva to není. Pět skladeb s poměrně dlouhou stopáží vychází z old school black metalu a zabrousí i do utahaných doomových vod.

Úvod koketuje divno-hudbou, po ambientně – noise zvucích ale odstartuje jednoduchý blackový kolovrátek s přiškrceným skřehotem. Druhá skladba začíná v ponurém, funerálně doomovém tempu, načež následuje rázný přechod do kvapíku, kterému na zajímavosti nepřidávají ani jednotvárné bicí, ani kytara připomínající zdivočelý včelí roj. Po náklepu se krátce znovu zpomaluje, aby závěr odjel ve stejném duchu, jako druhá část songu. Rudý kruh pokračuje v ubíjejícím monotónním marši, hlavně bicí postrádají nějaký překvapivý moment. Ve čtvrté položce se po rychlém začátku pozvolna zpomaluje a skladba dojíždí jako z posledních sil. Závěrečná devítiminutová kompozice přecejen vystupuje z bludného black – doom kruhu a kromě již použitých postupů je hudba atmosféričtější a převládá střední tempo, které je tu a tam nahrazeno mírným zrychlením. Od páté minuty přichází ke slovu opět jakési ruchy a pazvuky, šumění, syčení, klepání do dřeva, pod tím kytara a excentrická recitace.

Hudebně nic moc, zvukově slabé – celkově podprůměrné. Nevím, jestli má smysl vydávat letité a nikterak interesantní záležitosti na CD. Mně to přijde zbytečné…

Seznam skladeb:

  1. Eternal Vision
  2. The Soul Burn Upon The Flames
  3. Red Circle
  4. Blinded By Nothing
  5. To Lick The Dripping Pussy

Čas: 30:37

www.folter666.de 


Zveřejněno: 18. 08. 2007
Přečteno:
3491 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 08. 2007 17:40 napsal/a Shadow Magus
+
Fuck off False Satanism