Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Budějovický rockový klub DT se stále víc stává oblíbenou zastávkou rockových a metalových fans. Přišlo mi, jako dobrý nápad, vyzpovídat majitele Dana.

Ahoj Dane. Kdy tě vůbec napadlo otevřít rockovou hospodu? 

Tak to už určitě bude nějakej pátek. Vždycky jsem chtěl skloubit práci se zábavou, ale přesněji, tenhle nápad se vyloup v roce 2004 a realizace přišla na řadu o rok později.

Co všechno předcházelo tomu, než se brány DT Rock otevřely? Šel jsi to tohoto projektu sám, nebo Ti někdo vypomáhal a zároveň se stal spolumajitelem?

No, to by bylo na dlouhý vyprávění mojich životních peripetií růstů a pádů. Každopádně už mě unavovalo makat na někoho - tím to v podstatě začalo. Každý máme touhu po sobě něco zanechat. Určitě jsem sám nezačínal... oslovil jsem bývalého kámíka, který se v té době plomcal ve stejných sračkách jako já. Start začal ve třech, já, moje drahá polovička Martina a Petr D. Naštěstí v neštěstí pro nás, se spolumajitelem stát nestihnul.

DT Rock stojí na celkem frekventované a rušné Husově třídě. Jak jsi na tom s návštěvností? Jsi spokojen, nebo je DT rock vyloženě víkendovou záležitostí co se návštěvnosti týče?

Nemyslím si, že místo v tomhle případě rozhoduje o návštěvnosti. Návštěvnost bych přirovnal k horské dráze. Určitě je to víceméně víkendová záležitost.

V poslední době se stává pravidlem, že v Détéčku začaly koncertovat i kapely. Jaká jména jsi již měl možnost přivítat?

Kapelky a koncerty jsou teprve v plenkách. Není to jednoduché, a to z důvodů ne zrovna dobrých sousedských vztahů. Věkový průměr 50 let, což hovoří samo za sebe. Každopádně jsem měl tu čest přívést na pódium Colp, Onanizer, Ig-elit, Gynat Resii, Smashed Face, Daath ,“ Doktor Triceratops „ , Animatronix...  Co se týká pouze návštěv tak u nás pařili Arakaini, Peťa Kolářů (ještě s ksichtem rokera ) Fourth Face, Krucipusk, Doga, Do Do Doležal, Škwor a málem Kabáti

Je tedy možné, aby Tě kapely kontaktovaly a popř. se domluvily na spolupráci?

Určitě jo, na tom to nechávám. Kdo má zájem, ozve se, kdo ne jeho problém.

Jaké je v klubu zvukové vybavení?

Prozatím mám k dispozici dvě bedny 150 W aktivní samodlabo , dvě Sound King 200 W a mixík Europawer 250 W. 

Jsou nějaké hudební styly, které upřednostňuješ, nebo záleží vyloženě na domluvě?

Víceméně to záleží na domluvě. Snažím se dát prostor jak vyzrálým muzikantům, tak úplným začátečníkům. Ovšem preferuji metal a jeho odnože až po bláznivej grind.

Jaká je vlastně kapacita DT Rock?

U stolu se zadaří cca 60 lidí plus na stojku 15. Ale už jsem zažil pomalu 90 lidí a pár dobrodruhů na chodníku  To je pak skutečnej masakr.

Je možné si třeba celý klub pronajmout např. na oslavu narozenin atd.?

Určitě ano a není to výjimkou. Pár uzavřených akcí už proběhlo a dokonce nás 8. 6. čeká svatba se vším všudy.

Kolik takový pronájem stojí? Nebo jde jenom o to zamluvit si prostor?

To je individuální, záleží na typu akce a domluvě. Za pronájem nechci zhola nic v případě, že to je celé v naší režii, ale najdou se tací, co by rádi uzavřenou trachtaci, vlastní pivo, kořalky a vlastně všechno. V těhle případech si řeknu o miliony

Faktem, je že už taky nejsi žádný patnáctiletý adolescent. Jakou hudbu jsi v době svého mládí poslouchal? Vracíš se k ní rád, nebo Tě nyní více oslovují modernější formy metalu?

Čoveče, začínal jsem určitě na Judas Preast, Mötorhead, Helloween, ale taky Europe, Alfavill, Depeche Mode atd. Určitě se rád vracím k old school a před moderní formou metalu rozhodně neutíkám - ba naopak. Ale vybírám si, jsem rozmazlenej

Co říkáš na Českou scénu? Je něco,co tě v poslední době zaujalo?

Českých a kurva dobrých kapel je moc. Jen škoda, že v týhle posraný republice nejsou podmínky a v některých případech ani lidi. Naposledy mě zaujali Disfigured Corpse. Z jiného soudku už teda veteráni, ale pro mě „nová“ kapelka XIII.Století, ti se mi pod kůži dostali tak před rokem a nepustili.

Co si myslíš o dnešní mladé generaci? Máš pocit, že jsou stejní jako jsi byl ty? Nebo jsou vidět diametrální rozdíly?

Jsou stejně hloupacatí, bezstarostní, mnohdy nezodpovědní a ulítlí jako jsem byl a do dneška někdy jsem já.  Asi proto s nima dobře vycházím.

Chodíš na koncerty, nebo máš rocku plné zuby z Détéčka?

Dobrý muziky není nikdy dost. Rád jdu na muziku, ovšem v mezích možností. Co čas dovolí. Vzhledem k tomu, že pomáhám kapele IG-Elit, tak vymetám různé kluby a festy…

Proč by lidi měli zajit právě do DT Rock? V čem spatřuješ výjmečnost svého podniku?

Pokud je DT něčím výjimečný, tak to je zásluha lidí, co k nám chodí pařit. Respektují pravidla na kterých bazíruji, čehož si vážím. Já jim za to snáším „modré z nebe“ - ošetřený piváky, klobásy a fazole . Dá se to těžko říct, to se musí zažít. Není nad vydařenou pářku s DT skvadrou. To tě všechno druhej den bolí od smíchu…..Hlavně u nás neexistují konflikty, bitky, hádky. Záchody jsou ze začátku čistý, nepliveme pod stoly ani po sobě…..máme se rádi!!!

Jak se vlastně díváš na konkurenční prostředí v Českých Budějovicích? Moc konkurence asi není, ale přesto jména jako Martys či Legenda…

Po pravdě, jedeme si svůj diskopříběh, nějak to nevnímám. Ale potěší, když bezprostředně po koncertu v jiném clubu , lidi přijdou a řeknou, konečně „doma“. Jediný co mě mrzí, tak to je mnohdy zbytečně vynaložená práce a peníze za propagaci toho mála, co v DT děláme. Vylepíš, druhej den to je v prdeli. Ale to je život, Ad augusta per angusta!

Jak jsi na tom se stížnostmi občanů, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti klubu? Dlabeš na ně, nebo skutečně musíš dodržovat určitá pravidla společného soužití?

To už jsem v podstatě zodpověděl ve 4ce. Pravidla se snažím dodržovat, proto pořád není jasný jak to udělat, aby byla spokojenost na všech stranách. Okolí vidí „nějaký hašišáky „ a jejich reakce ?? Ani se neptej...

Ok. Tak to je zatím vše. Hodně úspěchů a ať se DT Rock daří co nejlépe. Díky za fajn pokec a poslední slova jsou tvá…

Já děkuji za tu poctu, odpovídat na otázky věhlasnému Fobia zinu. Nezbývá, než pozvat lidi, co mají rádi muziku a zábavu do DéTéčka. Najdete co jste nehledali, spatříte co jste nikdy nespatřili, kde se skutečné stává neskutečným, pohádka hororem, krvák groteskou, starý mladým a bohatý chudým...

Link: www.dtrock.net


Zveřejněno: 11. 06. 2007
Přečteno:
3733 x
Autor: Yvor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 06. 2007 15:20 napsal/a Dt rock
fobiazine
Tož to je jasná věc... ! .... :-))
12. 06. 2007 15:17 napsal/a marty
na ja
sichr...
12. 06. 2007 15:00 napsal/a Yvor & FOBIA Zine
DT Rock
... Cela redakce mile rada prijde do DT Rock prijmout Tve diky v podobe nejake alko rundy :-)
12. 06. 2007 12:47 napsal/a Dt rock
DT rock pub
Děkuji za Dt fobiazinu :-))