Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Před pár dny sem tady na FOBIA zine recenzoval demo od Mělnické kapely SOKAR a jelikož mě fakt zaujala, tak sem se pokusil vyzpovídat tuto (aspoň podle mě) dost pohodovou, začínající metalbandu.

...Na mé (asi né moc originální) dotazy odpovídal zpěvák Inferno...

1)Můžeš krátce představit skupinu? Stručně, členové, historie.

Sestavu kapely tvoří dva kytaristé (Marty a Henry), basák (Drát) a zpěvák (Inferno). Jinak hrajeme v pětičlenném složení, ale právě v tuto chvíli nám chybí bubeník. Kapela existuje od května roku 2002. Za necelý rok od vzniku kapela stihla vystřídat celou sestavu, krom zpěváka. Po koncertování zatím jen na mělnicku jsme v listopadu 2003 nahráli (na vlastní náklady) naše první demo nazvané Bloodlust. Demo s námi natočil bubeník Vrána z kapely HOVADA. J

2) A nabízí se hned další otázka: Proč SOKAR? Znamená to něco?

Jasně. Sokar je v egyptologii označován za starodávného boha mrtvých a ochránce memfidského pohřebiště. Chránil věčný odpočinek mrtvých, pomáhal při stavbě hrobek a zádušních chrámů. Mimo to se stal i patronem řemeslníků a umělců. Slovo je krátké, každému se snadno vysloví a velmi se nám líbilo.

3) Jak ste na tom s hledáním nového muže za škopky? U vás se celkem okolo bicmana dělaj velký machinace. Neuvažujete o automatu? Vyřešilo by se toho možná dost, nechce stravu, peníze, ubytování, neonemocní :-) a neodejde od vás.

Bubeník je pro tuto kapelu postrachem již od začátku. Na Mělníku skoro nikdo na bicí nehraje a když už, tak ne podle našich představ (na někoho je to moc tvrdý, někdo to zase nezahraje :-( a tak.). Velmi se nám líbil bubeník Vrána. Bohužel ho velmi zaměstnává jeho domovská kapela a k tomu má náročnou práci a taky rodinu. Takže druhou kapelu by nestíhal. Právě jsme jednoho bubeníka objevili. Takže doufám, že to výjde. Automat by se dal používat na zkouškách, ale na koncertech by to nebylo ono.

4) Kterej kytarista je zodpovědnej za melodii vašeho thrash-deathu? A kam chodí na ty nápady?

Kytarové rify a sóla vytváří kytarista Marty. Drát a já mu do toho vždycky kecáme a říkáme, jak by se nám to líbilo. Společně pak vytváříme strukturu skladby.

5) Máte nějakou vysněnou bandu, který byste chtěli předskakovat či tak něco? A konkrétně, jaký máte cíl jako kapela, kterým směrem se ubírat a eventuálně, který skupině se hudebně přiblížit? Jestli teda chcete vůbec, aby vás někdo s někým srovnával.

Určitě by bylo hustý zahrát si např. s Cannibal Corpse. :-) No nebudeme dál fantazírovat. :-) V současné chvíli mohu jen říct, že je našim cílem hrát více koncertů nejen na Mělníku. Dále potom natočit CD. S někym srovnávaný budem asi vždycky. :-) My se nesnažíme vymyslet novej styl. Všechno to co hrajem, někdo už desetkrát zahrál podobně. :-) Mě se moc nelíběj takový ty extra progresivní kapely, který míchaj uplně všechny styly a říkaj, že je každá skladba jiná a jak jsou originální, a že objevili něco jinýho. Chceme, aby ta naše hudba byla hlavně melodická, tvrdá a svižná. V poslední době nás zaujaly kapely jako Arch Enemy nebo Amon Amarth. Velmi máme rádi kapelu Death a Iron Maiden.

6) V textech (ač kombinujete death a thrash) se neobjevuje takovej ten dobře známej a zaběhnutej motiv o krvi, vraždách, vnitřnostech, atd. Ne že by to vadilo, texty jsou dobrý, ale nechcete napsat nějakej matroš, kterej by splňoval tu deathovou myšlenku? Samozřejmě, že je dost skupin, který sou death a při tom se taky nemusí opírat jenom o masakr. Chápu. Vaše texty maj takovej, jak to říct (:-)) hlubší duch a to se mi taky zdá dobrý.

Nejvíce textů jsem zatím napsal já. Přitom mě texty v hudbě nikdy moc nezajímaly. :-) Málokdy si přečtu nějaký text. Např. texty od Cannibal Corpse, Mortician, Broken Hope, Severe Torture atd. si ani nemusim číst. Stačí když si večer pustim televizi a vidim, kolik sraček se (jako maj v textech výše zmínění) za den stalo. Všude x mrtvejch a vyteklý střeva. Líbí se mi texty jiných death metalových kapel např. Vader, Amon Amarth nebo Death (poslední alba). Líbí se mi, když má ten text nějakej hlubší duch, když se nad tím můžeš trochu zamyslet. A ne jít přes maximální hranice brutality, kde v každé skladbě někdo někoho na tisíc způsobů zabije, zapálí a rozčtvrtí. :-)

7) Jak to vypadá vlastně v Mělníku s metalovejma bandama? Koná se například u vás nějakej metal fest, či tak něco?

Na Mělnicku je to s metalovejma kapelama velmi bídný. :-( Skoro žádné tady nejsou. Ani tady není moc koncertů. Je tady pár kapel. Tyhle kapely co si neudělaj to nemaj. Metal fest se tady koná. Kousek od Mělníka v Kostelci nad Labem na fotbalovém hřišti. Bohužel jsem ho nenavštívil, takže ani nevim jaký to bylo. Vim, že tam v loni byla hlavní hvězda Kryptor.

8) Jaký máte plány do budoucna a hlavně mířím k tomu, zda-li se nevyskytne nějakej stříbrnej kotouč s novym matrošem?

Hlavním našim plánem teď je ustálit sestavu a najít toho pravého člověka, který sedne za bicí. Opravdu by jsme si přáli nahrát pořádný CD se vším všudy. Pokuď se nám podáří uspořádat finance a vše dobře dopadne s bubeníkem tak by jsme šli nejdřív v létě nahrávat.

9) Co byste chtěli vzkázat čtenářům Fobia zine?

Jestli máte někdo zájem objednejte si naše demo CD (stojí 70,-) na naší webové stránce http://www.sokar.tk. Mějte se všichni dobře. :-)


Zveřejněno: 25. 01. 2004
Přečteno:
3669 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář