Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

INFER – In Cold Being CD 2005 – Krv Records

O kapele INFER z Košic již na stránkách zinu jednou řeč byla. První setkání s Infer na loňském vystoupení v rámci podzimního Metal Swampu dopadlo pozitivně, a tak když po nějakém čase dorazilo i debutové album téhle smečky, neváhal jsem a začal toto album zvědavě sjíždět v přehrávači.

Následující řádky budou dost možná nošením dříví do lesa, neboť výstižných recenzí na toto album už vyšlo několik, přesto se pokusím o vlastní náhled na toto v mnoha ohledech překvapující album. První, co na CD upoutá je jeho celková strohost projevující se v barevném provedení obalu, vyjádřeních, textech a koneckonců také v hudbě samotné. Infer si pevně drží svou nekompromisní linku, kterou zbytečně neobaluje květnatými frázemi, komplikovaným výtvarným řešení a ani dodatečnými aranžemi (klávesy, sbory, atd.) – prim hrají kytary a bicí, k nimž se přidávají oba vokály (Peter, Robo).

Geneze tohoto alba netrvala nijak dlouho – i když samotná kapela vznikla teprve nedávno (z iniciativy členů Košických deatherů Nomenmortis v r.2002). Zakládající dvojicí se stali Peter (kytary, vokály) a Robo (bicí, zpěv), kteří novou kapelu od začátku profilovali v duchu ortodoxního black metalu. Poté, co Infer úspěšně zkompletoval sestavu, rychle nahrál debutové album „In Cold Being“, na kterém díky předchozí hudební zkušenosti zúčastněných stěží poznáte, že se jedná o prvotinu.

Infer na placce vsadili na typ surového, mohutného a doslova vyhlazovacího war-blacku, kterým se v našich končinách může pochlubit jen málokdo a který kapela hobluje s přímo fanatickým nasazením. Maximálně nelítostný severský ortodoxní black se až na krátké chvilky žene vpřed vskutku ďábelskou rychlostí a jestli vám až doteď chyběl šťavnatý černý nářez překypující energií, tak s klidným srdcem po téhle placce šáhněte. Infer totiž do svého stylového výrazu namíchal snad vše dobré, co ortodoxní hudební BM scéna okolnímu světu nabídla – rychlé včelky kytar, do hloubek posazené monstrózní riffy a neúnavné sypačky. V hudbě Infer, která nezastře death metalové kořeny, zaslechnete zřetelné vlivy takových kultů jako Dark Funeral, Marduk, Immortal či chcete-li i nezapomenutelných Dissection. Je s podivem, že i přes silné asociace na fláky těchto kapel nepůsobí hudba Infer ohraně, ale naopak sympaticky, nápaditě a svěže.

Album ovšem není jen o do otáček vyhnané tvrdosti. Některé skladby byly opatřeny hororovými intry, bez jejichž umístění by se metalové album v dnešní době už mohlo obejít. Toť ovšem jediná výtka desce, která spíše než na stylovou progresivitu vsadila na nápaditou klasiku, maximální tvrdost a teda hoodně odvazové tempo…

Čas: 38:50

Seznam skladeb:

  1. In Cold Being
  2. Liar’s Slavery
  3. Summon By Wind Of Disease
  4. Father Hell, Mother Death
  5. Confession
  6. The One Who Come After
  7. Evil Is My Name
  8. Ghost Of Nameless Grave
  9. Destroying Your Desires

web kapely: http://infer.res5ekt.com/

Web distributora: http://www.forensickmusic.com 


Zveřejněno: 04. 03. 2007
Přečteno:
3447 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář