Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

NOISEBAZOOKA – Free Promo Demo 0106 Demo 2006 – vlastním nákladem

Nadupaným demosnímkem o sobě dává vědět vídeňská grindová scéna. NOISEBAZOOKA vznikla v r.2004 původně jako boční projekt kytaristy vídeňských Monolith Almira, který se po vynuceném konci Monolith s novou energií a osazenstvem vrhl na další projekt (Rhizomnia). Když v prosinci 05 sotva zrozená kapela nepřežila první personální otřesy, Almir jednoduše oprášil myšlenku Noisebazooky, v které se měl konečně začít rozvíjet ten pravý acid-noise-grind. Do vínku znovuzrozené bandy měl Almir po předešlých letech co dát – z minulých časů zůstala spolupráce s vokalistou Salmim (spoluzakladatel obnovené Noisebazooky) i společná hudební inspirace – na prvním místě to je především tvorba Agoraphobic Nosebleed, Pig Destroyer, Anal Cunt a nechybí ani klasika od Nasum či Brutal Truth.

Šílené tempo, které z dema přímo čiší, se odrazilo i na vydavatelské a koncertní činnosti – Rhizomnia skončila v prosinci, v tomtéž měsíci vznikl materiál rovnou na několik desek dopředu (už v rámci projektu Noisebazooka) a v únoru tohoto roku Rakušané stihli vydání dema a o měsíc později i první koncert kapely ve společnosti tuzemských Cerebral Turbulency a Lycanthropy.

Demo trvá něco málo přes čtvrt hodinu, přesto obsahuje třináct skladeb, které se nesou v duchu toho nejzběsilejšího a nejúpřímnějšího grindového bordelu. Od začátku až do konce tu Salmi a Almir předvádějí svou maniakální mlátičku, v které se snoubí střelený noise s nesmlouvavým grindem. Je chlapům ke cti, že směrem ke konci ve svém tempu nijak nepolevují – naopak v druhé půlce je deska ještě animálnější a ještě extrémnější. Jestli je něco na této automatické pračce sympatické, pak je to ona „úletovost“. Jestli hledáte něco, u čeho si v rámci odpoutání od reality vymlátit mozek z hlavy, pak je Noisebazooka bez řečí tím pravým. Těžko popisovat, nutno slyšet. Jedinou skladbou, která trochu vystupuje nad grindové běsnění je poslední cover od Death („Crystal Mountain“) – předělávka kapelu Death sice důstojně připomíná, na každý pád je ale dost svérázná a zapadá do celé té zábavné praštěnosti.

I když normálně tenhle typ muziky příliš neposlouchám, musím říct, že tohle demo sedlo. Noisebazooka sází hlavně na rychlost a zběsilost, přesto skladby nepostrádají originální riffy ani extrémní vokální podání, v kterých kromě maximálních obrátek zaznívá i muzikantská zkušenost. Podobně jako u jiných kapel, které hrají s bicím automatem, je absence živých bicích na celkovém zvuku znát, přesto tohle sympatické demo v celkovém hodnocení vychází docela dobře.

Čas: 16:29

Seznam skladeb:

  1. Half Informed
  2. Five Levels
  3. The Mechanics of Love
  4. Instructions Manual For Everyday Life
  5. People To Melt
  6. Your Third Eye
  7. Cubistic Worldview
  8. Green Room
  9. A Marcusean In Structuralist Clothing
  10. Xenon Lamp
  11. Nothing But Dot
  12. Birth Sells
  13. Crystal Mountain No(ise) Cover

web kapely: http://www.noisebazooka.com


Zveřejněno: 11. 12. 2006
Přečteno:
3615 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 12. 2006 12:44 napsal/a Smrtosabbath
vražda
Jo jo - brutální grinde , to se musí nechat.....