Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

EXHUMED nedávno vydali novou fošnu ?Anatomy is Destiny?, k tomu jeli také evropské turné se zastávkou i u nás v Praze. Dost důvodů nato vyzpovídat kytarovýho řvouna Matta. Rozhovor se točil nejen kolem nové desky, ale zabrousil i do dalších témat?

1. Zdravím, jak se máš a co zrovna teď děláš? /kromě rozhovoru samozřejmě :)/

Myslím, že se mám dobře. A zrovinka poslouchám některé hrubé verze songu, který napsal Mike pro splitko EP s Haemorrhage, na kterém právě pracujeme. A taky jsem právě doposlouchal demo Colovi nové grupy CRETIN.

2. Takže se zaměřme na nové album. Pročpak bylo vydáno až po tříleté pauze a co se od posledního počinu změnilo?

Hodně jsme v 2001 koncertovali, pak si dali 7 měsíců pauzu, napsali 2/3 materiálu na album další kapely a vlastně dělali tak nějak všechno, co ti vzalo čas:) V kapele se toho od dob "Slaughtercult" tak moc nezměnilo, jen se cítíme daleko přesvědčivěji při hraní, což je určitě poznat na nové nahrávce.

3. Jedna z klišovitějších otázek, můžes porovnat "Anatomy is destiny"  s vaším debutním albem?

Sakra....porovnat "Anatomy" s "Gore Metal"...Tady asi žádné porovnání nemůže být. Myslím, že materiál na novém albu je daleko komplexnější a produkce je tak 10x lepší. Spíše bych řekl, že první nahrávka byla takový učící proces, a je tu spousta věcí, které bych samozřejmě udělal dnes jinak. Současně se ale dá říci, že jsme ta samá kapela, s tím samým vlivem, akorát si prostě teď více věříme a o hodně jsme se od 98 roku, kdy jsme vydali "Gore Metal" změnili.

4. Jak dlouho jste nové album nahrávali? Využili jste pouze jedno studio?

Nahrávali jsme 10 dní v San Francisku a Neil pak nahrávku mixoval v Chicagu. MAster provedl Scott Hull v Marylandu.

5. Jak se vám s Neilem Kernonem pracovalo? Byla tato spolupráce plodná?

Jasně, bylo to opravdu dobré pracovní prostředí. Bylo to napjaté, ale přineslo to výsledky, což je vlastně to nejdůležitější. Neil se choval super a díky jemu jsme se posunuly na tu nejlepší úrověň, které nyní můžeme dosáhnout.

6. Můj nejoblíbenější song z novinky je "Under the knife", jakýpak je tvůj?

To je i Budův nejoblíbenější. Já se nemohu hnedle rozhodnout. Váhám mezi "Waxwork" and "A Song for the Dead", ale i "In the Name of Gore" a "The Matter of Splatter" bych mohl vzít v potaz... prostě se to mění.

7. Co vlastně přesně myslíte názvem alba? Opravdu si myslíte, že "Anatomy is destiny"?

V základě to znamená, že veškerá lidská existence je jednoduše jen fyzický zbytek. Po smrti není kam jít, a veškeré myšlenky, nápady a pocity nejsou ničím jiným než častí tvé anatomie. Je to odmítnutí metafyzické filosofie a cesta, jak se na život dívat nezkresleně a bez iluzí.

8. Používáte klasickou gore lyriku, nebo se specializujete na kritizování specifického problému?

Na novém CD jsou různé texty, všechny jsou orientované do gore, ale "The Matter of Splatter", "A Song for the Dead" a "Nativity Obscene" tématicky spadají pod název alba. "Grotesqueries" je tak trochu z politicko-sociální sféry, tak trošku komentář ke konzumní kultuře. "Waxwork", "Death Walks Behind You", a "Arclight" jsou klasické gore texty. "In the Name of Gore" je jedna z mých textově nejoblíbenějších skladeb. Je to skloubení filosofie, politiky atd. s gore tématikou. K tomu u nás došlo poprvé a myslím, že to naší tvorbu jen obohatilo.

9. Když jsem poprvé uviděl váš booklet, tak jsem si myslel, že jste se trochu umírnili a odstoupili od násilí. Ale od vašeho vydavatelství jsem následně obdržel mail, o cenzuře v Německu. Copak nám k tomu můžeš říci?

Jo, obal rozhodně nedosahuje obrazově takových kvalit, jako naše předešlé počiny. Ale grafika uvnitř je stejně šokující jako všechno, co jsme kdy udělali. Nyní ještě více profesionální a realistická. A to je ten hlavní důvod, proč nám ho Němci zcenzurovali. To víš, že to stojí za hovno, když všechno co uděláš je zcenzurováno někým, kdo ví prdlačku vo co tu běží. Je to ale dobrý ukazatel toho, že děláme něco správně, když nemůžeme zveřejňovat naše fota a texty. Vlastně podněcujem lidské myšlenky o tom, co je krásné či špinavé atd. A to je právě na gore to nejlepší.

10. vydali jste nové album, připravujete nějaké turné po  USA?

Odehráli jsme pár show na Východním pobřeží s Mclassancy a Wehrwolf a chystáme se na Západ s Origin a Uphill Battle. Spousta je toho ještě v jednání, takže uvidíme.

11. V listopadu byste se měli podívat do Evropy po boku Cephalic Carnage. Těšíte se?

No, když ti teď odpovídám na otázky, tak je už po turné. Bylo to skvělé a s Cephalic a Inhume jsme si užívali. Lidé s obou kapel jsou našimi přáteli, takže jsme zažili 3 1/2 týdenní alkoholický masakr:)) Vrátíme se v dubnu na No Mercy festival s Cannibal Corpse a Hypocrisy.

12. Kdo u vás má hlavní slovo při skládání materiálu?

Mike napsal hudbu na nové nahrávce ke 3 songům. Já udělal texty a zbytek. Samozřejmě, že pracujeme společně, stejně tak jako na aranžích.

13. Četl jsem, že po vydání alba vás opustil bubeník, máte nového, nebo jste na turné někoho najmuli?

Koncertovali jsme s najmutým Dannym Walkerem, který hraje ve skupině Uphill battle. Byl skvělý a doufáme, že v budoucnosti bude schopen pokračovat ve spolupráci.

14. Máš rád radši život na turné nebo komponování doma?

Většinou píši doma, ale turné si užívám. Kde jinde ti daj zadarmo bednu piva každý den? :)

15. Máte pocit velké kapely, když jste pod Relapse rec.? Co normální zaměstnání? nebo jen muzika?

Jako velká kapela se rozhodně necítíme. A z muziky máme malý příjem. Jasně, že by se nám líbilo jezdit zadarmo po světe, potkávat nové lidi a účastnit se různých akcí. Takhle ještě musíme pracovat, když nejsme na turné.

16. Otázka na závěr, co rodina a děti? Jaxe asi tváří, když uvidí obal Slaughtercult"?

Nastěstí z nás nikdo děti nemá. A rodiny nejsou moc velkými přáteli toho co děláme, ale většinou nás podporují, takže můžeme například jezdit po turné.

17. Otázka k běžnému životu, souhlasíš se zahraniční politikou USA? Třeba teď je vyhrocená situace v Iráku.

To je dosti komplikované.... Nesouhlasím s touto politikou, obzvláště s politikou Bushe/Reagana. A stejně tak si myslím, že i jejich domácí politika je k ničemu. Je tu hodně problému s drogamy, terorismem, vzdělání a bezpečností.

18. Co posloucháš za muziku. Oblíbená kapela?

No, může to znít pěkně divně, ale moje nejoblíbenější kapela je Metallica. "Master of Puppets" je pro mě prostě to nejlepší album. Jinak poslouchám různou muziku......Red House Painters, Cave In, Merle Haggard, Willie Nelson, Pet Shop Boys, The Cure, Discharge, GBH, Can, Yes, Mahavishnu Orchestra, Cheap Trick, Alice Cooper, Sweet, Massacre, Insanity, Vulcano, Swans, Beatles, Diamond Head, Accept....opravdu od každého něco.....

19. Co vzkážeš fanouškům do CZ?

Speciální dík všem, kteří byli na koncertě v Praze. Taky si zkuste sehnat splitko s Ingrowing, které by mělo vyjít na začátku 2004 u Obscene Production. A uvidíme se v dubnu!

www.exhumed.us


Zveřejněno: 28. 12. 2003
Přečteno:
3499 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

14. 01. 2004 14:35 napsal/a Evil666
Help
Obracim se na vsechny true metal heads : "Nechcete nekdo po mne prevzat spravu stranek www.sweb.cz/exhumed ??" Nedostava se mi uz tolik casu a nechci, aby stranky upadly v zapomeni. Thanx. Kdyztak me kontaktujte na exhumed@seznam.cz , rad nekomu predam hesla na ftp-cko a mail.