Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Minulé úterý jsem byl vyslán na tiskovou konferenci s americkými heavy metalisty Manowar...

Konference se konala v Retru na Praze 2 a musím napsat, že zkušenost to byla zajímavá, leč jen prohloubila můj názor na tyto „válečníky“. Ovšem narozdíl od recenzí si odpustím svoje názory a pouze přednesu zkráceně rozhovor a info o nové desce.

Než přišli Manowar samotní, měli jsme možnost poslechnout si nový materiál a kouknout na bonusy z nového DVD. Raději se k tomu nebudu vyjadřovat. Po hodině konečně dorazili Eric a Karl a tiskovka mohla začít.

Otázek bylo hodně, takže nezmíním všechny, ale rozhodně ty podstatné.

Ahoj, spoustu lidí se těší na vaše nové cd, tak jak to s ním vypadá?

Eric: Album je teď ve fázi dokončování některých partů. Proto tu také nejsou Joey a Scott, kteří dokončují nahrávání svých partů v New Yorku. Jinak velmi brzy vyjde EP „Sons Of Odin“ na kterém uslyšíte takovou ochutnávku z připravovaného alba. Ovšem verze těchto skladeb na EP a CD se budou lišit, protože po tom co se stalo Karlovi jsme chtěli fanouškům nabídnout něco extra a tak stále pokračujem na novém albu, ke kterému se dodělaly další věci a stává se z toho sága, něco ve stylu Pána Prstenů.

Spolupracovali jste s českým symfonickým orchestrem, jaké to bylo? Jaké jsou vaše dojmy?

Karl: Spolupráce s vaším orchestrem nás velmi ovlivnila, proto také nové cd nese známky našich nových zkušeností, na druhou stranu jsme vždy byli kapela, která vycházela z klasické hudby. Samotné hraní jsme si užili, byla to výborná atmosféra a členové orchestru jsou skuteční profesionálové.

Jak se zařídíte při živém hraní, např. v nové skladbě „King Of Kings“, kde je symfonický orchestr velmi důležitou součástí?

Eric: Realita je taková, že my jsme to na živo bez orchestru ještě nehráli, zatím byl vždy s námi. Jak budou vypadat vystoupení na turné jsme ještě úplně nedomysleli, uvidíme, nechte se překvapit.

Poslední dobou se může zdát, že je nový trend metalových kapel spolupracovat s orchestrem, např. Metallica, Deep Purple aj. Čím myslíte, že to je? A proč i vy jste se chytli tohoto „trendu“?

Karl na Erica: Raději odpověz ty, ještě bych řekl něco, čeho bych pak litoval.

Eric: Takže... Manowar jsou první kapela, která nahrála plně digitální album. Manowar jsou první kapela, která cd v kvalitě zvuku 5.1 a Manowar jsou taky první kapela, která zkombinovala klasickou hudbu s (nyní budu citovat) – „true heavy metalem“ a lidi kopírují Manowar už léta... a to je v pořádku.

Je zajímavé, že zvuk kytar na EP „Son Of Odin“ je o dost ostřejší a hutnější než jsme byli zvyklí, čím to je?

Karl: Ano, zvuk je ostřejší. My chceme rozjet novou firmu na výrobu kytar a dvě z nové série jsem navrhoval já. A právě na ty dvě jsou nahrané některé party ze „Sons Of Odin“. Jsem rád, že si toho někdo všiml...:)

Můžete nám říci více o novém DVD (Earthshaker)?

Eric: Já už jsem to viděl celé a musím říct, že velká část DVD je věnována fanouškům. Koncert sám byl natočen 27 kamerami a v té nejlepší kvalitě. Zvuk je samozřejmě 5.1. Až se na to podíváte, budete mít pocit, že jste s námi na tom koncertě.

Karl: Navíc každý kdo si koupí toto DVD, bude automaticky zařazen do soutěže o choppra...

Takže tohle bylo pár slov od dvou členů Manowar. Není toho moc, na tiskovce se toho řešilo více, ale byly to spíš takové plky (nebo jestli vás zajímá, jaké vzory měly Manowar, tak jsou to Deep Purple, Ozzy a Van Halen, jméno holky se kterou se ten den předtím vyspal si Eric nepamatuje a je možné, že na dalším turné na sobě budou mít barbarské obleky...)

Jestli jste někdo fanouškem této kapely, vězte, že:

  • 9.10.06 vyšlo EP
  • 27.11.06 vychází DVD

Fotky nejsou, protože zakázali fotit. Takže fanoušci Manowar, zajděte si na nějakej z jejich koncertů, určitě budou stát za to!


Zveřejněno: 15. 10. 2006
Přečteno:
3472 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář