Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Na OBSCENE EXTREME zve Čurby.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

OBSCENE EXTREME festival je tady od roku 1999, takže tento rok půjde o osmý ročník… Od začátku se zaměřujeme na ty nejextrémnější hudební žánry, takže každý fanoušek grindcore, crustcore, power violence, death metalu, extreme HC/punku si u nás najde své oblíbence. Místo konání je od prvního ročníku stále stejné město TRUTNOV – festivalový areál s příznačným jménem „Na Bojišti".

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Každý rok se snažíme festival vylepšit, třeba jen malinko ale vylepšit… Kdo v Trutnově někdy byl ví, že tenhle areál je naprosto ideální na festivalové akce, parádní je hlediště, které je vlastně letním kinem a tak si člověk kapely může vychutnat i v sedě a stále v pohodě vidí, co se na tom pódiu děje…toalet jako každý rok přidáme a zvýšíme také frekvenci jejich čištění…nabídka jídla a pití je zajisté rozsáhlá a přímo v areálu je také parádní kemp v městkém parku…město TRUTNOV je kousek takže můžete vyrazit na koupaliště či si zde objednat hotel nebo se jen tak projít když už toho hluku budete mít dost…

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Headlinerem pro tento rok je švédská legenda death metalu DISMEMBER, německé sick komando GUT či italští nihilisti CRIPPLE BASTARDS…dalšími zajímavými kapelami jsou třeba SINISTER z Holandska, DEAD INFECTION z Polska, INTERNAL SUFFERING a MASACRE z Kolumbije, amíci WASTEFORM a INSIDIOUS DECREPANCY, švédští SKITSYSTEM či DRILLER KILLER, francouzi BLOCKHEADS či japonci BATHTUB SHITTER. A tohle jsou i kapely co bych chtěl sám vidět + samozřejmě méně známé ale naprosto skvělé kapely jako třeba SPLITTER, NASHGUL, SICKBAG nebo D.H.I.B.A.C.!

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Velice jednoduše, sednu ke stolu napíšu kapely, co bych sám velice rád chtěl vidět a pak je kontaktuju, k tomu přidám co nejvíce zatím neznámých ale kvalitních kick ass kapel, které na spoustě ostatních festivalů nedostávají takové šance a program je na světě. Výměny neřešíme a nikdo na OEF za hraní neplatí…

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Vstupné je 600 Kč na všechny tři dny a v ceně je jak kemp, tak i festivalové CD zdarma. Čertužel žádné předprodeje nemáme a tak je možné lístek koupit jen u vstupu do festivalového areálu, ale o své místo na festu se vůbec nemusíte obávat, protože na rockovém Trutnově už tu bylo i 20.000 lidí…rozpočet opět navyšujeme ostatně jako každý rok…tento rok budeme mít video projekci na každé straně pódia a tak uvidí opravdu každý…

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Kdo na OEF byl ten ví, že atmosféra našeho festivalu je prostě jedinečná a to nemyslím nijak arogatně naopak chci všem fanouškům, kteří si přivezou dobrou náladu jen poděkovat!!! A kde jinde chceš navázat nová přátelství s fanoušky doslova z celého světa?

7. Kolik návštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Tipuju 3.000 lidí jako každý rok, ale třeba přijde i víc…a věřím (ostatně co jiného mi teď zbývá, že?), že všechny náklady zaplatíme…

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Mějte se fajn a nezapomeňte, že začínáme už za 14 dní!!! Na www.obscene.cz najdete všechny informace o programu, možnostech ubytování a další nezbytné informace. Čurby/Obscene


Zveřejněno: 01. 07. 2006
Přečteno:
3254 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář