Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Chtěl bych vám představit kapelu, která pochází až z Chile! Naše spolupráce se navázala tak, že jsem jim kreslil obal a skutečně jsem netušil, co se s SHEOLGEENNA vyvine.

Debutní album, který nese název ?The Dark Chambers?? vydal nově vzniklý label RAWFORCE pod vedením Claudia.  Myslím, že nebýt jeho nikdo z nás by neměl ani tušení co se pod jeho křídly rodí. Neznalí této kapely, by si měli sehnat jejich album, hlavně ti kteří mají rádi takové kapely jako MORBID ANGEL, KRISIUN, DEICIDE, atd? dobře se to poslouchá a jejich kvalitu navíc potvrzuje ctihodná produkce. Album zabijí a tak proto tento rozhovor s Warriorem!

Zdarec? představ svou kapelu, myslím jako odkud pocházíte, co máte rádi za jídlo, jestli preferujete blondýny nebo tmavovlasé, čísla vašich kont, dobré a špatné vlastnosti a samozřejmě mě zajímá i váš trestní rejstřík, prostě všechno co by čtenáře mohlo zajímat, protože jsem si jistý, že v ČR jste absolutně neznámým pojmem!

Čau Jaromíre! SHEOLGEENNA je chilská kapela, která je produktem toho, co jsme chtěli tiše uskutečnit už po nějaký čas. Na začátku byl nápad hrát death metal, samonazvaný "Primigenian Evil Death Metal", a postupem času jsme čistěním nejen hudby, ale i textů dosáhli současného zvuku, brutálního a konceptuálního death metalu. Velice nás zajímá hudba se zdrcující silou, na druhou stranu témata, jichž se dotýkáme v našich textech, se týkají částí učení a filozofií, které ovlivňují naše životy. Stejně jako na jídla, tak i na brunetky či blondýnky, máme "chuť na všecko", ha ha ha. Naštěstí, nikdo z nás nemá žádný policejní záznam, zatím.

Co znamená vaše logo a co je v překladu? zajímavé je to, že součástí loga není pentagram, smrt, ani gore námět, ale měsíc! Taky mě zajímá překlad vašeho alba ?Shukar Kieis, Maker ? Salalhas ? Baz??

Tohle zůstane mystériem, protože ten nápad se nerozšíří přímou cestou v okruzích, obklopujících SHEOLGEENNA, ale můžu říct, že tyhle kruhy zahrnují dualitu jako pilíř všeho stvoření, to není unilaterální konceptualizace. Všechno v našem logu (název i měsíc) má význam. Titul referuje o třech základních věcech. Nejdříve ze všeho se vztahuje k opačnému pohledu na zřejmé a související věci v čistě materiálním světě, to je mystický skrytý pohled. Zadruhé tyto ideologické koncepce vedou k extrémní manifestaci na sexuální úrovni, což je jedna z typicky mužských manifestací síly. Zatřetí je to vzkaz osvobodit se všeho na duševní úrovni, lidských pocitů strachu, které jsou reprezentovány potlačením vynucených dogmat a vzorů nezvratitelnou cestou.

Jaké byly vaše začátky? Měli jste to jednoduché nebo ne? Někdy pomůže, když v kapele je někdo majetnější a táhne celou kapelu, někdy jsou kluci rádi, že mají kde zkoušet? atd? jak to bylo a jak je to teď s váma?

Naše začátky byly velice tvrdé z ekonomického hlediska, protože v Latinské Americe je velice složité hrát metalovou hudbu, zvláště undergroundovou. Ale to nám dalo více elánu v tom, čeho jsme chtěli v hudbě dosáhnout. Všichni z nás, staří i noví členové jsou šťastní, že mohou hrát s SHEOLGEENNA. I přesto že do dneška byly některé věci dost tvrdé, což je důvodem toho, že musíme získávat prostředky z jiných ekonomických zdrojů, abychom mohli dál hrát.

Před vaším debutním albem ?The Dark Chambers?? byly nějaké nahrávky a zda-li se dají ještě sehnat?

Před naším debutovým albem jsme měli demo zvané "Emerged From Outside Skies", které jsme si vydali sami spolu s Arte Pagano (nezávislý undergroundový label). "EFOS" byl na národní scéně velký hit, taky v zahraničí. Několikrát byl reeditován.

Musím se vám přiznat, že z vaší země znám pouze vás, tedy SHEOLGEENNA a proto jsem byl skutečně překvapený, že první co jsem slyšel byl tak kvalitní death metal!!! Existují ještě nějaké kapely ve vaší zemi, které si zasluhují pozornost?

Samozřejmě! V Chile jsou neopomenutelné kapely, s velkým potenciálem a kvalitou. Mezi nimi MELEKTAUS, DETHRONER, DIABOLICAL MESSIAH, TRIMEGISTO, DEATH SMELL ad. Je tady spousta kapel. Doporučuji poslechnout si tyhle.

Při poslechu je jasné, že jste milovníci klasického death metalu, kdy vaším vzorem je MORBID ANGEL nebo téměř sousedi KRISIUN! Nemám pravdu?

Nemůžeme popřít, že death metalové kapely ovlivnily naši hudbu velice. Líbí se ním kapely jako MORBID ANGEL, IMMOLATION, SUFFOCATION, AUTOPSY, KRISIUN, REBAELLIUN, NILE a mnoho dalších.

S KRISIUN vycházíte jak? Jste kámoši, nebo si pomáháte? Jeli jste spolu alespoň nějaké menší turné po Jižní Americe?

Pravdou je, že nejsme v přímém kontaktu s KRISIUN; spojení s nimi uskutečňoval Claudio Cruces (RAWFORCE) a Carlos Aguilar (BLACK SHADOWS TATTOOS), protože oni mají ke KRISIUN blízko. Bylo by hodně dobré utvořit si s nimi přátelský kontakt, protože jsou to skvělí hudebníci a přátelští lidé (pozdravujeme Alexe Camarga).

Máte vynikající zvuk! Popiš vaší práci v něm a jak jste spokojení či nikoliv? myslíš že to jde udělat lépe? Hmmm, já si osobně myslím, že jste odvedli profesionální výkon jak hudebně, tak i ve studiu!

Jsme velice spokojení, jak se nám do této doby zadařilo. V hudbě a tématech, s nimiž jsme pracovali. Ohledně alba, myslím, že by mohlo mít lepší studiový zvuk, nejsme úplně spokojeni s tímto technickým aspektem. Ale přesto věříme, že se nám tohle dílko velice povedlo. Naše budoucí záměry směřují k dosažení optimálního zvuku, protože nové písně začínají vypadat dobře.

Pokud se nepletu Nuno Santos pracuje v ANCIENT CEREMONIES Magazínu, ve vašem případě pracoval na vašem bookletu. Jak jste se dali dohromady? Jaký máš mj. názor na jeden z nejznámějších metalových časopisů?

Nuno Santos se přátelí s Claudiem Crucesem, to je to spojení. Díky tomu to byl on, kdo pracoval na vnitřku coveru pro album. Co se mě týče, už jsem věděl o ANCIENT CEREMONIES magazínu, který se mi zdá velice profesionální, má velice nadějnou budoucnost.

Jelikož jsem ve spojení s Claudiem RAWFORCE RECORDS, který vám vydal album, prozraď mi něco na něho. Hlavně mě zajímá, jestli jste s jeho prací spokojení? Zajímá mě, jestli jste jeho první počin, a co chystá do budoucnosti? jestli má ještě chuť, protože osobně si myslím, že vydání tak skvělého debutu od jistých SHEOLGEENNA, ha ha? ho muselo časově, finančně vyčerpat?

Zabijeme ho, jak ho uvidíme! Ha ha ha. Jen žertuju. Claudio je skvělý chlapík, dostává svým závazkům. Práce RAWFORCE je skvělá, nemůžeme o něm nic zlého říct ( kromě toho, že musí dávat pozor na schodech, ha ha ha ). Přemýšlíme nad nahráním dalšího alba příští rok, bylo by to skvělé, zase spolupracovat s RAWFORCE.

Teď jsme u hudby SHEOLGEENNA! Texty dělá tedy zásadně zpěvák Darkon? Nikdo jiný se nepodílel a jaký hlavní obsah textů? Hudbu skládají kytaristé Warrior a Draconis. Tak tomu je pořád? Každý dělá něco a pak to dotvoříte společně. Jak to u vás probíhá? Taky mě zajímá jestli se respektujete, mám na mysli, jestli u vás převládá názor většiny, nebo je u vás něco jako diktatura?

Měli jsme vždycky tak trochu rozdělené úlohy. Darkon píše texty, Draconis a já píšeme hudbu. To neznamená, že nepracujeme společně, všichni se účastníme skládání hudby, Pablo (bubeník) je taky velice důležitý. Musím říct, že každý kousek textu nebo riffu musí odsouhlasit celá kapela. Není to v žádném smyslu diktatura.

Kterou skladbu z alba, bys označil jako vlajkonoše SHEOLGEENNA. Jako kdyby vás nikdo neznal a ty by jsi řekl, poslechni si skladbu???.. a ten člověk by to měl mít jasné! Těžké, že, ha ha ha?

Je těžké říct, co je taková naše nejtypičtější píseň, protože všechny písně jsou živoucími částmi SHEOLGEENNA a je těžko to shrnout do jedné. Co můžu říct: poslechněte si všechny naše písně.

Co chystá SHEOLGEENNA nového? Turné, nebo pilně skládá nové skladby, taky mě zajímá váš merchendise a kde a co lidé si mohou objednat na adrese, kterou uvedeš?

Právě děláme reklamu našemu novému albu "The Dark Chambers", což znamená, že jsme hodně hráli live a v tom budeme pokračovat. Taky startujeme novou fázi tvorby písní, která už prokazuje jistý vývoj oproti materiálu na současném albu. Takže, chcete-li se dozvědět o kapele něco víc, něco si koupit, poslechnout hudbu atd. navštivte www.sheolgeenna.cjb.net nebo napište na sheolgeenna@hotmail.com  a na rawforce@mail.com

Pokud máš něco závěrem, na co jsem oba zapomněli, sděl to a měj se fajn, čau!

Bylo mi potěšením dělat s tebou tento rozhovor. Zdravím každého v České Republice a hlavně ty kteří podporují a mají rádi opravdový death metal a ne to komerční svinstvo, zůstaňte loajální ke kořenům! "Maher-Salahas-Baz"!!!


Zveřejněno: 09. 11. 2003
Přečteno:
3504 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář