Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Jestli jste zvědaví na moudra jak od pohádkové babičky, toužíte po inteligentním, decentním a sofistikovaném humoru a odpovědích na otázky, které si pokládá každý teenager, tak... si trhněte nohou! Odpovídal Chessgrinder (kytarování) a Kredlák (zpívání;-)

Po miliónu let, co jsem ti sliboval ty otázky k tobě konečně dorazily. Jsi šťastný? :-) Né, dělám si legraci, to mě vůbec nezajímá, haha, ale už mě tak napadá první otázka ? jak je to s propagací ONANIZERu? Nedalo by se říci, že bych na každym zinu viděl recenzi a rozhovor s váma sem taky snad nikdy nečetl?

Ano. Ano i ne. Někdy teda ovšem vlastně vůbec ne. Jedno staré úsloví říká ? propagace bez legrace je jak postel bez matrace. Neradi by jsme se tady oháněli nějakýma klišé, ale tohle zrovna sedí jak prdel na hrnec a každý ví, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá dokud se tahá pilka. A pak mu ji zabalil a usek! ?Musíš prostě asi holt jen víc začmuchat a stopro něco objevíš. Propagaci totiž zpočátku vedl samotný Ricardo Lester z Lester Musick, takže ty tuny recenzí a rozhovorů, který vošéfoval někde prostě bejt musí!

Co chodim na váš web, a to už je nějakej ten rok, tak nikdy tam snad ještě nebyla historie v češtině - lenost, nebo výstřednost? :-)

To je velmi zajímavý postřeh. Je to způsobený tím, že jsme zapomněli kdo dostal za úkol to sepsat. Navíc se nechce přiznat. A tak pořád čekáme, až se někdo prozradí, nějakou nenápadnou narážkou, nebo posunkem a pak už se tomu nevyhne a bude to muset sepsat a všechno vyjde najevo. Čiže ze začátku lenost, a teď zřejmě už i výstřednost jednoho z nás.

Teď si dáme jednu orientační otázku ? jste Ašovská banda anebo Budweiserovská anééébo ?téměř britská?? Tím narážím na to, že pár vás už zdrhlo za princem Harrym a Williamem do Anglie a na to hned navazuje skutečnost, že máte novýho mistra za škopkama, můžeš ho trošku představit a prozradit mi, jak se mezi takovou bandu ?excentriků? dostane další člověk? Musel projít nějakým iniciačním obřadem, či zaplatit nehorázný peníz aby směl babičkám vypravovat, že teď už konečně tluče v Onanizeru?

Jelikož jsme všici světáci, od ponožek až po špinavý uši, zůstane původ vždy mixlej v poměru jedna ku tak akorát. Většinou ale ponejvíce záleží kde se hraje. Na západě jsme z Budějc a od Prahy dál zas z Aše. Důvod je Ti snad jasnej? Jinak jak si správně pochytil z bulváru, skutečně se v našem ansámblu udála změna, která vznikla odchodem rezyho do flašky. Nelehké úlohy se zhostil osud, který nám přihrál Davida Davidose Dádu Zíku, kterýho určitě není třeba nijak zvlášť dál medializovat, pač jeho orgie ať už v Martyrium Christy, Closing, Avenger, Gride nebo třeba v poslední době v Exhale, jsou dobře známy.

Načínáme blok otázek týkajících se nového alba: Co je pro tebe až moc dobré aby to byla pravda? Plus další podotázka v jakym jazyce je ten nápis na straně alba? Nejsem žádnej lingvista, takže mi to jen tak trochu možná připomíná nějakou finštinu, nebo co?

Samozřejmě představa celosvětového míru. Je vidět, že lingvista opravdu nejsi, protože se jedná samozřejmě o zkomolenou švédštinu. Zprasit češtinu umí každej. My jsme šli dál, a dokázali to i v cizím jazyce. Čímž se teď nechci teda samozřejmě chlubit, ale prostě je to tak, a je třeba říct, že samozřejmě umíme i jiný věci, který nikdo jinej nedokáže, a při vší skromnosti, kdo ví jestli vůbec někdy to bude někdo umět jako my.

Jde nový CD na odbyt anebo nemáte doma kam šlápnout, kvůli bedně neudanejch CDček? A když už se motám okolo tohohle tématu, tak bych se tě mohl optat copak je to zač ta ?Lester Music Agency?, jsem totiž naprostý diletant s omezeným rozhledem a horkotěžkým prokousáváním se poznáváním celého undergroundového podhoubí a na tento label jsem ještě nenarazil.

Když bych měl věci kolem prodeje nového CD nějak bez přehánění pojmenovat,použil bych asi slovo davové šílenství, nebo možná mánie, nebo cizí slovo BOOM. Nevím kolik je to přesně kousků k dnešnímu dni, ale je to zaručeně víc než 7. Bezkonkurenční cena, chytlavý název, fajnová značka, umožňuje, že si toto CD může dovolit prakticky každý grinder dokonce i v západních zemích. Lester MA - mecenáš, autor dětských knih, filosofických pamfletů a hrdina komixů, dodal punc tajemnosti, která je mu vlastní jako čepice. Je to on, kdo se stará, aby ONANIZER nikdy nesklouzl do komerčních vod, kdo stojí za skutečností, že nikoho z nás neomámí falešný lesk peněz a slávy ve vyprodaných stadiónech.

Nedá mi to, abych se nezeptal kdo je ta lady z obalu? Já se totiž asi zamiloval a chci adresu obchodu kde nakupuje ty krásný svetry a zlatý elasťáky ? obdaruju tím svou squaw (doufám, že to nebude číst, hehe).

Tajemná dáma z obrázku, je praotce vnuka otce syna matka. Mnoho našich známých a kamarádů má problém s alkoholem. Rozhodli jsme se, že jim pomůžeme a kromě relaxační hudby jsme připravili tento měřič alkoholu. Stačí si CD postavit během pití na stůl a sledovat proměny. Když se začnou líbit svetry, je na čase si objednat poslední pivo. Když se začne líbit dáma, znamená to, že už začíná být pomalu pozdě. Představa dámy  bez ohledu na svetry, znamená, že je pozdě a že se dotyčný asi pěkně zebleje.

Jak je to s textem ke skladbě uhořelá? Napsal to pro vás fakt Seifert, nebo sem tak blbej a nechal sem se nachytat? Hahaha

Tak tomu říkám trefa do Seifrta. Jako hudba pro široké vrstvy jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít vrstvu drobných intelektuálů se s sklonem k pyromanii. Takže jsem sáhli po klasikovi, který v tvorbě pro tento okruh dosáhl pro nás zapamatovatelného počtu slok.

Jste jako všichni muzikanti, co když se zeptám jak sou spokojený se svou aktuální nahrávkou, tak nejdřív vychrlí, že jsou maximálně spokojeni, a pak z nich přeci vypadne, že kdyby mohli, tak by možná bicí udělali jinak, ale jinak by nic neměnili. Možná jiný texty a snad i kytary by šly přitvrdit a basa víc vohulit, a v podstatě by se dalo všechno udělat uplně jinak?anebo je Onanizer snobský a sebevědomý a nic by nezměnil?

Něco na tom bude. Ono, nejní všechno zlato co se třpytí a kolikrát, když už si člověk myslí, že nemůže, tak je jedinej problém je v tom, že nepřidal. Kdysi jsem slyšel od jednoho muže na kolotoči poutavý příběh, který jako by z ucha vypadl jinému příběhu, který byl ale na stejné téma, a který to pěkně všechno vystihuje. Ten příběh pojednával o starci, který se vydal na dříví a když přešel rozlehlý palouk, který byl pokrytý hustou travou, překonal nevelkou říčku, která obzvlášť v letních měsících v klidu protékala, došel do lesa, nasbíral otépku dříví, pak zase překonal říčku a palouk, přišel domů a zatopil si.

Vyhazujete skladby, nebo zúročíte všechno co se namane? ? Zbyl nějakej matroš z "Too.."?

No jeje! Máme několik rezyho výkřiků, 3 přetahy na kytaru, několik minut basy, kterou se nepodařilo nikam zapasovat a 12 taktů kytara-zpěv-zpěv-zpěv. Jen co se fans vzpamatujou z posledního a ušetří na nový, tak to přimixujem do dalšího CD, které už vášnivě plánujem, a který vyjde jen co ho natočíme.

Na čem se v kapele nikdy nedokážete shodnout? Kdo je v kapele největší utiskovatel a kdo naopak nejvíc utiskovaný ? například když přinese něco co si složil doma (lodičku, popřípadě jiné origami) a všichni mu to vždycky zkritizujou?

Rozhodně se nikdy neshodnem na tom, kdy pudem domu z hospody. Jestli hned nebo až dýl. Největší ras je bezesporu Mesy. To je hotovej terrorista. Pač z Londhonu, s náma moc zkoušet nestíhá a my mu musíme, pod pohrůžkou fyzického násilí, každou zkoušku nahrávat a druhej den hned bežet na poštu. Bys nevěřil co je s tim za sraní!

Jak na tebe padlo to, že děláš rozhovory a staráš se o promo kapely? Dobrovolně, nebo to holt nikdo jinej nebyl schopen dělat?

Udělali jsme si v kapele soutěž o to kdo má nejvíc času. A jelikož jsem se zúčastnil jako jedinej, protože každej ten den zrovna někam musel, tak sem to vyhrál já osobně. Od tý doby, jsme žádnou další soutěž nepořádali, a tak šířím slávu stále já. Příčně i podélně.

Jakou otázku bys mi nikdy nezodpověděl? 

Takovou, kterou bys mi nikdy nedal přeci.

Na kterou by si odpověděl smrtelně vážně?

Kdyby ses zeptal, esli Ti dám ňáký peníze.

Co bys nechtěl aby se o tobě lidi dověděli? (Tahle otázka je trošku záludná, tak bacha?.:-))

Tak určitě bych nechtěl, aby se o mě lidi dozvěděli, že Mesy má zbrusu novou kérku na zadku, Zbýša nastřelený vlasy a nalepovací fousy, kredlák si přilepšuje dabováním porna a že za Zikoně nahrával na posledním Plastic Grave škopky Vlakin.

Co pro tebe budou hudební události roku 2006?

Promiň, ale na televizi se nekoukám a o politiku se nezajímám.

A jaké naopak byly ty nej zážitky z minulého roku, které bys sis chtěl uchovat v paměti a které bys naopak raději vymazal?

Zážitky přicházejí a odcházejí. Vítr fouká a nefouká a jednou i beruška pozná, že s čím kdo zachází, s tím také schází. Minulost je pro smutný a budoucnost nikdo nezná a dřív nebo později se každá ponožka ušpiní.

A páč jste velmi veselá kapela tak dám i veselou otázku z ryze veselého soudku otázek ? Miloš Zapletal (šedovlasý, vysoký pán, co vypadá jak naprostej č..ák :-), sliboval finále Miss 2006 v Tunisu, ale skutek utek a finále bude v Brně, co si o tom  myslíš ty? (A jako odpověď neuznávám posílání mne do zadku a jiné hulvátštiny?)

Z Prahy nejsi, tak netušim co Tě na tom žere, že je to v Brně. Každopádně se mi to zdálo hned podivný. Jaká by to asi byla Miss ČR, když by v soutěži byly jen samý Tunisanky???

Nikde jsem to nevyčetl a tak se ptám, proč že to jste vlastně Onanizer ? a klidně mě ukamenuj, že je to otřepaná a neoriginální otázka, ale nemůžu si holt pomoc a chci to vědět.

Název vznikl v době, kdy má člověk spoustu vzorů a je plný ideálů. Z iniciálů těch našich jsme poskládali věčnou vzpomínku na ty, kteří formovali náš grindový pohled na svět. ? Oskar Nedbal, Alfréd Nobel a Zdeněk Izer. Tenkrát si ale nikdo nějak nemohl vzpomenout jak se jmenuje celým jménem a tak jsme ho nechali celýho.

Vím že píšeš do Payo zinu, možná i jinam a je mi jasný že ti projde ušima jistě mnoho muziky, ale nebudu se tě typicky ptát, která kapela tě zaujala, protože je jasným že bys odpověděl že mrtě, ale ptám se tě která kapela tě donutila si poklepat na čelo a začít uvažovat o mentální soudnosti některých lidí? J

Z pohledu člena kapely, při jejíž produkci si právě tohle většina myslí o nás, bych o nějakém klepání na hlavu radši pomlčel. Anebo ne čoveče, mě teď napadlo ? Kots. To bylo fakt peklo. Takovýhle ty 1 man projekty, kdy to týpek splácá za 5 minut na kompu fakt nee?

Taky sem koukal že v dubnu máte naplánovaný výlet do Dojčlandu a pak v květnu i do Rakouska, jakpak se vám to klucí poštěstilo? To máte tak schopného manažera, nebo, jste se nabalili na nějakou německou speed metalovou stár a ta vás všude protlačuje?

Jako klucí z pohraničí jsme zvyklí, že do Němec je to blíž než do zbytku republiky. Už nevim kolikátýho to bylo, zmizely z města dráty a vojáci s pejskama a od tý doby můžou lidi grindovat bez hranic. No a protože máme opravdu schopný management s pobočkami ve většině evropských i neevropských zemí, s vejletama nemáme problém.

Tak, to je zhruba tak vše na co sem se tě chtěl zeptat, odpusť, že to nemá formu, syntaxi, ani taxi ani fabuli ani myšlenku a jestli nechceš odpovídat, tak neodpovídej, stejně to nikoho nezajímá, hahahahaha. Ale bylo by milé, kdybys odpověděl, protože já jsem se trápil několik dní, nocí, týdnů, měsíců nad tímto geniálním interview (proč se nepochválit?), tak chci aby se taky někdo zaobíral odpovídáním, hehe. Dost. Vzkaž něco někomu a díky a hodně grindu do budoucna, zdar!

Tos řekl opravdu jen co je pravda. Na to se snad dá odpovědět jenom citátem LAO C?, který mi teď mimoděk napadl. ?Kdo zná druhé, je chytrý. Kdo zná sebe je moudrý, kdo přemáhá druhé, je silný, kdo přemáhá sebe, je mocný.? Takže grindu zdar a vy nám taky!!!¨

http://www.onanizer.com


Zveřejněno: 18. 03. 2006
Přečteno:
3562 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 06. 2006 22:09 napsal/a gore
Krédlák
kredlák je borec přes den učitel informatiki a v noci ONANIZER
05. 06. 2006 14:34 napsal/a rozis
kydy voe
varle s hluchavkou, zahrajte radsi neco poradnyho, treba neco od zamku!
04. 05. 2006 09:40 napsal/a Fred
bravo
Skvělý rozhovor! Už dlouho jsem se takhle nepobavil, Onanisti nezklamou :-)