Nejbližší koncerty
INSANIA

CEREBRAL TURBULENCY - Promo 2005 CD- R 2005, selfrelease

Uf, nepěkně to letí! Vždyť datum vydání posledního CD, které mezi nás vrhli horníci Cerebral Turbolency, s názvem Germ of error, se datuje do roku 2003 a zlomové CD Impenetrable vyšlo dokonce už v roce 2001. A mě se zdá, jako by to bylo před pár měsíci, kdy jsem si vytvořil návyk právě na Impenetrable? Stárneme! Vlasy řídnou, aktivita spermií klesá stejně jako jejich množství? :o) Nu, snad se začíná blýskat na lepší časy. Tedy pouze pro Cerebral, ty holky s ocáskem už asi nic nespasí :o) Příslibem světlejších zítřků by měl být tento promáč. Promo obsahuje ukázky z 8 skladeb (na albu jich bude 13) o celkové délce 11 minut a 11 sekund (na albu by měla být délka 33:33). A právě to, že se jedná o zkrácené songy mi občas pekelně vytáčí! Tedy, vytáčí mi to skoro pořád! Cichoňovi a spol. to totiž šlape náramně a vždycky když začne song gradovat, začne se zároveň vytrácet a zkončí :o)

Hned první song mne na začátku vyrazil dech. Tak tohle jsem fuckt nečekal. Začátek jak od Korn nebo Deftones. Do toho jsem zaslechl i klávesy? Celkem překvapení. Ale ke konci ukázky se vše vrací do starých dobrých kolejí a asi to v nich bude i pokračovat, ale to já zjistím až v březnu letošního roku, kdy má vyjít novinka, neboť tady skladba končí :o) Už od první ukázky je jasné, že Cerebral rozhodně nechtějí ustrnout na místě. Zato skladba s pořadovým číslem 2 je výplach jako kráva. Grind jak má být. I když grind? V jejich hudbě má už nějaký ten pátek i podstatné místo H/C (vliv hard coru dle mého stále sílí. Ale myslím opravdového hard coru a ne těch infantilních nesmyslů, jenž nám jsou servírovány v ?běžných? médiích!) a snad i trocha toho crustu by se našla. Trojka má opět šlapací začátek, skvělý vokál v několika polohách a poté i skvělý rozjezd a ? konec! Aůůů!!! Tohle je snad trestný! To je psychický terror :o) Čtyřka a pětka jsou klasičtí C.T. a dočkáme se v nich i geniálního kravského zvonce. S tím se ostatně setkáváme už od Impenetrable. Jo a pětka je hymna a jedna z nejlepších na promu. Šestka začíná jako slušný rokec, který se nám pozdějí samozřejmě zvrhne a konečně jsem si vzpomněl, co mi tahle skladba připomíná. Brutal Truth a jejich jedinečný opus Extreme condition?. Sedmička je asi největší sypačka a další z vrcholů proma. Tam mi zase napadli Ingrowing. Ale může to být tím, že jsem si teď pořád rval do hlavy jejich splitko s Exhumed. A poslední kousek s pořadovým číslem 8 je pak vyložená provokace :o) Těch 25 vteřin, což je délka skladby na tomto promu, je tak akorát rozjezd. Ale ten rozjezd zní skvěle.

Je jasné, že se máme na co těšit. Už z těchto ukázek je jasné, že to bude matroš jak cyp a že předchozí dva skvostné studiové počiny nebyla žádná náhoda. Zvuk ze studia Shaark je excelentní a chlapi na sobě pořád pracují. Vokály a bicí jsou každou nahrávkou lepší. Když si vzpomenu na demo Right to choose, popř. debut As gravy a srovnám to se současnou produkcí? Rozdíl několika světelných let. CT totiž mají něco, co se povede jem mizivému zlomku na celé scéně. Vlastní xicht, který rozpoznáte po několika úderech do bicích a po pár hrábnutích do strun. Opět se ukazuje, že společně s Ingrowing patří Turbolence k našemu nejlepšímu vývoznímu artiklu na poli grindu. Pánové zrají jako víno. Že se jedná o nekompletní materiál z ukázkami skladeb mi sice vytáčí, ale na druhou stranu musím napsat, že kapelu plně chápu a její postup, vzhledem k současné situaci stahování z netu, schvaluji a respektuji. Akorát nevím, jak s bodováním. Dám za 8 bodíků a 2 si nechám do rezervy pro konečnou podobu novinky (měla by se jmenovat Crash test a vyvrhnout mezi fans by ji měla firma pana principála Cichého Khaaranus prod.). Stejně si myslím, že na ně dojde :o). Snad se mi je konečně opět podaří vidět i živě. Tam totiž jejich hudba teprve zabíjí. Nějak se poslední roky naše cesty míjejí? 

čas: 11:11

seznam skladeb:

  1. název neuveden
  2. název neuveden
  3. název neuveden
  4. název neuveden
  5. název neuveden
  6. název neuveden
  7. název neuveden
  8. název neuveden

www.cerebral-turbulency.wz.cz


Zveřejněno: 11. 03. 2006
Přečteno:
3310 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Goro | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář