Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

MAELSTRÖM - Maelström CD 2005, vlastní náklad

Ve třech skladbách na vás čeká arakainovský heavy metal líznutý hard rockem. Z předchozí věty vyplývá, že hudba Maelström nepřekvapí originalitou. Pokud tvoří kapely jako Arakain nebo Salamandra domácí první ligu, zařazením k druholigové naději chlapy určitě neurazím. Produkci si vzali na svá bedra a poprali se s ní chvályhodným způsobem, ale k světové produkci má promo matroš ještě daleko.

První skladba ?Nečekej? začíná kosmickými ruchy a šumy, které se vytratí s prvními tóny dvoj kytarového spřežení, samozřejmé rytmické sekce a ve vyšších polohách nejistého, klasického (co se žánru týče) vokálu. Refrén, který je ihned zapomenut je nejdůležitějším článkem skladby, k níž Maelström směřují fádními a tisíckrát omletými postupy, přičemž v minulosti většina sbírala zkušenosti v Rea Silvia, což znamená, že nerecenzuji úplné zelenáče. V bleděmodrém se jeví následující ?Ikarus?, která na sebe lehce upozorní sóly, přitom neurazí ostatními pasážemi dotvářejícími celek (včetně textu), který lehce přesahuje pátou minutu. ?Správnej směr? naznačuje, že se Maelström svých cílů nevzdají a půjdou si za svým, i kdyby všichni kritici měli o soudnost přijít. Zkrátka demáč, který byl nejspíš pořízený za účelem představení se širší metalové obci a obdaření mániček, kterým osmdesátá léta neodzvonila.

Opravdu nevím, co víc k tomu napsat. Klišé; vše už tady bylo a těch pětatřicátníků, nemluvě o starších metalových fandech, už na koncertech tolik nepotkáte. Ti mají svoje Judasy, Uda apod. jednou, dvakrát do roka a stačí. :) Pokud to ale chlapům dělá radost, nevidím důvod, proč by měli házet flinty do žita. Držím palce, i když... Svět už je někde jinde. Pokud kapela nepřijde s něčím zajímavějším a bude jen leštit vyleštěný kov, bude to pořád dobře odvedená práce, ale zda bude hodná opravdového uznání? Pochybuji.

Čas: 14:08

Tracklist:

Nečekej

Ikarus

Správnej směr

Web: www.maelstrom.wz.cz


Zveřejněno: 14. 02. 2006
Přečteno:
3477 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář