Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

BREAKDOWN - Philosophy of a Failure CD 2005 - vlastní náklad

Když se na jaře 2003 v České Třebové rozpadla smečka Grindgod, tři z jejích bývalých členů neváhali a založili deathový Breakdown. K původní trojici muzikantů ? Váňa (g,voc), Boban (d) a Peklo (b) poté úspěšně přibývali další členové, takže už třetí měsíc po založení mohl Breakdown naživo prezentovat svých prvních pět skladeb a o rok později také první demo (Various of Madness) se slušným ohlasem u zinů. Na rok 2005 si Breakdown schoval zase nějaký ten nový matroš a po ?sejšnu? v krumlovském studiu Loco tu máme plnohodnotné album s devíti skladbami v duchu klasiky death metalu!

Breakdown hrají vyzrálý brutal death s perfektním sypcem bicích a nakažlivými kytarami. Prasátkovské vokály sice ještě v sobě nemají ten správný murmur, ale jejich prostřídávání s blackem šmrncnutými polohami je solidní a v průběhu alba se výkon všech tří pěvců (Váňa, Krňa a nový basák Anděl) postupně vylepšuje. Snaha kapely o poctivý hutný nářez pak prochází jako červená nit celou plackou a já už vidím to peklo naživo! :-) Krátké úderné skladbičky nezapřou ovlivnění grindem, i když technicky a rytmicky ukázněný a promakaný death s thrashovými výjezdy hraje prim a kapela se, byť v mantinelech old schoolu, pouští do šikovných kombinací valivých riffů, kil a odsekávaček, které i díky rychlým bicím působí velice kompaktně a úderně. Takže žádný bezhlavý mazec, zato zkušený PAŘIVÝ deathík ozdobený tu a tam kytarovým sólíčkem a s trochu nesmělými přesahy do melodické větve.

Jak to tak dokola poslouchám, musím na prvotině Breakdown taky něco zkritizovat ? zvuk je trochu sterilní a na desce to nejvíc odnesly právě vokály. Skladby se také potýkají s určitou schématičností, která ale nijak nesnižuje nakažlivý účinek této sympatické klasiky.

Solidní a našláplé album schopného spolku lze s čistým svědomím doporučit a pokud se mezi posluchači najde nááhodou nějaký ten vydavatel, tak by teď mohl kapele zatraceně prospět?:-)

Čas: 27:29

Seznam skladeb:

  1. Irresponsibility
  2. Perplexity
  3. Revenge of the Nature
  4. It = Emptiness
  5. A Dead Man Comming
  6. Liberation
  7. Life/Death
  8. Normandy
  9. Last Breath

web: http://www.breakdown.wz.cz


Zveřejněno: 07. 02. 2006
Přečteno:
3333 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář