Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
LLYR

Label My Kingdom Music mi padl do oka již před lety svým vlídným chováním. Poté co jsem si poslechl jeho nahrávky, lépe jsem pochopil jeho zasněnou strategii.

Předkládám vám tedy rozhovor s velkým snílkem, který vede jedno malé gotické vydavatelství Itálii.

Ahoj Francesco. Představ svůj label.  Jak dlouho funguješ. Proč jsi vydavatelství založil a co bylo prvním impulsem?

Miluju hudbu? Hudba je můj život a můj život dělá hudbu? Vše v co věřím je zahalené v muzice, kterou mám rád. My Kingdom Music představuje mou cestu poděkování umělcům za jejich um. Myslím si, že label je jediný možný prostředek jak se dostat k muzikantům a zviditelnit jejich pocity, jak realizovat jejich sny. Když o tom uvažuji, vidím se jako moderní mecenáš, který dává umění hlas? Tohle jsou mé funkce, cíle, očekávání, city a pocity?

Momentálně máš pod sebou deset kapel. Která je tvůj favorit?

Cheš se dozvědět, které dávám přednost? Sám víš, že je nemožné to jen tak říct, ale mohu ti prozradit, že je tady zvláštní pocit z Marca a jeho DEINONYCHUS. Jsme dlouholetí přátelé a protože já považuji jeho hudbu za absolutně jedinečnou byl jsem rozhodnut vydat jeho desku ještě dříve než jsem založil label.

Vydáváš spousty kapel ze severní Evropy. Proč? V Itálii nemáte kvalitní spolky?

Nevidím v tom nic zvláštního. Samozřejmně, když vydáváš kapelu ze své země, tvé jméno lépe roste a více kapel tě kontaktuje. O severní Evropě mohu říct, že z kapel z této lokality cítím něco unikátního, což mě nutí podepsat s nimi smlouvu a to je především díky melancholickým pocitům, které vycházejí z jejich skladeb? Nevím přesně proč, ale takhle to cítím a myslím, že je to tak dobře.

Pro mě jsou favority CROWHEAD a právě DEINONYCHUS. Jak si se dostal k těmto kapelám a jaké byly první podmínky pro vydání?

O Marcovi /DEINONYCHUS jsem již mluvil. Jak jsem řekl, vždycky jsem měl rád jeho hudbu a když jejich starý label nevydal jejich album Murnument, jednoduše jsem se jim nabídl. Nikdy nepřestanu děkovat za to, že mou nabídku přijali a neměli strach svěřit své mistrovské dílo nově zrozenému labelu.

O CROWHEAD mohu říct, že jsem dostal jejich demo v roce 2001 a recenzoval jsem ho v mém starém magazinu VAMPIRIA a hodně se mi líbilo. Tak když jsem o pár měsíců později založil MKM oni byli první o kterých jsem přemýšlel.

Navštívil jsi někdy severní Evropu a koncerty svých kapel?

Nikdy jsem severní Evropu nenavštívil a nebyl tam na žádném koncertu. MKM je příliš malé na turné po Evropě s kapelami. Ovšem že je to jeden z mých skrytých snů, ale v tomhle momentě musím soustředit své úsilí na jiné aspekty jako je distribuce, promotion a tak dál.

Zato já nikdy nebyl v Itálii. Prozraď nám něco o své zemi. Slyšel jsem, že máte horkou krev a že jste šílení řidiči. Co na to řekneš?

Co mohu říct?!? Jistěže, některé věci, které jsi slyšel jsou pravdivé, ale žít tady je jiné než to tu jenom navštívit či slyšet něco o nás.

Mně se tadys líbí, ačkoliv mi pár věcí vadí, ale to je normální. Mám rád umění, moře, slunce, jídlo a výborné víno. Tohle všechno tady máme. Na druhou stranu nemám rád některé nepříliš moderní náhledy na demonstraci síly církve. Ale sám víš, že nic není perfektní a mohlo by být ještě horší. Skvělé řešení je vytvořit si vlastní ideální svět a doufat, že brzy přijde.

Na druhou stranu -  znáš něco z České Republiky? Třeba kapely?

Rád by jsem jednou navštívil Prahu. Doufám, že to bude brzy, protože spousty lidí mi vyprávělo o jejím ohromném architektonickém významu. Jinak znám jen část vaší nedávné historie - především tragedii komunismu. Jinak mám rád vaše hrady a přírodu?

O vaší hudební scéně. Zcela určitě mám veliký respekt před vaší brutální scénou v jejímž čele stojí KRABATHOR. Také mám rád kapely jako jsou AGONY, LOVE HISTORY, nebo veliký ROOT. Nejvíce se mi od vás líbí FORGOTTEN SILENCE, což je zajisté nejlepší evropská kapela.

Jaký je tvůj sen? Jakou kapelu by jsi chtěl vydat? Představ si, že všechny kapely světa jsou volné. Kterou by jsi vydal jako první?

Mým snem je realizovat své sny? Já vím, není to jasné, ale o čem sním a vše po čem já toužím je pro mě to, aby vše co miluji bylo jednoho dne realitou. Jedinou kapelou, kterou by jsem vydal by bylo IN THE WOODS... ale nyní vydávám maximální úsilí svým kapelám.

Dělá ti problémy kopírování a MP3? Jaký je první náklad tvých nahrávek? Která byla nejúspěšnější?  Myslíš si, že by se jí prodalo více, kdyby nebyly MP3?

Nemám žádné problémy s MP3, ale lidi musí pochopit, že pouhým  kopírováním MP3 hudbu zabijí a tedy i to co chcou sami slyšet. Můj názor je jednoduchý: Bez peněz kapely nemohou realizovat velké album a tak MP3 je dobrá cesta jak se zviditelnit. Na druhou stranu labely nemohou dát kapelám dobrou smlouvu, protože musí těmto prvkům čelit? Asi bych si s tím poradil takto: Kupuji tu muziku pro mě dobrou a tu, která mě zajímá méně si stáhnu v MP3. Toto je jediná cesta jak zachovat hudbu naživu? Nahrávky, které jsem nejvíce prodal byl DEINONYCHUS a jejich album Mournument. To se pohybovalo mezi 2000-2500 kopií.

O.K. To je vše. Poslední slovo je tvé? Na co se můžeme těšit?

Já doufám, že budu moct pokračovat v těchto kouzelných zkušenostech a nabírat další kapely. Že budu mít možnost se více vyjádřit a přinést více dobré muziky. Do konce března by měly vyjít další dvě nahrávky. A to nové alba finských skupin RAIN PAINT a PLANE.

Potom na přelomu května vyjde nové album skupiny FORGOTTEN SUNRISE a také budu podepisovat smlouvu s jednou Italskou kapelou, což bude asi velké překvapení pro všechny.

Mezitím se ohlížím po nedávno vydaných nahrávkách a pracuji na promo podpoře. Jedná se o italskou kapelu ROOM WITH A WIEV a jejich album Collecting Shells At Lighthause Hill a EN DECLIN a album Trama.

Navštivte náš web ? www.mykingdommusic.net a když budete chtít ptejte se na naše nahrávky. V České Republice jsou k dostání u Metal Age Prod. a u jiných distribucí.

Věřte ve své sny?až do smrti!


Zveřejněno: 02. 01. 2006
Přečteno:
3516 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář