Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

HYPOCRISY - Virus CD 2005, Nuclear Blast

Pozdě, ale přece. Nové album švédů Hypocrisy vyšlo sice už před dvěma měsíci, ale i když se tu na to zapomnělo, je to natolik důležitá událost, že by tady recenze na toto album určitě neměla chybět.

Úplně první věc, co mě upoutala, když jsem vzal toto cd do ruky, byl booklet. Skutečně velice povedený, doporučuji koupit originál. No, důležitý je ale samozřejmě obsah cd. Hned ze začátku na vás, doslova odnikud, vyjede Intro, které je pryč dřív než ho vůbec zaznamenáte, ovšem to co následuje potom, je skutečný masakr. Warpath je vypalovačka, jakou jsem velice dlouho u Hypocrisy postrádal. Pořádný deathový nářez, při kterém však mr. Tägtgren nezapomíná ani na melodickou stránku hudby (což se mu snad nikdy nedalo vytknout). Je vidět, že mr. Horgh (ex-Immortal) do kapely přinesl skutečně notnou dávku oživující energie, celé album je svižnější než předchozí počiny, Peterovo ?skladatelské pero? je tu stále velice výrazně slyšet, takže se nemusíte bát, že byste z toho okamžitě nepoznali Hypocrisy, ovšem v jakési geniální kombinaci melodičnosti a postupů minulých alb (The Arrival, Catch 22) a  zároveň také death metalu skoro jak z ?Osculum Obscenum?. Slyšel jsem názory, že na tomto album Peter trapně vykrádá sám sebe apod. Já s tím tedy absolutně nesouhlasím, podle mě je toto nejlepší album Hypocrisy, které kdy udělali, protože zde dokázali dát dohromady všechny dobré prvky z alb minulých a eliminovat na minimum ty špatné. Po ?Warpath? následuje další, sice o trošku pomalejší, ale o to hutnější song ?Scrutinized?, který vás absolutně převálcuje, něco jako šestá ?Let The Knife Do The Talking?, ovšem té zase předchází totální drtička ?Carving For Another Killing?, ve které nám (stejně jako ve Warpath) mr. Horgh ukáže co dříve bubnoval, v dnes již legendárních, Immortal a že s pořádnými ?sypačkami? ještě nechce jen tak skoncovat. Myslím, že nemá cenu rozepisovat dál jednotlivé skladby, poslechněte sami a uvidíte. Zvuk je absolutně křišťálový (ještě aby ne, když si to dělá Peter sám ve svém slavném Abyss studiu), já na tomto albu nenacházím jedinou chybičku.

Virus mě opravdu velmi příjemně překvapil, myslel jsem že Hypocrisy jsou na, možná maličko za vrcholem, ale tímhle album ukázali, že ještě zdaleka nebyli na vrcholu. Pokud tam nejsou teď a příště vznikne ještě něco jiného, tak asi budu v naprosté extázi. Ať nad tím koumám jak chci, nenapadá mě, jak by to mohli udělat lepší. Je snad jen jedna nepřekonaná, ale zřejmě také nepřekonatelná kompozice a to je můj nejmilovanější Roswell 47. Ovšem jinak tedy smekám, toto je skutečně dílo mistrů!!!

Čas: 44:32

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Warpath
  3. Scrutinized
  4. Fearless
  5. Craving For Another Killing
  6. Let The Knife Do The Talking
  7. A Thousand Lies
  8. Incised Before I've Ceased
  9. Blooddrenched
  10. Compulsive Psychosis
  11. Living To Die

web: www.hypocrisy.tv


Zveřejněno: 23. 11. 2005
Přečteno:
3368 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

27. 11. 2005 16:39 napsal/a marty
hypo
to album nejni spatny, ale zase uz nahrali h. lepsi... nevim,... neco se mi na nem libi, neco min...
25. 11. 2005 09:32 napsal/a Ozon
body
Já bych šetřil i tou devítkou:) Ale album je to dobrý. To jo!
24. 11. 2005 20:32 napsal/a marty
body
setri desitkama :)))))
24. 11. 2005 20:31 napsal/a Dharm
to Carnal
aha...:D promin, já myslel že mě upozorňuješ na chybu... no jo, to máš recht, je to v tom stylu... ale Rosewell je lepší...;) měj se...
24. 11. 2005 18:02 napsal/a Carnal
to Dharm
To vim taky, že na tomhle albu Roswell 47 neni! Já tim myslel, že Fearless je jí podobná. Je to taková jejich klasická skladba alá Roswell jako např. Slave to the parasites, Fire in the sky...:)))