Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

16. 9. 2023, Štoky

FOR/ALL – 16. 9. 2023 – Štoky

FOR/ALL aneb návrat do Štok aneb proč taky neoživit Štoky? Ve Štokách to vždycky vřelo, tak se sem po pár letech odmlky Grindcore vrací a to v podobě jednodenního open-air festivalu v prostředí Štockého „Skate Parku“, který disponuje optimálním zařízením pro festival tohoto ražení, za nímž se rozkládá i plácek vhodný pro stanování.

Nápad vznikl na Grind the Nazi Scum festivalu v Torgau, kde jsme s jiskrami v očích vzpomínali na doby, kdy se akce obešly bez plotů a zákazů. Jak už sám název FOR/ALL napovídá, zakládáme si na svobodě, toleranci a sounáležitost. Vstupné bude čistě na vás a u vstupu bude jen info kolik by bylo fajn přispět na vyplacení kapel – co se vybere navíc se rozpočítá mezi kapely.

Sestavu FOR/ALL tvoří smetánka českých a evropských špiček extrémních žánrů:

REPULSIVE FEAST /DE/

Tato německá sebranka se v ČR mihla vícekrát. Naposledy v rámci evropského tour navštívili zlatou loď Moravy – Brno – a předvedli strhující set oldschoolového Grindcore, přičemž posluchačům prolítly hlavou jména jako REPULSION nebo TERRORIZER z dob dávno minulých. Tato Energická trojice je maximálně ve formě a můžem se jen těšit.

https://www.facebook.com/repulsivefeast

ABJURED /DE/

Německých kapel bude na FOR/ALL hned několik, tak se posuneme k ABJURED, kteří Českou republiku navštívili naposledy v roce 2014 po vydání splitka se skvělými TRIGGER. Od té doby mají na pažbě desku s názvem Absolutist z roku 2018. Po shlédnutí jejich setu na Grind The Nazi Scum byli jasnou volbou. 

https://abjuredgrindcore.bandcamp.com/album/absolutist

LOST /DE/

Shodou okolností na GTNS leželo u merche ABJURED i CD a nálepky kapely LOST Grindcore (ok, musím mít). Jakmile jsem CD zasunul do přehrávače, uslyšel jsem libé tóny grindcorového námrdu a tak jsem se pídil po původu: LOST vznikli roku 2020 jako Grindcorový projekt pánů z ABJURED a ABYSSTHRONE a jak už to u „studiových projektů“ bývá, je z toho kapela. Nechme se tedy překvapit jak budou brázdit prkna FOR/ALL.  

https://lostgrindcore.bandcamp.com/album/in-time

CRYPTIC BROOD /DE/

Chorobný Sludgy Doom Death Metal, který trhá ušní bubínky a rozebírá k šílenství. Když seberete to nejlepší z amerických DYSTOPIA a přidáte více devadesátkových INCANTATION, dostanete CRYPTIC BROOD. Za bicími tady najdeme Steffena z výborných REPULSIVE FEAST, který svou přirozenou hrou přilévá olej do ohně a na FOR/ALL si tak střihne dvoják.

https://crypticbrood.bandcamp.com/

SIX-SCORE /AT/

V ČR už dost provařená smečka hrající grindcore po vzorech švédských velikánů, která už letos slaví 15 let své existence, projela nejeden z našich předních festivalů a jsou u nás víceméně jako doma. Letos na jaře jim u 9Lies Records vyšlo nové LP „It Could Be Worse“, které nám prodají nejen ve svém merchi, ale hlavně na podiu. Těm, kteří ještě je ještě neviděli živě, můžeme zaručit, že jejich neutuchající energie se nesmazatelně vryje do paměti. https://www.facebook.com/sixscore

https://six-score-grindcore.bandcamp.com/album/it-could-be-worse

PURE

Co má společného Brno, Praha a České Budějovice? Co má společného INGROWING, PIGSTY, UPRISE? Všechno je to PURE fucking GRINDCORE s PURE fucking členy těchto PURE fucking českých masakrů. Tenhle vlak se Zbyňou v pilotní kabině nezastavuje.

https://www.facebook.com/PureGrindcore

NO GOD RHETORIC

NO GOD RHETORIC jsou tady s námi od roku 2015. I přes jejich nesčetné personální obměny, kde na původním místě zůstává jen Erik v kokpitu a Johan, kterýmu se pod rukama navýšil a ztenčil počet strun, si udržují místo na výsluní českého Power-Violence Fastcore Grindu. Krátký, rychlý, hlasitý set vás pěkně rozmašíruje jak boby v kafemlýnku.

https://nogodrhetoric.bandcamp.com/

ØBLAST

Mladá, teprve loni vzniklá, téměř domácí skvadra ØBLAST (členové např. RAVING ED, E.R.C.P.) nám jen potvrzuje, že na Jihlavsku má extrémní hudba vždycky své místo a s druhým (letošním) EP s překvapivým názvem „II“ se vrhnou na podium FOR/ALL a řádně ho označkují. 

https://blast5.bandcamp.com/album/ii

SLEMÄ

Nově vzniklá banda z Pardubic kombinující Noise s klasickým Fastcorovým nášupem. Zatím nedisponují žádnou nahrávkou, ale i tak vytahujou růžky a představili se na jednom z nejsrdcovějších festů Vysočiny – na Pallasitu. Za kytarou najdeme Honzina (ex-LEVÁK BOB), který nám dopřál spoustu krásných chvil na festiválku MAKE LOVE OR DIE v Černé u Bohdanče. Tento festival byl myšlenkově natolik spřízněný, že jeho hlavní tvář nesmí na FOR/ALL chybět.

https://youtu.be/Q-CEGMfZllE

FB Event: https://fb.me/e/3blfRyI7D

Email: cocrhell@gmail.com

Tel.: +420 724 563 405

 


Zveřejněno: 03. 08. 2021
Přečteno:
957 x
Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář