Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Skupina Debustrol mě učarovala už kdysi před dávnými věky a i když dnes už nepatří k mým hlavním favoritům, rád si jí poslechnu. Hlavně na živo to stojí za to jak jsem se mohl několikrát v létě přesvědčit.

Ti pozornější už před nějakým časem zbystřili, že na pultech je nové album těchto metalových veteránů a tak jsem položil Kolinsovi pár otázek. A zde je výsledek.

Venku máte novou píčovinu, jak sám nazýváš na koncertech své nové album Přerushit. Co od nové desky můžeme čekat?

NOVÁ FOŠNA JE OD ZAČÁTKU DO KONCE NEKOMPROMISNÍ MASSAKR.JE NA NÍ 12 GIGŮ PLNÝCH AGRESSE A UTRPENÍ. PRÁVĚ DNES 1.10. K NÍ ZAČÍNÁME TOUR S NÁZVEM PŘERUSHIT MASSAKR TOUR. TERMÍNY A MÍSTA KONÁNÍ SE DOZVÍTE NA www.debustrol.cz

Jaký je rozdíl mezi novinkou a předchozí deskou?

ROZDÍL MEZI STEAK A PŘERUSHIT JE NAPROSTO DIAMETRÁLNÍ. PŘESTALO SE LABOROVAT NAD EFEKTAMA A ZAČALO SE HRÁT POŘÁDNĚ OD PODLAHY. NEJSOU NA NÍ ŽÁDNÝ EXPERIMENTY A NIC TAKOVÝHO JE TO JASNEJ NÁTĚR MADE IN DEBUSTROL.

Působíte na scéně už několik let. Jak vidíš posun hudby Debustrol od Neuropathologa po Přerushit?

NO ŘEKL BYCH PÁR DESETILETÍ PŘÍŠTÍ ROK OSLAVÍME 20 LET EXISTENCE, KTERÉ OKOŘENÍME VYDÁNÍM DVD S TÍM NEJLEPŠÍM CO JSME ZA TU DOBU UDĚLALI ? OD KONCERTU KDE BUDE VÝBĚR TĚCH NEJLEPŠÍCH PÍSNÍ PO RŮZNÉ BONUSY A KLIPY, KTERÝCH TAKY PÁR BYLO. HLAVNĚ MYSLÍM, ŽE TY BONUSY BUDOU ASI VELKÁ LAHŮDKA ?HAHAHA CO SE TÝČE POSUNU, TAK JE SLYŠET NA KAŽDÝ FOŠNĚ. MYSLÍM, ŽE ANI JEDNA FOŠNA DEBUSTROLU NENÍ STEJNÁ CO ŘÍKÁŠ ???

Něco na tom bude? 20 let, no to už je co říct. Jak se tato doba podepsala na vaší psychice?

NEBOJ BLÁZNI JĚŠTĚ SNAD NEJSME VŠE JE PO DEBUSTROLSKU O.K.

Jaké album je pro tebe to nej. Pamatuješ si třeba kolik se prodalo nosičů Neuropatolog a Svět co zatočí s tebou? A můžeš prozradit kolik nosičů prodáváte teď?

SAMOZŘEJMĚ TO POSLEDNÍ ? PŘERUSHIT. TO JE TAK VŽDYCKY, ALE MYSLÍM, ŽE NEJVĚTŠÍ PŘELOM BYLO VYHLAZENÍ A PAK APOKALISMUS, KTEREJ NÁM DOKÁZAL ROZŠÍŘIT HRANICE TOTÁLNÍ AGRESSE. SAMOZŘEJMĚ, ŽE TEĎ DÍKY INTERNETU A VYPALOVAČKÁM TEN PRODEJ NENÍ TAKOVEJ JAKEJ BYL, ALE PŘESTO SI NEZTĚŽUJU JE TO STÁLE DOBRÝ.

Spousta věcí se za ten čas, co se pohybujete na scéně změnila. Myslíš si, že se změnili i vaši fans?

MYSLÍM, ŽE NAŠI FANS BYLI, JSOU A BUDOU FURT SPRÁVNÝ ŠÍLENCI, KTEREJM NESTAČÍ PRŮMĚRNÁ MÉDIEMI VYPOUŠTĚNÁ MUZIKA A TAK TO MÁ BEJT ? DÍKY ZA NĚ !!!

Také kapely jsou jiné než dříve. Zatímco dříve jste byli jakýsi průkopníci thrash metalu, dnes jste ojedinělá thrashová kapela (legenda) v Čechách. Přičemž po vašem nástupu se zde vyrojilo thrashovek jako hub po dešti. Všímáš si ostatních kapel? Co říkáš na trendy v metalu a jaké české kapely se ti líbí?

SAMOZŘEJMĚ SLABŠÍ KUSY ODPADAJ ? TO JE ZÁKON PŘÍRODY. VYDRŽÍ JEN TI NEJSILNĚJŠÍ A TAKOVEJ JE DEBUSTROL. JINAK BY JSME NEMOHLI DĚLAT TUHLE MUZIKU. MUSIŠ POČÍTAT S TÍM, ŽE TĚ BUDOU HRÁT MAXIMÁLNĚ NA ORTODOXNÍCH STANICÍCH A NE NA NOVĚ ?HAHAHA TAK TO, PROSTĚ JE A KDYŽ TO NĚKDO NECHÁPE, TAK AŤ DO TOHO KOLOTOČE NELEZE !!! JO VŠÍMÁM SI OSTATNÍCH ČESKÝCH KAPEL, JELIKOŽ Z VĚTŠINOU HRAJEM NA FESTIVALECH, TAK TOMU ANI NEUNIKNU. Z NOVEJCH MĚ TEĎ ZAUJALA KAPELA ? ZAVŘÍT. SAMOZŘEJMĚ MÁM SVOJE OBLÍBENCE, KTERÝ RÁD VIDÍM např. LOCOMOTIVE, ROOT ?

Dlouho jsem vás neviděl v televizi. Točíte ještě klipy? Co třeba DVD?

SAMOZŘEJMĚ JE NOVEJ KLIP K FOŠNĚ PŘERUSHIT NA PÍSEŇ ? MASOTERIAN A NORMÁLNĚ HO POUŠTĚJ NA STANICI ÓČKO KDE JSME MĚLI I NĚJAKÝ ROZHOVORY. OBČAS BĚŽÍ I NA ČT2 KDE JSME TOČILI ROZHOVOR TAKY. A DVD BUDE JAK JSEM JIŽ ŘEKL PŘÍŠTÍ ROK K 20 LETŮM BÍDY, SMRTI A UTRPENÍ ? TAK ZNÍ ZATÍM PRACOVNÍ NÁZEV, KTEREJ JSEM TEĎ VYMYSLEL ?HAHAHA

Samotnou kapitolou u vás jsou texty. Nepřijde ti hloupý zpívat texty typu ?Zabí mámu, zabí tátu?? a jim podobné. Chcete tímto něco vyjádřit nebo se pouze bavíte svou vlastní úchylností?

ČLOVĚČE NEPŘIJDE, KDYBYS TOTIŽ POŘÁDNĚ POSLOUCHAL TEXT TÉTO PÍSNĚ, TAK PŘÍJDEŠ NA TO, ŽE TO JE JEN LOGICKEJ SLOGAN K TOMU CO SE BOHUŽEL DĚLO VE VÁLCE V BÝVALÝ YUGOSLAVII. A BUĎ V KLIDU, ŽE TO TAM, TAK NEBYLO. MÁM ZE SPLITU KAMARÁDA, KTEREJ TO ZAŽIL. CO SE TÝČE OSTATNÍCH TEXTŮ HODNĚ Z TOHO JSOU, TAKY SKUTEČNÝ UDÁLOSTI A PŘÍBĚHY. NĚCO JE SAMOZŘEJMĚ VÝMYSL, ALE MUSÍ BEJT ADEKVÁTNÍ MUZICE, KTEROU DEBUSTROL DĚLÁ. NEMŮŽEŠ PŘECE ŘVÁT O ROZKVETLÝM SADU JABLONÍ???? A DALŠÍ VĚC JE TA, ŽE SE TÍM BAVÍME SAMOZŘEJMĚ JINAK BY JSME TO NEDĚLALI !!!

Krom Debustrolu vypomáháš ještě ve skupině Harlej. Jak stíháš dvě kapely, zaměstnání a soukromý život?

V KAPELE HARLEJ NEVYPOMÁHÁM JSME TAM ZE SKULLEM ROVNOCENÍ SPOLUHRÁČI A NE ŽÁDNÝ NÁJEMNÍ HRÁČI. STÍHÁM TO NAPROSTO V POHODĚ DEN MÁ 24 HODIN.


Zveřejněno: 09. 10. 2005
Přečteno:
3756 x
Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 10. 2005 12:21 napsal/a skipi
cau..
v kainu 20.10.....a poradne se vyspete at to stoji za to:-) a prosim, prosim co takhle papez...? to by slo, ne:-)?