Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Souhrn zajímavých alb, která vychází v červenci 2022 + tipy na koncerty.

Kubina

CRITICAL DEFIANCE (Chile) –  "No Life Forms"
Thrash metal, Unspeakable Axe Records
Mám ultimátní tip pro všechny sthrashidla. Před třemi lety jsem album "Misconception" od CRITICAL DEFIANCE označil za nejlepší thrashmetalový record roku. Pak se po kapele trochu slehla zem. Nicméně 18. července vyjde druhá řadovka "No Life Forms". Kytaristu Felipeho Espinozu nahradili rovnou dva noví sekerníci, proto se frontman může na koncertech věnovat pouze zpěvu. Dle ochutnávek posluchač dostane opět hrdelní diktát, vysoké tempo a riffy, které doslova tančí po hmatníku. Když nasadím sluchátka, zapnu Bandcamp, tak zjišťuji, že novinka je o něco hudebně promakanější, basa výraznější a sound syrovější. Tohle chceš poslouchat pořád dokola!

8. 7. Křest desky "Tinnitus Inquisition" (FAÜST, LAID TO WASTE, GRIDE, TURTLE RAGE), Praha - Underdogs

 

Bury

MUNICIPAL WASTE (USA) – „Electrified Brain“ 
Crossover/thrash, Nuclear Blast Records 
Svižný „trešík“ o čtrnácti chodech můžou fandové těchto pařmenů z Richmondu 
očekávat po pětileté pauze na jejich sedmém albu dnes, tj. 1. července. Tohle bude šistá zábava. 

MASSACRE (USA) – „Mythos“ EP 
Death metal, Nuclear Blast Records 
Floridská legenda v čele se řvounem Kamem Lee vydá 1. července čtyřskladbové minialbum, na kterém nebude nic jiného, než poctivý death metal staré školy z Tampa Bay a samozřejmě texty ovlivněné mýty H. P. Lovecrafta. V úvodní „Behind The Serpent's Curse“ vokálně hostuje Anders Odden z CADAVER. 

HORIZON IGNITED (Finsko) – „Towards the Dying Lands“ 
Melodic death metal, Nuclear Blast Records 
Desítka skladeb na jejich druhém albu bude pěkně heavy, technická a půjde ve stopách toho nejlepšího, co v severských zemích v 90. letech v rámci žánru vzniklo. Vychází 1. července. 

CONJURER (Velká Británie) – „Páthos“ 
Post metal, Nuclear Blast Records 
Čtyři roky po debutu „Mire“ je zde na ploše 50 minut osm skladeb, ve kterých je vkusně namixován black, doom, hardcore, sludge či death metal. Dá se říct, že to bude pošušňáníčko třeba pro fandy GOJIRA. Vychází 1. července. 

WORMROT (Singapur) – „Hiss“ 
Grindcore, Earache Records 
Po téměř šesti letech spatří 8. července temnotu světa čtvrté album tria ze Singapuru. Podle vypuštěných ukázek a videoklipů půjde o nekompromisní grind s hardcore feelingem v rovných 21 skladbách. Tak na to se fakt těším. Bohužel zhruba měsíc před vydáním oznámil zpěvák Arif, že z rodinných důvodů končí. Naštěstí ale kapela jako taková bude pokračovat dál. 

ANTHRAX (USA) – „Anthrax XL“ 
Thrash metal, Nuclear Blast Records 
Loni uplynulo 40 let od vzniku průkopníků thrash metalu. Oslava vyvrcholila 16. a 17. července celosvětovým livestreamem natočeným v losangeleském studiu The Den. Ve více než dvě hodiny trvajícím vystoupení předvedli ANTHRAX spoustu hitů z jejich rozsáhlé nabídky skladeb. Nyní bylo oznámeno, že celé vystoupení plus nikdy předtím zveřejněné záběry ze zkoušky a „walking tour“ kytaristy Scotta Iana po New York City, poukazující na místa, která hrála roli v historii ANTHRAX, budou vydány v Severní Americe 15. července na Blu-ray / CD / Digital (Megaforce). „Anthrax XL“ bude mít také evropské digitální vydání 15. července (Nuclear Blast), po kterém bude koncem tohoto roku následovat Blu-ray. 

IMPERIAL TRIUMPHANT (USA) – „Spirit Of Ecstasy“ 
Experimental metal, Century Media Records
Avantgardní black/death metal skloubený třeba s extravagantním jazzem a disharmonií. To nabídne osm nových skladeb (55 minut) na jejich pátém albu. Navíc si v songu „Maximalist Scream“ zahostoval Snake z VOIVOD. Vychází 22. července a český fanoušek jejich vystoupení uvidí 10. srpna na festivalu Brutal Assault. 

CHAT PILE (USA) – „God's Country“ 
Noise-rock, The Flenser Records 
Devět uvřískaných a ukvílených skladeb na rozhraní někde mezi žánry grunge a sludge. To nabídne kvarteto z Oklahoma City 29. července na debutním albu, jemuž předcházelo pár kratších nahrávek. 

2.-3. 7. Punk!!!, Ostrava – Slezskoostravský hrad (THE EXPLOITED, GBH, DISCHARGE atd.) 
13.-17. 7. Obscene Extreme Festival, Trutnov – Na Bojišti (DISMEMBER, PIG DEASTROYER, VARUKERS, MACABRE atd.) 
23. 7. Duše 2022, Malá Bystřice – Santov (CTIB, LUCIFER EFEKT atd.) 
29.-30. 7. Ostrava v plamenech, Ostrava – Dolní Vítkovice (DESTRUCTION, ROTTING CHRIST atd.) 
30. 7. Festa De La Pohoda, Vodňany – Sokolská louka (UŽ JSME DOMA, GRIDE, NAŠROT atd.) 
31. 7. H2O, CRO-MAGS, KRANG, Ostrava – Barrák  

 

Jindra

WITCHERY (Švédsko) – „Nightside“
Thrash/black metal, Century Media
Thrashové vlivy jsou zřetelné na první pohled, blackmetalové prvky vyjádřeny chytrým výběrem akordů jsou poněkud umírněnější, ale o nic méně účinné. Zatím poslední album „I Am Legion“ bylo malým krůčkem ke kořenům, ale jestli rozhodnutí kapely vrátit se ke klasičtějšímu zvuku, jako jsme byli zvyklí na „In His Infernal Majesty's Service“, je správné, se uvidí.

WORMROT (Singapur) – „Hiss“
Grindcore, Earache Records                                                            
Blasting, thrashing, masivní nápor a když to všechno skončí, zanechá v posluchači pocit vyčerpání. Návrat WORMROT po 6 letech je více než vítaný. A i když se singapurské grindové trio rozloučilo s bubeníkem Fitrim a angažovalo monstrózního Vijeshe Ghariwalu, se kterým nahrálo už poslední parádní album „Voices“, tak jen získalo. A právě „Voices“ je zatím to nejlepší, co tito Asiaté vytvořili.  

RAVENOIR (Česko) – „In the Womb of Sin“
Death/thrash metal, Gothoom Productions
Po loňském debutu projektu kytaristy ROOT Aleshe AD Dostála přichází další bastard. Vypadá to tedy, že z projektu se stane spolehlivá záležitost s pevným řádem. Oproti debutu kytaristu Önslaughtera nahradil Aleš Hampl (aka Gulesh, MINORITY SOUND). Tvorba RAVENOIR, alespoň na první desce, působila jako den a noc, valivé bestiální pasáže střídaly tripy kamsi do nekonečna, tudíž dojem třaskavosti byl nemilosrdně uhašen a pocit death/black nadílky ztrácel na síle.

22.-23. 7. ETEF, Volyně - koupaliště (CENTINEX, SADIST, EREB ALTOR, GRÁ, INFERNO...)


Zveřejněno: 01. 07. 2022
Přečteno:
830 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář