FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Souhrn zajímavých alb, která vychází v červnu 2022 + tipy na koncerty.

Bury

TEMPLE OF VOID (USA) – „Summoning The Slayer“ 
Death/doom, Relapse Records 
Z nejtemnějších zákoutí vlhké jeskyně vyleze 3. června na povrch sedm nových skladeb partičky z Detroitu, která umně kombinuje deathovou naléhavost a doomovou melodiku. Dvě zveřejněné skladby mě osobně zaujaly, tak se těším na zbytek. 

ORIGIN (USA) – „Chaosmos“ 
Death metal, Agonia Records 
Osm skladeb, osmé album. Zuřivost a brutalita technického death metalu. Vyjde 3. června u Agonia Records (Evropa) a Nuclear Blast Records (zbytek světa). 

BLEED FROM WITHIN (Skotsko) – „Shrine“ 
Modern metal, Nuclear Blast Records 
Tucet agresivních a zároveň melodických skladeb (říkejme tomu třeba deathcore) nabídne 3. června tahle pětice z Glasgowa. 

KREATOR (Němesko) – „Hate Über Alles“ 
Thrash metal, Nuclear Blast Records 
10. června bude velký metalový svátek. Vyjde totiž patnácté album KREATOR, kteří ani po čtyřech desítkách let existence neztrácejí nic ze své agresivity. To už dokázaly i tři zveřejněné videoklipy. V jedenácti skladbách se bude odrážet obraz dnešní doby. Že by jedno z alb roku? Očekávání jsou veliká. 

William DuVall (USA) – „11.12.21 Live-In-Studio Nashville“ 
Rock, DVL Recordings 
Frontman grunge legendy ALICE IN CHAINS vydá 10. června své druhé sólové album. Osm nových skladeb bylo natočeno naživo ve slavném studiu Welcome To 1979 v Nashwillu a žádné další opravy se pak nekonaly. Díky tomu poctivá kytarová nahrávka zůstala syrová a autentická. 

SEVERE TORTURE (Holandsko) – „Fisting The Sockets“ EP
Death metal, Season Of Mist 
SEVERE TORTURE chystají na 10. červen vydání třískladbového EP, což bude jejich první počin po dvanácti letech. Navíc v současné době kapela nahrává plnohodnotné album, které vyjde začátkem roku 2023. 

CANDY (USA) – „Heaven Is Here“ 
Extreme hardcore, Relapse Records 
Extrémní a drsně hlučný nářez vycházející z metalu, hardcore a punku nám v deseti skladbách 24. června navodí pocit úzkosti. 

PORCUPINE TREE (UK) – „Closure / Continuation“ 
Prog rock, Music For Nations/Sony 
Progresivní rockeři vydají po dlouholeté pauze své jedenácté album, které bude obsahovat sedm skladeb. Vyjde 24. června. 

PROSPER OR PERISH (USA) – „Shroud Of Serpents“ 
Deathcore, Jobson Productions 
Kvarteto z Filadelfie nabídne 29. června desítku extrémních skladeb s melodickými sóly, jež vycházejí z thrash, death a groove metalu.

 

Kubina

MURDER INC. (Česko) – "Sám sobě soudcem" EP
Thrash metal, samonáklad
Řezníci z Berouna hlásí studiový návrat. Už jsou to čtyři roky, kdy udělali průvan albem "Umlčen navěky". Laťku si tehdy nasadili pořádně vysoko. Tentokrát se ji pokusí překonat v nové sestavě. Kytaristy Lukáše a frontmana Petra doplňuje na base Zdenda z LAID TO WASTE a bubeník Ondra (YTIVARG, DESIRE FOR SORROW). Originální členové udržují typický MURDEŘÍ ksicht s chladnými vražednými riffy a kulometnými vokály, ale noví členové přinášejí s sebou potenciál posunout kapelu hudebně dál. Ať už jde o čisté zpěvy, které zvýrazňují obsah českých textů nebo časté blast beaty, jenž thrash metal vystřelují do extrémních vod. Ochutnávka "Vykoupení z nevinnosti" budiž důkazem. Pětiskladbový opus "Sám sobě soudcem" vyjde 18. června - ve stejný den bude pokřtěn na akci Hell On Lhotka.

 

Jindra

DARKANE (Švédsko) - "Inhuman Spirits"
Melodic death/thrash metal, Massacre Records
Pokud jste na přelomu devadesátých let a milénia poslouchali hodně švédského melodického metalu, je dost pravděpodobné, že švédští DARKANE vám nejsou cizí, nebo znáte některé jejich členy z předchozích kapel. Začínali v roce 1990 pod názvem DEMISE, v roce 1992 se přejmenovali na AGRETATOR a v roce 1994 vydali album s názvem "Delusions", v roce 1998 se z nich stali DARKANE. V následujících čtyřech letech vydali tři řadová alba. Po mnoha absolvovaných turné přišlo na svět album "Layers of Lies" (2005) a "Demonic Art" (2008). Letos se ocitáme v přítomnosti jejich nového alba "Inhuman Spirits".

MUNICIPAL WASTE (USA) - "Electrified Brain"
Thrash metal / crossover, Nuclear Blast
Je to už 10 let, co oblíbení thrashmetaloví pařmeni MUNICIPAL WASTE vydali horor sci-fi "Fatal Feast" a fanoušci trpělivě čekali na další příběh, kterého se dočkali v podobě "Slime And Punishment". Pro kapelu je příznačné to, co umí nejlépe, svižná jízda na horské dráze plná punkového thrash metalu se švíky obhroublého humoru. Nová tvorba virginské thrashmetalové formace v porovnání s dřívější částí jejich kariéry se zdá být zase o něco bláznivější.

SIJJEEL (Saudská Arábie) - "Salvation Within Insanity"
Brutal death metal, Comatose Music
Kapela se vylíhla v pouštních píscích Saúdské Arábie téměř před deseti lety ve městě Damman, hlavním městě Východní provincie. Deathmetalová tour hrůzy "Salvation Within Insanity" se pyšní artworkem indonéského umělce Rudiho Gorgingsuicide. Album navazuje na šílenství obsažené v debutovém EP "Cyclopean Megaliths" z roku 2020. Na podporu svého debutu vydalo trio Hussain Akbara, Floor Van Kuijka a Lukas Kaminski singl "Indignation Overcame Me". SIJJEEL lze doporučit obdivovatelům kapel uctívajících brutalitu jako DEFEATED SANITY nebo INCINERATE.
                                                                                                                                                       

Tipy na koncerty:

  • 3. 6. 2022 Brno, 4. 6. 2022 Uherské Hradiště, ET MORIEMUR, SELF-HATRED, ELBE
  • 3. 6. 2022, Křest nového alba black metalistů SEKEROMLAT, Praha - Strahov 007
  • 9. 6. MIDNIGHT, NIGHT DEMON, LAID TO WASTE, Praha – Modrá Vopice
  • 13. 6. 2022, TRAVELER, THUNDEROR, Písek - Divadlo Pod Čarou
  • 16.-18. 6. 2022, MetalGate Czech Death Fest 2022, Červený Kostelec
  • 18. 6. Hell On Lhotka VI. (MURDER INC., DESTROY!, LIBIDO CHALLENGE, GUZZLE BOOZE, WE ALL GONNA DIE), Lhotka u Lochovic
  • 18. 6. Magick Musick Fest (NÁV, SELFEXILE, ANTIGEN, SLUT, BRAUNCHOLDA...), Čermná u Sušice
  • 25. 6. 2022, ANTITREND OPEN AIR FESTIVAL 2022, Žabčice u Brna
  • 25. 6. 2022, Týnecký Mazec 2022, Týnec nad Labem

Zveřejněno: 01. 06. 2022
Přečteno:
1244 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 06. 2022 21:29 napsal/a quad
Kreator
Veteráni německýho thrashe jedou stále ve svých kolejích. Někomu se to nemusí líbit, ale já to tak mám rád.
05. 06. 2022 11:31 napsal/a Jindra
MW
Pravdu máš Bury.
02. 06. 2022 17:58 napsal/a Bury
MUNICIPAL WASTE
Jindro, sekl ses o měsíc - nové album bude až 1. července...! :) Ukázky zní slibně!!!
02. 06. 2022 14:55 napsal/a DCLXVI
Tipy na koncert
Deathmetalový veteráni SADISM z Čile ve Farářově sluji! www.facebook.com/fararovasluj/