Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

Branko Panić, známý zejména z BANE, ale i dalších nejen srbských kapel, představuje nový projekt, v němž s ním kooperuje Honza Kapák (BOHEMYST atd.).

Ahoj Branko, proč vznikla ТИШИНА? Proč uvedený název a jaké muzice se věnuje?

Materiál pro projekt ТИШИНА jsem začal psát v roce 2020, těsně předtím, než začala epidemie covidu. Název kapely znamená „ticho“ (a slovo tишина znamená totéž v mnoha slovanských jazycích) a vybral jsem si ho, protože se nejvíce hodí pro druh hudby, který jsem chtěl napsat. Tento projekt se původně zrodil ze zájmu prozkoumat pomalejší, hlubší a emotivnější stránku hudby.

Kdo tvoří sestavu projektu?

V projektu ТИШИНА jsme jen dva lidé – já a Honza Kapák, kterého je nutné v České republice představit, hehe. Oba to děláme příliš dlouho, když už se mě ptáš… (smích)

Jak probíhalo nahrávání, přece jen ty žiješ v zámoří a Honza v Česku… A už máš nějaké (před)prodejní ukazatele?

Jako většinu alb v současné době jsem všechny své party nahrál v různých domácích studiích zde v Kanadě (kde momentálně pobývám) a poté jsem všechny soubory poslal Honzovi (Hellsound Studio v ČR), kde nahrál bicí, zmixoval a zmasteroval celé album. S konečným výsledkem jsme oba velmi spokojeni!
Toto je vlastně naše úplně první album, které vychází 30. května 2022. Takže je ještě příliš brzy na to mluvit o prodejích, ale měli bychom brzy vidět, jak to dopadne, protože předobjednávky už začaly… 

Texty máte v srbštině – o čem pojednávají?

Všechny texty byly převzaty z básnické knihy s názvem Nad Vodama Aheronta, kterou napsal srbský autor Predrag Rava, který je také mým dobrým přítelem již více než 15 let. Témata se dotýkají především melancholické stránky lidských emocí – ztráty, smutku a bolesti.

Chystané CD má neotřelý obal, kdo je autorem obrázku a kdo loga, které je psáno cyrilicí?

Logo a kresbu vytvořila moje žena Aleksandra Panić, další její umění můžete vidět zde: https://www.instagram.com/aleksandra__panic
Velmi důležitá je samozřejmě i vizuální stránka. Při prezentaci záleží na všem.

Dá se v případě alba „Увод...“ mluvit o inspiračních zdrojích? Jaké máš oblíbené doommetalové kapely? 

Pro tento projekt byly hlavními vlivy SATURNUS, OCTOBER TIDE, MOURNING BELOVETH & DOOM:VS. Jsem také velkým fanouškem KATATONIE, PARADISE LOST atd., takže je to kombinace všech výše uvedených a dalších.

Poslali jste své nahrávky vydavatelstvím... kterým? Jaká byla jejich odpověď?

Ano! Bylo to k mému překvapení docela pozitivní. Myslím, že jsme měli celkem 5 nabídek, takže jsme se nakonec rozhodli pro spolupráci tří úžasných vydavatelství: Hypnotic Dirge Records (Kanada), Satanath Records (Gruzie/Rusko) & The End Of Time Records (Irsko).

Dvoučlenný projekt, zatím studiový, takže je asi předčasné mluvit o koncertech, nebo ne? 

Je to tak, jedná se pouze o studiový projekt, není naším záměrem hrát s touto kapelou nějaké živé vystoupení. Alespoň prozatím ne.

Plány do budoucna...

Prioritou teď je vydat naše první album a představit tento projekt světu… potom uvidíme. Samozřejmě, že v určitém okamžiku nutně vyjde druhé album, ale nikam nespěcháme. Je to koneckonců doom metal.

RECENZE

Bandcamp


Zveřejněno: 12. 05. 2022
Přečteno:
766 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář