FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

13.5. - 14.5. 2022 Underdogs' Praha

Po vynucené pandemické pauze jsme zpět! Připrav se na dva dny ryzího undergroundového běsnění ve smíchovkém Underdogs / Eternii. Dvě stage a na nich tradiční výběr toho nejlepšího z podzemí.

SEE YOU IN HELL
Kým jiným začít, než jihomoravskými hardcore punkovými veterány See You In Hell. Kapela která k festivalu neodmyslitelně patří už od samého počátku a objevila se v line upu každého ročníku - nutno dodat že ale z různých důvodů (jako třeba zlomenina zpěváka vejpůl) nikdy nevystoupila. My s nimi samozřejmě počítáme opět a těšíme se na nekompromisní set ke stále altuální skvělé desce Život ve strachu. I v nastávajícím roce beze změny: ostří jako katana a jedovatí jako Starobrno!
https://seeyouinhell.bandcamp.com/

LICKSPIT
S radostí oznamujeme, že stejně jako každý rok ide Skulda do rychlika a valí zahrát na ENM. Další partou na soupisce je totiž poctivá renesance mileniálního thrashcore Lickspit. Je rok 2000, v kině řádí Matrix, dvanáctka Radegast stojí 18 korun a kolečka na skejtu máš sjetý jako discografii Charles Bronson. Pánové z kapel Brünner Todesmarsch, Festa Desperato, Boiling Point, Sheeva Yoga a mnoha dalších si během lockdownu vystřihli projekt na oslavu dnes již mrtvého žánru, který byl v high peaku přesně okolo tohoto roku a který dovedli k naprosté dokonalosti. Kdo měl šanci vidět je na těch málo koncertech co prozatím odehráli, mluví o totální jízdě! Mosh pit!!!
https://lickspit.bandcamp.com/releases

VONT
Maniakální inkarnace Mažňákova otce, který se vyškrábal ze stoky svatojakubského kostela a s brunátnou tváří, zpuchřelou krysí žloutenkou se jde pomstít Otakaru Losnovi za vítězství ve vontské radě. V ruce třímá těžkou oj z Tleskačova vynálezu a tou posílá k Pánu všechny co mu vstoupí do cesty - masivní repetitivní beaty - noise industrial peklo na zemi! Momentálně finišují V0NT s novou deskou, kterou nám na ENM snad představí: mrkni na novej klip https://www.youtube.com/watch?v=GXwUzRV6KAk&t=191s
https://v0nt.bandcamp.com/

O.D.R.A.
Je to až s podivem, ale polské kapely se nám zatím v lineupu trestuhodně vyhýbají. Pojďme tedy zalovit v černočerných rašeliništích a na světlo mrzkého světa vytáhnout hutný kal z Wroclawi. O.D.R.A. ty vole! Hutný clash Iron Monkey a Eyehategod tě totálně zajebe, na to vem kyanid! Na scéně od roku 2008 a venku již 6 velkých desek po okraj narvaných sludgem hrubým jako hoblovka s potahem a neústupným jako polský klér.
https://odra.bandcamp.com/music

SLAŤ
Další těžkotonážní válec v sestavě! Z legendami a tajemstvím opředeného města, jehož jméno se nevyslovuje, o sobě dává vědět nezlomný Mika Koffin (ex Nikander, Gospel of the future), kterýžto se po rozpadu Nikander obklopil částečně novou sestavou a dal vzniknout zbrusu nové bahenní lázni Slať. Že se jedná o maximálně heavy sludge / stoner metal jistě nikoho nepřekvapí. My jen dodáme, že vyšla zatím demo kazeta u Tapes of Terror a celkově to bude jeden z prvních koncertů za hranicí moravy.
https://slat.bandcamp.com/album/demo

DECULTIVATE
Kde se vzala tu se vzala, zhruba před pěti lety vtrhla s intenzitou buldozeru na scénu československá trojice Decultivate a začaly se dít věci. Po následných personálních rošádách se nyní už čtveřice naplno zabydlela na pódiích a svými krátkými a intenzivními sety likviduje publikum od Brna po Izrael. Kapela aktuálně plánuje vydání nejnovějšího EP “Pohrdat”, tak doufejme že si ho na ENM už koupíme. Jedinej tuzemskej ekvivalent k bestiím jako Converge, Cursed, nebo All Pigs Must Die tě spolehlivě vystřelí z papučí. Kníry, prošlápnutý plíce a loupání strupů tupou sekyrou!
https://decultivate.bandcamp.com

DISTASTE
Balistická zpráva beze vší pochybnosti dokládá, že pachatelé používají Ženevské Konvenci zcela odporující zbraně hromadného ničení v intenzitě srovnatelné se skandinávskými minomety Nasum, nebo Rotten Sound. Rychlost a brutalita útoků je nastavena na vyrovnanou míru a tudíž je výsledkem groovy masakrální grindcore se zcela masivním zvukem. Podařilo se zjistit, že pachatelé se skrývají v Rakouském industriálním velkoměstě Linz a odtud neporaženi útočí již přes 20 let, což potvrzuje osm studiových záznamů.
https://distastegrind.bandcamp.com/

PUSTINA
Raw black metalová vichřice funící po Šumavských hřebenech o sobě opět nenápadně dává vědět. Pustina se zrodila někdy v roce 2013 - po dvou nahrávacích session spatřila tmu světa limitovaná kazeta hudebně zmrzačených textů Josefa Váchala, proběhly asi 4 zběsilé koncerty a šlus! Saň ulehla zpátky do svého brlohu pod Kvildou a jen nenápadně vystrčila růžek účastí na kompilaci Jdi a dívej se v roce 2015. V roce 2019 vyšla vynilová reedice původní kazety a trojice opatrně odkývala vystoupení na ENM III, které se nikdy neuskutečnilo. Sestava je tvořená členy LVMEN, LAHAR, I AM PENTAGON a mnoha dalších. Čeká nás velmi noisy chaotický výprask a černočerný běs na hranici destrukce.
https://madmusickcz.bandcamp.com/.../pustina-p-edtucha...

SKIPLIFE
Všechno to začalo na ENM vol2, protože Skiplife je spontánní nápad z backstage. Radek (Decultivate, Plague Patrol, FFW) s Alešem (Gospel of the future, Repelent SS) a Ondrou (Lycanthrophy) zjistili, že májí rádi starej powerviolence tak, jak se hrál na počátku 90.let v Kalifornii a že by chtěli něco takovýho zkusit. Na první zkoušce pak vzniklo 5 songů v duchu Infest, Crossed Out nebo Lack of Interest. Žádný objevování Ameriky, jen worship kapel, který asi už dneska nikdo moc neposlouchá. Prostě spirit of 1993 = powerviolence a návrat do časů legendární kompilace In The War With Emo. Sestava Skip Life se časem rozšířila ještě o baskytaristku Alenku (ex Gospel of the future) a především o pár studiových zářezů: 12” split s Gride,  7” kompilačka Hit Mania Violence a nadcházející split  EP s legendárním japonským PV …  který už je nahraný!
https://skiplife.bandcamp.com/

SANGRE DE IDIOTAS
Nová třaskavá směs na slovenské grindcorové scéně, ovšem se starým dobrým obsahem! Rišo a Jan coby neúnavní polyploidové vegetující v nejhlubší brázdě undergroundu, dobře živené prvotřídním kompostem a rašelinou sestávající z vláčných zbytků Idiots Parade, Sangre De Cristo i stále bujně proudící mízy Sedem Minut Strachu. Aktuální hlukový oddenek někdo skvěle charakterizoval jako harsh grind a nám nezbývá než souhlasit a hodit do placu sázku o novou ledvinu, že tohle bude neskutečná mela! GRIND CORE AS FUCK!

https://www.facebook.com/events/445225280330327/?active_tab=discussion

+ ještě přibude pár kapel, na místě budou distra!

 


Zveřejněno: 05. 05. 2021
Přečteno:
648 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář