Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

23. - 26. 6. 2022, Spálené Poříčí

Představujeme hvězdnou sestavu pro Basinfirefest 2022

Při obnovení Basinfirefestu po dvouleté pauze pořadatelé v roce 2019 slibovali nový koncept festivalu zahrnující více zahraničních kapel. A jelikož do šestnáctého Basinfirefestu zbývají čtyři měsíce, od zimy doplňovaná sestava festivalu nyní získala headlinera. Těmi jsou SAXON.

Britští veteráni SAXON vedle Iron Maiden a Def Leppard patří k průkopníkům nové vlny britského heavy metalu. Jedna z nejúspěšnějších kapel žánru nyní natočila další skvělou, již čtyřiadvacátou desku „Carpe Diem“, kterou na Basinu v rámci oslav jejich čtyřicátin přivezou představit!

Sestava festivalu odehrávajícího se na rozlehlé zelené louce u Spáleného Poříčí nabízí ale víc. Ohromnou párty rozpoutá charismatický Leo Moracchioli alias FROG LEAP, který na svém YouTube kanálu přináší milionům diváků hromadu zábavy, stejně jako Fini STEVE'N'SEAGULLS, kteří zazářili na Brutal Assaultu i vyprodaném koncertu v Praze. Pusťte s jejich „Thunderstruck“ (https://youtu.be/e4Ao-iNPPUc) a pochopíte.

O nevšední zážitek se postará mezinárodní soubor HEILUNG. Rituální temná hudba, koncepční pravěké představení a nástroje jako rámové bubny, chrastění lidských kostí či rekonstruované meče a štíty z archeologických nálezů.

Holandská EPICA na svém osmém řadovém albu pracovala 5 let. Symfometaloví titáni se na něm vydávají zcela filmovou cestou a přináší svůj dosud nejvelkolepější opus. Ten připravují též power/heavy legendy BLIND GUARDIAN, nejen zavzpomínat bude možno s Maťo Ďurindou a jeho triem TUBLATANKA a těšit se lze na legendy progressive metalu SYMPHONY X.

Moderní směry v čele s charismatickými zpěvačkami budou reprezentovat populární JINJER či INFECTED RAIN, ale též Američané SUICIDE SILENCE jako jedna z prvních deathcore kapel, jejíž strmý vzestup málem zastavila smrt frontmana.

Své 30. výročí na Plzeňsko přijedou oslavit portugalští vlci MOONSPELL, o ještě pět let déle hrají ROTTING CHRIST, kteří obstáli ve zkoušce času a stali se jednou z předních dark/black metalových kapel. K temnějším kapelám budou patřit i hvězdní black/deathers VLTIMAS s bývalými členy Mayhem a Morbid Angel.

Odkaz Chucka Schuldinera připomenou DEATH TO ALL, tribute kapela tvořená původními členy Death, ale také progresivní Němci OBSCURA. V sestavě ale jsou k nalezení i další klasici žánrů, např. PRO-PAIN, DOG EAT DOG, VAN CANTO nebo GRAVE DIGGER a již několik prvních českých kapel.

SODOM a dalších pět kapel v sestavě!
Tak už se to blíží! 16. ročník Basinu je tu za čtvrtroku a my jsme úplně bez sebe, že se nám do sestavy podařilo dostat německou úderku SODOM. Jedna z kapel německé thrashové "velké čtyřky" patří k nejdéle působícím (založeni r. 1981) a nejvlivnějším kapelám žánru. Další zahraniční kapelou jsou ROLO TOMASSI. Mladí progresivisté v čele s kouzelnou Evou Spence hrají něco mezi moderním metálkem a éterickými rádiovými hity. To zní šíleně, že? Žánrově nezařaditelní Angláni čerpají z mathcore, dreampopu i experimentálního rocku- skvělá a zajímavá kapela!
Do šestice tu máme kvartet skupin z tuzemska. COCOTTE MINUTE s charismatickým Zellerem patří na špičku českého crossoveru už od první desky, šťavnatý nariffovaný rock GAIA MESIAH sdílí podobnou vizi s kapelami jako Faith No More, Jane's Addiction nebo Deftones, metalický crust n' roll ostrafskych MALIGNANT TUMOUR vychází z muziky Motorhead a nakopává „píp“, trhá „píp“ a hlavně jede vždy naplno! Na závěr přidáváme kapelu nesoucí tu nejčistší esenci gotického rocku, která před 30 lety vydala svou albovou prvotinu- XIII. STOLETÍ!
Zůstaňte naladěni, další kapely budou přibývat!

Vstupenky: https://basin.cz/tickets
FB event: https://facebook.com/events/672670189922570

Aktuálně potvrzené kapely: Annisokay, Blind Guardian, Cocotte Minute, Death To All, Dog Eat Dog, Epica, Frog Leap, Gaia Mesiah, Grave Digger, Gutalax, Heilung, Hentai Corporation, Infected Rain, Jinjer, Malignant Tumour, Moonspell, Obscura, Pro-Pain, Rolo Tomassi, Rotting Christ, Saxon, Sodom, Stellaris, Steve'n'Seagulls, Suicide Silence, Symphony X, Tublatanka, Van Canto, Vltimas, Wednesday 13, XIII. století

Zůstaňte naladěni, další kapely budou přibývat!

 


Zveřejněno: 29. 04. 2021
Přečteno:
1413 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář