Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

Souhrn zajímavých alb, která vychází v březnu 2022 + koncertní tipy.

Bury

CROWBAR (USA) – „Zero And Below“ 
Sludge metal, MNRK Heavy 
Tězkotonážníci z New Orleans jsou zpět, aby zahubili a rozdrtili vše kolem sebe. Desítka čerstvých skladeb vycházejících z hardcore a doom metalu se zjeví 4. března. 

VIO-LENCE (USA) – „Let The World Burn“ EP 
Thrash metal, Metal Blade Records 
Legendární thrasheři z Bay Area VIO-LENCE se po skoro třiceti letech vracejí s pětiskladbovým minialbem. Kapelu aktuálně tvoří frontman Sean Killian, kytarista Phil Demmel (kdysi i MACHINE HEAD), původní bubeník Perry Strickland, bývalý kytarista OVERKILL Bobby Gustafson a bývalý basák FEAR FACTORY Christian Olde Wolbers, takže můžeme 4. března čekat pořádnou jízdu v duchu staré školy. 

SYLVAINE (Norsko) – „Nova“ 
Atmosferic post-metal, Season Of Mist 
Multiinstrumentalistka Kathrine Shepard a její projekt SYLVAINE chystá na 4. březen šestiskladbové album. To bude zaměřeno na ambientní, emociální a melodickou muziku. 12. prosince by mělo být album představeno živě v brněnské Melodce. 

OH HIROSHIMA (Švédsko) – „Myriad“ 
Post-rock, Napalm Records 
Švédské duo vydá 4. března sedmičku nový skladeb. Poklidná kytarová muzika vycházející z post-rocku, indie-rocku nebo shoegaze se bude určitě příjemně poslouchat. 

DESERTED FEAR (Německo) – „Doomsday“ 
Death metal, Century Media Records 
Páté album německých smrtonošů nabídne jedenáct nabroušených skladeb (CD o dva bonusy víc, vč. coveru IN FLAMES), ve kterých se najde prostor i pro nějakou tu melodii. Vyjde 4. března. 

KONVENT (Dánsko) – „Call Down The Sun“ 
Blackened death doom, Napalm Records 
Divoženky KONVENT vydají 11. března své druhé album, na kterém představí devět skladeb plných načernalého deathu a pohřebních doom metalových riffů se záhrobím growlingem. 

MESSA (Itálie) – „Close“ 
Eclectic heavy rock, Svart Records 
Vycházející hvězdy MESSA, čerpající z kořenů doom rocku nabídnou posluchačům 11. března desítku skladeb. 

KILLING JOKE (UK) – „Lord Of Chaos“ EP 
Industrial post-punk, Spinefarm 
25. března vyjde minialbum legendárních KILLING JOKE, které bude obsahovat dvě nové skladby a dvě remixové předělávky ze sedm let starého (zatím posledního) alba „Pylon“. Ovšem na novém albu by už taky měli pracovat (v Praze). 

BILLYBIO (USA) – „Leaders And Liars“ 
Hardcore, AFM Records 
Kapela Billyho Graziadei (kytarista BIOHAZARD) chystá nové album, které vyjde 25. března. Bude obsahovat patnáct skladeb plných naštvanosti. Co víc chtít? 

SUM OF R (Švýcarsko) – „Lahbryce“ 
Avantgardní metal, Consouling Sounds 
Ambientní, psychedelický či experimentální rock. Říkejme tomu třeba drone. Temná hudba, procítěná, občas naléhavě uřvaná, dávající vzpomenout na někdejší slávu emo hardcore. To se bude nacházet v osmi skladbách, které vyjdou 25. března. 

ABSENT IN BODY (Belgie) – „Plague God“ 
Experimental sludge metal, Relapse Records 
25. března vyjde debutní album kapely, ve které se sešli Mathieu J. Vandekerckhove, Colin H. Van Eeckhout (oba AMENRA), Scott Kelly z NEUROSIS a Igor Cavalera (např. ex-SEPULTURA). Pět skladeb bude hutných a značně pomalých. To bude bahno pro fajnšmekry. 

 

Kubina

VIO-LENCE (USA) – "Let The World Burn"
Thrash metal, Metal Blade Records
V to už nikdo nedoufal. Zpěvák Sean Killian podstoupil před čtyřmi roky úspěšnou transplataci jater, a protože načasování bylo takové, že Phil Demmel skončil v MACHINE HEAD, tak vznikl nápad na obnovení legendární kapely VIO-LENCE. Po pár koncertech se začalo mluvit o psaní nového materiálu. Pětiskladbový záznam "Let The World Burn" vyjde 4. března, k titulce byl natočený videoklip. A co říci? Rukopis skotačivého alba "Eternal Nightmare" (1988) se špetkou koření MACHINE HEAD. Seanovo hlas sice zestárl, ale o to více je charismatičtější. To by mohlo být hodně zajímavé full album, které snad bude následovat.

Tip na koncert:
12. 3. HEAVY METAL THUNDER (ATLANTEAN KODEX, STALLION, BLIZZEN, SCREAMER...), Písek – Divadlo Pod Čarou

 

Jindra

CONVERGE (USA) – „The Poacher Diaries Redux“
Hardcore, Deathwish Inc.
Za třicet let se kvarteto několikrát vydalo na exkurze do doomu, noisu a svalnatého rocku, ale vždy se vrátilo k hardcoru. CONVERGE se vždycky zdáli být výjimeční v oboru, kde si živelnost a detaily vyměňují místo s věkem, a jejich srážka s věkem je inspirativní, protože tři čtvrtiny kapely se blíží padesátce. Za správných okolností mohou stále působit jako přízraky pohybující se v temnotách.

KILLING JOKE (UK) – „Lords of Chaos“
Post punk / alternative rock, Killing Joke / Spinefarm 
Jeremy „Jaz“ Coleman a jeho spoluhráči zmutovali punkrock s BLACK SABBATH a vytvořili nihilistický, tupý, ale inspirativní a vzrušující hluk. Po dlouhých sedmi letech vydává kapela kolem tohoto charismatického hudebníka čtyřpoložkovém EP „Lord of Chaos“. Kromě dvou remixů z poslední řadovky „Pylon“ na něm najdeme také dvě zbrusu nové skladby. 

ABBATH (Norsko) – „Dread Reaver“
Black metal, Season of Mist 
V intencích metalové hudby dosáhl Abbath statusu celebrity, který u blackmetalových hudebníků není úplně tak běžný. Po rozchodu s legendárními IMMORTAL v roce 2015 založil svou novou formaci a následující rok vydal kritikou nadšeně přijaté stejnojmenné album „Abbath“. Abbathovo druhé sólové album „Outstrider“ z roku 2019 a první od doby, kdy jeho bývalí spoluhráči z IMMORTAL vydali kruté album „Northern Chaos Gods“ bez něj, nezdobilo žádné zásadní změny od původní tvorby. Očekávat hudební veletoč nebude na místě.

CROWBAR (USA) – „Zero and Below“
Sludge, MNRK Heavy
Louisianští sludgeoví démoni, kteří vstoupili do jednatřicátého roku své existence, se letos v březnu chystají vydat své dvanácté řadové album „Zero And Below“. Kapela má sice nálepku sludge, ale zároveň jejich hudba obsahuje znaky groove metalu s hutnými valivými riffy. Pohřebnímu pochodu dodává sílu vokál Kirka Windsteina, který uvádí, že album je hotové již delší dobu. Očekává se jedna z jejich nejlepších nahrávek (tak to asi vždy).

Tip na koncert 
4. 3. HAGZISSA, HEXENBRETT, BAHRATAL, České Budějovice - klub Světadíl

 


 


Zveřejněno: 01. 03. 2022
Přečteno:
1031 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář