Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
Heathen Convention 2024

Představuje se kapela ze Střelských Hoštic, která drhne hardcore punk.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Tak zdárek… Naše kapela vznikla v roce 2019 a prvotní impuls byl asi ten, že se zpěvákova původní kapela uložila k delšímu odpočinku. Kopi chtěl hrát dál a tak spolu s Markét sehnali Zbyňu, kterému se rozpadli CONOPED a Vojtu z VIOLENCE BY NATURE. Zkráceně asi tak. :) Náš název procházel různými modifikacemi, až jsme se tak nějak dostali k HATE INSIDE US. Ale chtěli jsme něco trošku pozitivnějšího, tak jsme přemýšleli a přemýšleli až Vojta řekl „co takhle LIFE INSIDE OUT“ a název byl na světě. :) Zároveň se nám líbil i význam překladu, což je „život naruby“ a to jsme ještě ani nevěděli, jak moc naruby život pro všechny v roce 2020 začne být. :D

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

U mikrofonu je Kopi, kterému je 28 a můžete si ho pamatovat také třeba z DĚTI CHAOSU nebo TERROR SOCIETY. 
Na basu u nás hraje jediný zástupce něžného pohlaví Markéta. Ta hraje na basu asi 4 roky a je jí 34 let. 
Dál máme bicí, tam to válí Vojta Špička, který hraje na bicí asi pátým rokem a jeho další projekty jsou třeba: VIOLENCE BY NATURE, OMA IN DA KOMA a spousta dalších. 
Pak u nás na kytaru drhne Zbyňa, nejstarší člen kapely, kterému je 43 let a vidět jste ho v minulosti mohli třeba v BTCW nebo CONOPED. 
A služebně nejmladším členem je skejťák Vašek Mála, který s námi začal zkoušet na podzim minulý rok a je mu 24 let…

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

EP jsme nahrávali ve studiu ve Kdyni pod vedením Václava Váchala a podmínky byly dobrý, až na kdyňskou pizzu. :) Ta byla nejhorším zážitkem z celého našeho nahrávání. :) Nechalo se udělat 250 ks sedmipalcových flexi a jelikož jsme si skoro všechno udělali sami, tak EP prodáváme za lidový kilčo. Zatím to jde docela na odbyt, ale s takovými fešáky na obalu se to prodává samo. :)

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Tak v LIO zpíváme česky asi hlavně proto aby si s námi mohli na akcích pěkně všichni zazpívat… Texty píše vždycky Kopi a témata většinou tak nějak vyplynou sama z věcí, co se dějí kolem nás.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Všechno, co se týče grafiky, dělá Kopi, ať už obal, logo nebo i videoklipy, co máme na YouTube… Víme určitě, že grafika je důležitá, ale nejdůležitější je pro nás živé hraní. Na druhou stranu grafika obalu „Společnosti sviní“ si myslím, že super doplňuje název celého EP. Takže to jde ruku v ruce.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Na tohle je pro nás hrozně těžké odpovědět, už jen proto, že  každý z nás má trochu jiný styl oblíbené hudby. Řekl bych, že do naší hudby dal každý člen kapely to svoje a vyplynulo z toho LIFE INSIDE OUT. Ani jsme se nějak nedomlouvali, jaký styl budeme hrát, všechno přišlo tak nějak samo…

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme neposílali nikam. Celou jsme si ji vydávali sami od výroby po návrhy obalu atd. Takže jedeme dál ve stylu DIY, ale tím nevylučujeme nějakou spolupráci v budoucnu třeba už na velké desce.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Začali jsme koncertovat až v roce 2020 a to nebyl zrovna moc dobrý rok na start, ale i přes všechna omezení jsme už odehráli asi 15 koncertů… A za povedený bereme každý, kde se lidi bavili, ale samo sebou se nám nejlíp hraje na domácí půdě třeba u nás ve Střelských Hošticích, v Horažďovicích nebo ve Strakách. Prostě tam, kde jsou známí lidičky..

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Jako ničemu se nebráníme, tak se v budoucnu uvidí… :)

Plány do budoucna...

Teď máme v plánu natáčet videoklip na song „SK8 or DIE“ z nového EP. Klip by měl vyjít někdy na podzim, tak uvidíme, jak to dopadne… Jinak máme v plánu hrát co nejvíc živých koncertů. :)

RECENZE

Facebook
YouTube
Bandzone
 


Zveřejněno: 27. 08. 2021
Přečteno:
1137 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář