Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

flexi 2021, vlastní náklad / hardcore / Česko

V HC líhni na jihu Čech se stále rodí další a další kapely. Ono je to někdy dané i tím, že nějaké se rozpadly, což je případ TERROR SOCIETY a CONOPED, na jejichž troskách vznikli v roce 2019 LIFE INSIDE OUT. Z TERRORU se zapojili Markét a Kopi, z CONOPED matador Zbyňa, sestavu doplnili další dva mladíci a LIFE INSIDE OUT začali hrát na lokálních akcích, z nichž asi nejvíce zaujala památná post-covidová veselice za garážemi ve Strakonicích v květnu 2020.

LIFE INSIDE OUT vydali v roce 2020 živě nahrané CD-R, letos už do toho šlápli důrazněji a tři skladby + intro vyexpedovali na bílém 7" flexi disku s DIY obalem. Na jeho přední straně je šestice známých tváří s upravenou vizáží (prasečí rypáčky a ouška, vypadá to příšerně), na zadní straně pak fotka kapely (taky upravená) a seznam skladeb. Nechybí ani příloha s texty, fotkami a sestavou. Vše je uděláno hodně punkově, navíc obal je z běžného kancelářského papíru, členové kapely si vše tiskli sami a sami vystřihovali, což je na jednu stranu chvályhodné, na druhou je škoda, že není papír kvalitnější, protože s trvanlivostí to nebude valné. Naštěstí je všechno vloženo do plastové průhledné kapsy, která obsah ochrání.

I když nepatřím k fanouškům flexi disků, přístup LIFE INSIDE OUT je mi sympatický. Postupnými krůčky nahoru, po cédéerku pružná deska, na řadě by logicky měl být klasický sedmipalec. Ale nepředbíhejme, pojďme si poslechnout tři zhruba dvouminutové skladby, kterým předchází zmíněné intro namíchané z úryvků proslovů obličejů z obalu. Titulní „Společnost sviní“ je jízda, která se blíží spíš thrash metalu než HC. Rychlé pasáže se střídají s volnějšími, nechybí ryze thrashové sólo, sólový ani sborový řev, nadupané bicí, tohle je jasná koncertní tutovka a za mě i nejlepší song EP. Druhá věcička je hozená do HC, začíná pozvolna, ale postupně se tempo zrychluje tak, že bude svědčit skateboardistům – z názvu je ostatně patrné, že je neposedným prknům s kolečky a těm, kteří na nich blbnou, věnována. Ani tady nechybí melodické vyhrávky, zpěv je chvílemi civilní, chvílemi expresivní jekot, kapela se snaží v rámci krátké hrací doby střídat různé hudební i vokální polohy, což je určitě dobře. I poslední „Totalita 2020“ tepe celkem svižně a je jasné, že žánrové zařazení na Bandzone (hardcore-punk) je přežité. LIFE INSIDE OUT servírují na letošním albíčku klasickou formu HC, která má v Česku dlouhou tradici, podobně znějících kapel byla a je celá řada, ale pořád se to poslouchá příjemně, v případě jihočeské partičky je navíc patrný pokrok mezi novinkou a debutovým demáčem, který se v HC/punku tak nějak motal a působil poměrně neohrabaně. Větší odpich a přitvrzení kvituju.

Horší je to s texty, které jsou napsané obyčejně, žádné hraní si se slovy, rýmovačky na v žánru často propíraná nebo aktuální témata (kromě skateboardu „společnost bastardů, bonzáků a sviní“, zřejmě míněni politici, a „náhubek na ksicht, na řetězu doma“, míněny restrikce související s covidem-19). 

Zvuk ze studia Kdyně je slušný, placka hraje solidně, nástroje jsou pěkně slyšet, určitě je dobře, že dáma a pánové nešetřili a vyrazili do studia, ve zkušebně by takový zvuk nedocílili. 
    
Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Společnost sviní
  3. SK8 or DIE
  4. Totalita 2020

Čas: cca 6 min.

Sestava:

  • Kopi – řev
  • Zbyňa – kytara
  • Venca Mála – kytara
  • V. Špíďa – bicí
  • Markét – basa

ROZHOVOR

Facebook
YouTube
Bandzone

 


Zveřejněno: 28. 08. 2021
Přečteno:
889 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář