Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
LLYR

Představuje se nová kapela z Kopřivnice...Na otázky odpovídá bubeník Hozly.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Prvotní brnk se datuje kolem roku 2018, kdy jsem se začal scházet s kytaristou Jurou na garáži. Šlo o nevinné trávení času u kytary a bicích, bez větších vizí. Časem se zformovaly songy pojmenované „jednička“, „dvojka“ apod. Dali jsme tomu nálepku TEARS OF THE DEAD WORLD. Název je v podstatě odraz dnešního zkaženého světa. Nějak jsem to tak cítil z těch songů, že by to celé bylo o lidstvu, které se řítí do záhuby. Uběhl nějaký čas a v minulém roce se k nám přidal zpěvák Chcípak. Ten se velmi rychle ztotožnil s atmosférou songů a orazítkoval jednotlivé skladby názvy, texty a vůbec ucelil celý vzhled a myšlenku kapely. Anglický název jsme rozebrali a vtisknuli jsme celému projektu češtinu, tedy – SLZY MRTVÉHO SVĚTA.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Hozly (já), 39  – LASZKA, JERUZALEM, KOZELAGAZELADOZELA, v současnosti  8 DNÍ VENKOVA, STAROSLOVANSKÁ PITKA, LES BOR a PŘÍTEL BELIAL. Aktivně se hraní věnuju cca 15 let.  
Jura, 47 – PŘÍTEL BELIAL – tenhle tenkodrátek to hrne na kytaru již nějakých 30 let.
Chcípak 39 – LASZKA, v současnosti se věnuje STAROSLOVANSKÉ PITCE a PŘÍTEL BELIAL a LES BOR.
Sedlo, 43 – N.V.N, KASUFLANT, 8 DNÍ VENKOVA, NEDĚLNÍ CHVILKA POEZIE, REVIVAL BAND, NIERIKA; dnes DRUTTY, PANENSKÉ PLAMENY a sólově jako Hippobelly – své base to nakládá cca 28 let.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávka vnikla za tradičních UG podmínek, tak jak jsme zvyklí. Nahrávalo se u basáka Sedla v jeho domácím studiu a v době rozběhnuté koronakrize, což docela bodlo při tvorbě. Rozpolcená společnost a deprese ze dnů přítomných i vizí budoucích dala desce příslušný otisk. Rozhodně spokojenost co z toho vylezlo. Co se týče nákladů, držíme se při zemi, několik desítek CD, které slouží spíše jako památka pro nás samé, pro přátele, známé atd. Rozhodně lze u nás CD zakoupit za pár šušňů.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Co se týče jazyka, tak náš vokálista Chcípak měl jasno hned, i když ovládá bravurně i jiné jazyky. Přece jen ta čeština k nám patří a nevidím důvod to hrnout třeba anglicky. Autor slov je Chcípak, který, jak už jsem v začátku zmínil, vdechl téhle kapele ten zatuchlý odér pokřivené společnosti. Tématicky se opíráme o postapokalyptické bytí přeživších na zemi. Radiace, hnus, chaos, zabíjení, kanibalismus.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo, obal apod. jsme vytvořili v podstatě kolektivně, chtěli jsme, aby vše korespondovalo s tématikou, kterou se v kapele zabýváme. Každý k tomu měl co říct, a tak se s tím i pracovalo. Grafika je u nás velmi důležitá, především k dotvoření atmosféry a celkového dojmu. 

Které kapely patří mezi vaše vzory / zdroje inspirace?

Na tuhle otázku těžko odpovědět. Každý z nás má hromady kapel, které jsou mu  blízko srdci. Vyjmenovávat je by bylo na další rozhovor. Naše vzory se objevují v rocku, black metalu, death metalu a grindcore. Konkrétněji, co se týká zdroje inspirace, nevím o žádné kapele která by nás inspirovala k tomu, co jsme vytvořili nebo tvoříme. Samo že v nahrávce leckdo uslyší to a tamto, tisíckrát slyšené, ale vše vznikalo na bázi volné, svobodné myšlenky, bez přirovnávání, úmyslného kopírování apod.    

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Nahrávku jsme na žádnou firmu neposlali.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

SLZY MRTVÉHO SVĚTA prozatím neodehrály žádný koncert

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Zřejmě ne. Pokud se objevíme na pódiu, bude to především pro české posluchače.

Plány do budoucna...

Pokračovat v tom kde jsme skončili. Tvořit a hlavně se bavit tím co děláme. Dnešní doba nám dává hodně témat, která můžeme ždímat, ale už teď vím, že se budeme držet především temné stránky společnosti.

RECENZE

Bandzone
YouTube


 


Zveřejněno: 06. 08. 2021
Přečteno:
1507 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář