Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

Souhrn zajímavých alb, které vychází v červenci 2021 + tipy na koncerty.

Bury 

AT THE GATES (Švédsko) – „The Nightmare Of Being“ 
Death metal, Century Media Records 
Když se řekne švédský death metal, vybaví se každému určitě spousta jeho stěžejních představitelů. Když se k tomuto slovnímu spojení přidá i slovo „melodic“, jedním z klíčových jmen budou AT THE GATES. A ti 2. července vydají své nové album, které určitě bude stát za pozornost. Alespoň to naznačily zveřejněné ukázky z rovné desítky skladeb. 

THE CREW (USA) – „One Voice“ 7“ SP 
Punk, Epitaph Records 
2. července vyjde sedmipalec (striktně limitovaný 500 kusy v pěti barevných variacích), který je už dávno vyprodán. V kapele THE CREW se totiž sešli Mike Muir (SUICIDAL TENDENCIES, LOS CYCOS), Tim Armstrong (RANCID, TRANSPLANTS, OPERATION IVY), Fletcher Dragge (PENNYWISE, CHAOS DELIVERY MACHINE), Matt Freeman (RANCID, CHARGER, TRANSPLANTS, OPERATION IVY) a Byron McMackin (PENNYWISE), kteří v titulní skladbě drhnou poctivý punk rock. B strana bude obsahovat cover navažské kapely RIPPY AND THE SILLYETTES. 

MAYHEM (Norsko) – „Atavistic Black Disorder / Kommando“ 
Black Metal, Nuclear Blast Records
U tohoto sedmiskladbového EP by měli zbystřit nejen černokněžníci a bubu metalisti, ale hlavně punkeři a hardcoristi. To totiž bude kromě jedné nevydané skladby a dvou z posledního alba obsahovat čtyři cover verze hardcore/punkových legend, které tuto kapelu ovlivnily. Jmenovitě to jsou DISCHARGE, DEAD KENNEDYS, RUDIMENTARY PENI a RAMONES. To zní sakra zajímavě. 

SPASM (Česko) – „Mystery Of Obsession“ 
Gore grind, Rotten Roll Rex 
Domácí gore grindové hopsa hejsa trio chystá nové album. To by mělo obsahovat osmnáct skladeb a určitě spoustu zábavy. Vychází 15. července. Naživo si budeme moci poslechnout poprvé nový materiál na Obscene Extreme. 

PARADISE LOST (Velká Británie) – „Live At The Mill“ 
Doom metal, Nuclear Blast Records 
Britští doomoví veteráni se nemohli během covidové pandemie smířit s nemožností vystupovat živě, a proto odehráli v listopadu loňského roku v jednom klubíku live stream. Fanoušci se 16. července dočkají vydání tohoto záznamu i na fyzických nosičích na CD i vinylu. Mezi šestnácti zásadními hity této kapely nebudou samozřejmě chybět skladby jako „One Second“, „The Enemy“, „As I Die“, „Embers Fire“ nebo „So Much Is Lost“. Na BluRay budou navíc rozhovory a záběry z natáčení. 

ERDVE (Litva) – „Savigaila“ 
Experimental hardcore sludge, Season Of Mist 
Litevská kapela, která kombinuje sludge/doom metal s hardcore/punkem, noise-rockem a podobnými žánry, vydá 23. července své druhé album, které bude obsahovat jedenáct skladeb plných pobaltské temnoty a texty v rodném jazyce. 

Tipy na koncerty:
3. 7. SICK SINUS SYNDROME, Ostrava – Rock Hill 
3. 7. Punk!!!, Ostrava – Slezskoostravský hrad 
16. – 18. 7. Obscene Extreme Festival, Trutnov – Bojiště 
31. 7. Festa De La Pohoda, Vodňany – Sokolská louka 
31. 7. Setkání svobodných duší, Rožnov pod Radhoštěm – Vrátnice 

 

Coornelus

YEAR OF NO LIGHT (FRA) – „Consolamentum“
Post metal, Pelagic Records
Z návratu téhle kapely mám upřímnou radost. Skupina se silně zapsala do povědomí u posluchačů s deskou „Toscin“ z roku 2013 a od té doby se čeká na její dlouhohrající album. Na zmiňovaném albu YEAR OF NO LIGHT představili komplexní pohled na tehdy hodně trendy žánr post metal, v jejich případě navíc s přídavkem instrumental. Dlouhé kompozice, precizně vystavěné struktura skladeb, výtečné gradace… zkrátka „Toscin“ byla/je první liga žánru. Jak YEAR OF NO LIGHT navážou na svého předchůdce, je otázkou. Za sedm let se toho na scéně dost změnilo. Nicméně se zdá, že tahle francouzská smečka se bude držet svého rozmáchlého kopyta, protože „Consolamentum“ má obsahovat pět skladeb na ploše necelé hodiny.

Buryzone č. 25
DIY, fanzin
Téměř jako každý rok vyjde v červenci už 25. číslo ostravského zinu Buryzone. Prezident společnosti Bury bude na 126 stranách klasického formátu A5 servírovat obsah, který se probírá převážně hardcore punkovou scénou, ale tradičně se nezapomíná ani na metal. V zinu najdete plno rozhovorů, recenzí a tradičně i tourreportů. K sehnání by nové číslo mělo být poprvé na Obscene Extreme.

Tipy na koncerty:
11. 7. OBSCURE MOSH open air 2021 (ROTTEN SOUND, HYPNOS, MALIGNANT TUMOUR, GRIDE, SNĚŤ, EXORCIZPHOBIA, INSISTENT...), Praha - Modrá Vopice

 

Jindra

AT THE GATES (Švédsko) – „The Nightmare of Being“
Death metal, Century Media Records
Říci, že AT THE GATES jsou jedním z průkopníků göteborské melodické deathmetalové scény, je nadbytečné, avšak nezbytné. Možná, že si toto přečte nějaká nová duše zkoumající intriky death metalu. Faktem je také to, že se o kapele vedou spousty polemik o cestách, kterými se v průběhu let ubírala. Na novém albu se tváří tak trochu jako HYPOCRISY, tak trochu jako PARADISE LOST. Progresivně experimentální metal se svěžím větrem v zádech.

MAYHEM (Norsko)– „Atavistic Black Disorder / Kommando“
Black metal, Century Media Records
MAYHEM zachází s každou písní jako se zlou podívanou a posouvá ji do svých nejabsurdnějších a obskurních mezí. Norští Belzebubové nemají žádný zájem na zasvěcování nezasvěcených nebo k uspokojení běžných citů. EP, které vyjde 9. července, obsahuje na straně A tři písně nahrané během natáčení posledního alba „Daemon“ a cover verze od DISCHARGE, DEAD KENNEDYS, anarcho punkových RUDIMENTARY PENI a RAMONES na straně B. 

BIZARREKULT (Rusko/Norsko) – „Vi overlevde“
Black metal, Petrichor
Tvorba původem ruských BIZARREKULT toho času působících v Oslu má o něco blíže k mišmaši raných DARKTHRONE s přiměřeným vlivem BEHERIT a minimalističtějším přístupem. Klávesy zde hrají menší roli, stejně jako struktura skladeb. Kapelu tlačí kupředu přímočará agrese s několika opravdu promyšlenými riffy, většinou inspirovanými ranými CELTIC FROST. Vychází 2. července.

GREEN JELLŸ (USA) – „333“ (reedice alba z r. 1994)
HC/punk, Say-10 Records
GREEN JELLŸ (původně GREEN JELLO) jsou parodická kapela, svým způsobem nejvěrnější reprezentanti rozverného srdce hardcore punku. Znají dobře své publikum a vědí, co chce slyšet. GREEN JELLŸ „zpívají“ o odporných věcech, které jistě zahřejí u srdce každého punkáče a obrátí žaludek téměř každému jinému. I když je třeba uznat, že jsou v nástrojích evidentně zběhlí, hrají „pouze“ travesty hardcore punk.

 

Kubina

SPACE CHASER (Německo) – „Give Us Life“
Thrash metal, Metal Blade
Německo kvalitní thrash metal chrlilo snad odjakživa. Svou třetí řadovku vydají SPACE CHASER. Jejich poznávacím znamením jsou zpěvy Sigfrieda Rudzynkiho, protože dost připomínají Bruce Dickinsona. Deset nových písniček půjde na pulty 16. července. Zejména pak pro fanoušky OVERKILL bude fošna „Give Us Life“ povinností.


Zveřejněno: 01. 07. 2021
Přečteno:
836 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář