Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

CD 2020, Careless Demo Records / grindcore / Česko

Covidová karanténa a případný homeoffice přinesl během loňského roku i jistá pozitiva. V hudebním světě totiž díky nabídnutému volnému času vznikly nové nahrávky zavedených kapel, nebo byly založeny přímo projekty nové. Jedním z nich je i ostravský EGGGORE, za kterým stojí Vajico (kytarista MURDER RAPE AMPUTATE, ex-CEREBRAL TURBULENCY, ex-RUBUFASO MUKUFO, ex-SOCIAL DEFORMITY), který si kompletně vše složil, nahrál kytaru a basu a naprogramoval bicí. Jen s vokály potřeboval píchnout, tak oslovil osvědčené parťáky Kina (CARNAL DIAFRAGMA, MURDER RAPE AMPUTATE, BBYB) a MiriBOSSe (ex-CEREBRAL TURBULENCY, ex-RUBUFASO MUKUFO).

Výsledkem je tedy nová nahrávka, se kterou sice nebyly žádné plány, ale nakonec se pár vydavatelství ozvalo, a tak v prosinci 2020 vyšlo debutní CD „A Journey Into The Mind Of A Psychopath“ u ruského labelu (a kazetová verze o chvíli později jako první počin nově založeného Kinova Sadistro Production). Kreslená titulka, znázorňující myšlenkové pochody psychopata, je asi jedinou povedenou stránkou bookletu, který krom seznamu skladeb, fotky členů (černoši v tunelu), sestavy a kontaktu neobsahuje vůbec nic dalšího. Osobně mi přijde hodně bídný.

Na ploše ideálně dlouhých patnácti minut se nachází deset skladeb kolem jedné minuty až dvou, které sází na staré, leč osvědčené grindcore postupy. Závěr pak obstarává cover CARCASS „Manifestation On Verrucose Urethra“ z jejich debutního alba. Ti budou určitě velkým zdrojem hudební inspirace, stejně jako letité kapely typu REGURGITATE nebo DEAD INFECTION, které jsou v krvavý koktejl namíchány s příměsí IMPETIGO či GUT. Při poslechu se vracíme strojem času někdy do devadesátých let, kdy slovo gore v grindu ještě neznamenalo tupé polka rytmy a patlání se fekáliemi. Tohle je poctivá řezničina, která šlape!

Všechny instrumenty byly zaznamenány v domácích podmínkách rovnou do počítače, ve kterém vznikly i bicí party. Ač bývám právě vůči bicímu automatu dost skeptický, řekl bych, že zde je výsledek celkem povedený a nápaditý (v rámci možností a prvních zkušeností). Jen vokály se snímaly v Davos studiu, a protože jsou oba výše zmínění řvouni lety prověření, výsledek je hodně zajímavý. Přesto bych osobně zvolil méně používání harmonizéru, jinak jsou ale pestré a funkci dalších nástrojů tvoří dokonale.

Musím uznat, že je tohle album povedené a zaslouží si pozornost všech grindových maniaků. Navíc jsou Vajico & spol. při chuti, takže už je ve výrobě další počin této studio kapely. Tím bude split CD s japonským PHARMACIST. A nové songy stále vznikají, stejně jako se spřádají další plány…

Seznam skladeb:

  1. Humiliation, Neglect And Emotional Suffering
  2. Inclination To Violence And Manipulation
  3. Sociopathy - Narcissism
  4. Failure To Accept Responsibility
  5. Superficial Charm And Glibness
  6. Inflated Sense Of Self - Worth
  7. Borderline Personality Disorder
  8. Lack Of Remorse Or Guilt
  9. Promiscuous Sexual Behavior
  10. Tender Words Over Dead Bodies
  11. Manifestation On Verrucose Urethra (CARCASS cover)

Čas: 15:02

Sestava:

  • Vajico – všechny nástroje a programování bicích
  • Kino – zpěv
  • MiriBOSS – zpěv

ROZHOVOR

Bandcamp
YouTube

 


Zveřejněno: 12. 06. 2021
Přečteno:
911 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář