Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Neobyčejně vtipné představení neobyčejné kapely. 

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Hele praporčíku, víte jak se má mluvit s vaší profesí - nijak. Tak já se toho u některých otázek budu držet, pro záznam, jo? Název vám ale prozradím - každý týden po dobu tak dvou let jsme měnili pracovní název, pokaždý to musela být větší píčovina, která překoná tu minulou, až jsme se na to vykašlali a zůstali u tý poslední. Takže beranice nasadit, řídit palbu a navštívit paní Vránovou. Dobrý den, já jsem inženýr Králik...  
Kdy jsme byli založeni - já vám to povím a vy nám přišijete všechny zločiny všech buněk organizace od tý doby, to známe. Prvotním impulsem k založení skupiny, to je ovšem veřejná politická otázka a je nutno ji deklarovat, byl vznik volného uskupení sociálně a mentálně slabších skladatelů extrémní elektronické muziky, kteří ovšem neměli vlastní soundsystém, a tak spíše jen prasili na úvodních sesích v Turgoru, místo beden skládali noisecore a rychtili tam, kde jim byl reprák vhodně nakloněn, tedy na specifické sociálně-hudební subvětvi freetekno kultury. Prostě se na rychtě hrálo málo prasáren, samý měkoty, a bylo s tím třeba něco udělat. Čest šest šest vyjímkám.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Tak prrr veliteli. Neříkejte, že jste při lustrování tý občanky zapomněli do oddílu zařadit alespoň jednoho příslušníka, který umí číst. Věk tam je napsanej. A velkým písmem. Na tyhle nekalé hry vám neskočím! Jasně, že jsme někde hráli, jinak bychom teď neseděli s vámi v týhle místnosti, nesvítila nám lampička do očí, neměli jsme na rukou klepeta a vy byste nám teď neukazovali tyhle fotky z technoparties a koncertníh sálů, kde se motáme zeblitý a snažíme se vypojit hudební nástroje z aušusové aparatury. Čekáte, že budu tvrdit, že je to někdo jiný, a budu tak obviněn z křivé výpovědi? Tak tam prosivmás napiště: Mlčí jako hrob. A na nástroj hrát neumí ani jeden z těch lemplů. To je z tý nahrávky snad poznat, že jenom vyluzujou pazvuky, běhaj po hmatnících, podváděj a obecně se tváří, že je to umění.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Praporčíku, to už je trošku moc. Jsme snad i v hledáčku hospodářské kriminálky? Všechno jsme si dělali samozřejmě sami, a co se týče kazet, tak neznáme na Vinohradech žádného Šmitmajera, který by je udělal, to rozhodně ne!

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky/španělsky..., kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

No tak jakým jazykem teda zpíváme? Že vy nám chcete přišít i ilegální imigranty. No, dokud nebudete mít potvrzení k domovní prohlídce, tak vám říkám, skrývám doma 5000 Ukrajinců s krumpáči a bagry, 30000 čečenských separatistů, 2 tanky, armádní vrtulník a dokud si to povolení neseženete, tak s tím uděláte leda tak to, co každe ráno splachujete do záchoda. 

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Grafiku jsme brali vždy jen jako příležitost k tomu zaprudit do posluchače ještě z dalšího úhlu, vedle ofenzivity nahrávky samotné. Důležitost jsme jí přisuzovali ovšem zcela nijakou. Hraje hudba, ne obal. Kdo to dělal, to vám nepovím, to bychom se z tepláků už nikdy nedostali.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Veřejné vyjádření souhlasu a podpory extrémistické ideologii, na to jsou paragrafy s terorismem, to po nás nemůžete chtít...

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Morální vyprázdněnost naší revoluční činnosti ještě více deklasovat její komodifikací subjekty kapitalistické kolonizace veřejného prostoru naší nahrávkou, která povede jen k parazitické akumulaci kapitálu těchto subjektů na hřbetě plodů naší činnosti na straně jedné, a na straně druhé pouze ztrátou zbytku morálního kreditu našeho počinu, tak to ne. To by byl hotový kulturní provoz. Takové věci na zahrádce nihilismu nekvetou.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

No, ne že bych si to pamatoval. Co je to vlastně koncert ING.KRÁLÍKA? Pokud bych počítal veškerá veřejná představení naší gruppe, kde zrovna byl víc jak jeden člen z proměnlivého počtu účinkujících v ING.KRÁLÍKOVI při smyslech, tak si to za ty skoro dvě dekády opravdu nepamatuji. Možná si to bude pamatovat jistý kmet, žijící v jednom baronství na východním Slovensku, nebo bezzubý švihák z Luborce či vzdorovitý otec ze Žižkova. Pokud jde o poslední, kytarovou inkarnaci, tak ostatně také ne. Je to již nějaký čas, co koncertní činnost omezilo zdraví členů, stav jejich orgánů zpracovávajících narkotika a alkohol, období psychologického temného věku a kulturního nepřítele č.2, SARS-2COVID-19, že. Pokud pátráte, kdo je kulturním nepřítelem č. 1, tak to je samozřejmě vaše organizace, strážníku.
Byl nejlepší ten koncert, jak jsme ho po 4 dnech kalení prospali uprostřed izrapalestinské pouště vedle podia a nevzbudil nás ani déšť? Nebo ten, jak si po litrovce vodky v rámci odehrání experimentálního divadla o Thomasovi Berhnardtovi před koncertem ani nepamatujeme, že jsme zahráli? Možná to bude vědět Pán Automobilu, který viděl vždy vše, neboť ho často čekalo řízení. Teda pokud zrovna taky nevrávovral 4 dny na baru v Krásném Lese nebo na něj neútočili šneci. Zeptal bych se jeho sochy, která jest slibována věky. Pane podpraporčíku, jak říkám, nevíme nic, já osobně vím akorát o chuti na cígo, kdybyste oplýval těmito trubičkami v krabičce a sundal mi pouta, nabídl bych si a rozhodně se nepokoušel uniknout.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Máme takovou mapku Evropy, kde si děláme na jednotlivých státech poznámky „POROBENO“ v místech, kde se již úřadovalo. Mapku jsme dokonce museli rozšířit o nejmenovaný dvojstát na blízkém východě. Teď se naštěstí nikam cestovat nedá, a tak nemusíme do papírnictví ukrást nějaký rozsáhlejší atlas s více kontinenty. To pěkně napiště do záznamu, ať se lidi bojí budoucnosti. Musí se poslat mesidž.

Plány do budoucna...

Tady jsme se asi shodli na tom, že už definitivně odmítáme vypovídat. Musí zůstat strach. Právníka!

RECENZE zítra

Bandcamp


Zveřejněno: 07. 05. 2021
Přečteno:
1167 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář