Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MC 2019, Humane Recordings / punk / Česko/Rakousko

Tato relativně mladá kapela vznikla ve Vídni, když se dali dohromady dva čeští emigranti a jeden Rakušan. Ti první dva nejsou žádnými nováčky, protože zpívající kytarista Paaya působil ve FESTA DESPERATO a bubeník Keyda má za sebou hraní v ALIUSTERRA nebo SYNHYSTEMI. A pak je tady basák, který dříve hrál na kytaru v ASTPAI. LIDSKÉ ZDROJE si jdou klasickou pomalou cestou, takže prvním krokem je demokazeta, která, jak už její název napovídá, byla nahrána naživo na konci loňského roku ve zkušebně.

Kdo by však od těchto chlapíků čekal nějakou hudební palbu jako u jejich předchozích kapel, asi by byl hodně překvapený. O Paayovi se dlouhodobě ví, že je velkým fandou Britpopu, takže ta písničkovost se zde projevuje, i když je v punkovém provedení staré školy. Je tady k zaslechnutí ve skladbách melodický punkrock se spoustou hitového potencionálu, od úvodní „Go Away“, přes videoklipovou „Frustrating Times“, rozvernou „Shit Matters“ po rokenrolovou „No Borders, No Oceans“ nebo moji nejoblíbenější „Ten-Meter Fence“. Tak bych v podstatě mohl vyjmenovat všechny skladby a vůbec mi nevadí, že má kazeta 40 minut.

Navíc se mi líbí barva vokálu (takový laxní nakřáplý zpěv), který je občas doplněný o chytlavé refrény a zpěvné sbory. Ty křičí především v angličtině, ale i ta němčina ve svižné „Ich Erwarte Nix Mehr“ pěkně sedí. Syrový garážový zvuk nahrávce prospívá a baví mě drobné detaily, jakási až cílená nedokonalost, která se třeba projevuje v několikrát pokaženém začátku „Call It Fantasy“, aby se pak rozjel uřvaný hit. Krom deseti vlastních věcí jsou tady na závěr tři staré předělávky od TESTORS, THE UNDERTONES a SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA. Originály jsem doteď neznal, ale po jejich poslechu musím uznat, že do celku zapadají a ani bych od ostatních nerozeznal, kdo je složil. Hlavně ti THE UNDERTONES mě fakt dost chytli.

Název kapely je taková slovní hříčka, protože všichni jsme v současnosti jen řízené nástroje, což dokládají i přezdívky členů (směs písmen a čísel, prostě identifikační kódy). To umocňuje černobílý obal z poskládaného listu A4, ve kterém jsou texty, nezbytné info a na titulce je jen logo kapely. Koncert v srpnu byl parádní, takže můžu jen doufat, že to kapele ještě nějaký čas vydrží a až přijde správná doba, bude venku i deska na vinylu.

Přesné hodnocení: 7,5/10

Seznam skladeb:

  1. Go Away
  2. Brand New Start
  3. Frustrating Times
  4. Shit Matters
  5. Ich Erwarte Nix Mehr
  6. Tell Me What You Got
  7. Call It Fantasy
  8. No Borders, No Oceans
  9. Ten-Meter Fence
  10. Berlin Survival
  11. Together (TESTORS)
  12. Teenage Kicks (THE UNDERTONES)
  13. Kdo jsi (SMRT MLADÉHO SEBEVRAHA)

Čas: 39:33

Sestava:

  • GO476910YB – zpěv, kytara
  • AL479059SZ – basa, zpěv
  • YO671959YB – bicí, zpěv

Bandcamp
Instagram

 


Zveřejněno: 14. 11. 2020
Přečteno:
701 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Bury | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář