Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TELEPATIE VI

LP/CD 2020, Reaper Entertainment / death/thrash metal / USA

Další z nahrávek, jež mi byla prostřednictvím FB doporučena a která opravdu zaujala. Prvotní šok mi způsobila informace, jací muzikanti se pod značkou VOODOO GODS ukrývají. Zakladatelé Alex Voodoo a Seth Van De Loo jsou v pořádku, Jacek Hiro, Jean Baudin a George „Corpsegrinder“ Fisher vzbuzují nadšení a jejich účast je pochopitelná, do kolen mne ale dostalo poslední jméno, kytarista Victor Smolski! Ten Smolski, který ve své době táhl powermetalové RAGE směrem k symfo-projektu a byl příčinou, že jsem je někdy kolem roku 2006 celkem znechucený odhodil do studny zapomnění.

Od té doby čas poposkočil o pořádný kus a světe div se, dnes stojí běloruský virtuóz po boku Corpsegrindera a drtí death/thrash. Ono to vůbec vypadá, že kapela se výběrem druhého kytaristy baví, protože na albu minulém toto místo zaujímal David Shankle, mimo jiné po jistou dobu hráč velkohubých MANOWAR.

Pokud vám, stejně jako mně, unikl debut „Anticipation For Blood Leveled In Darkness“ z roku 2014, musí vám určitě jako první myšlenka ovládnout mysl otázka, jak tohle „prosatana“ může znít? No věřte, že docela dobře a o žádný propadák se v žádném případě nejedná. Hned úvodní „Rise Of The Antichrist“ je pecka a zas a znovu se mi potvrzuje fakt, že Corpsegrinder je zvíře a já prostě k jeho projevu neumím být kritický (on ani není důvod). Přítomnost Smolskiho dostává smysl hned ve druhé „From Necromancy To Paraphilia“, kde si střihne sólo na citeru a řekl bych, že na albu tvoří svým melodickým cítěním protipól deathovým zabijákům a lehce ho zjemňuje. Třetí „Menace To God“ se odvíjí pomalu a těžce, zpěváci souzní ve společném duetu až do bodu zlomu, kdy se přehoupne do klasického deathového upalováku a Corpsgrinder spustí kulometnou palbu. Tyto motivy se několikrát prostřídají a pověstnou třešničkou je kytarové sólo. 

Čas na vyniknutí dostane běloruský kytarista i v úvodu skladby následující. Po jeho kouzlení a sluncem zalitým dni obloha černá a přichází všeničící smršť. Thrashová „Forever“ poklusává až k instrumentálnímu souboji, kde si kytary a basa v přátelském dialogu ukazují um svých majitelů. U „Isa“ mne nejvíc baví střední část s absencí zpěvu. I bohapusté opakování jednoho motivu může znít parádně, když se dodá potřebná fazona. „The Ritual Of Thorn“ vás uvítá začátkem jak od nebožtíka Chucka, než se slova chopí Corpsegrinder a svým nezaměnitelným způsobem vyzve přítomné k tanci. Paradoxem je, že ačkoliv práci kytaristů celé album velebím, tady mi sóla přijdou nepatřičná a jakoby násilně dolepená. Trocha thrashe, trocha deathu, trochu nářez, trochu progresivní a mraky Corpsegrindera, tak lze v pár slovech shrnout „The Absolute Necessity To Kill“. 

Závěr patří nejmelodičtější věci na albu, titulní „The Divinity Of Blood“. Holandsko-americká pěvecká sekce si prostor spravedlivě dělí, což se na zbytku desky neděje v takové míře, jak bych si představoval a frontman CANNIBAL CORPSE je jinak v převaze. Po oficiálním konci ještě následuje bonusová nadstavba v podobě „Before The Down“ od NECROPHOBIC.

Producentsky má vše pod křídlem Andy LaRocque a nevidím problém. Tenhle borec své práci rozumí, dělá ji dlouho a dělá ji zatraceně dobře. Co mi pod čumák moc neleze, je obal alba. Zářící červená, to není nic pro mě a nezachrání to ani pentagram, obrácený kříž či dvojice sympatických plazů.

Je čas konečného vyhodnocení. Předchůdce aktuálního nosiče postrádal Smolskiho a jeho květnatá sóla, na druhou stranu mu nechyběly nápady a měl větší tah na branku. Další věcí, jež musím debutu připočíst k dobru, je klipovka „Renaissance Of Retribution“. V této skladbě chlapi naplnili beze zbytku vše, co jsem si od této sebranky sliboval a na novince takovou hitovku hledám marně. Snad až na úvodní „Rise Of The Antichrist“. Přesto jsem si „The Divinity Of Blood“ oblíbil nadmíru a budu doufat v možnost zhlédnout BOHY VOODOO na živo.

Seznam skladeb:

  1. Rise Of The Antichrist
  2. From Necromancy To Paraphilia
  3. Menace To God
  4. Serenade Of Hate
  5. Forever!
  6. Isa
  7. The Ritual Of Thorn
  8. The Absolute Necessity To Kill
  9. The Divinity Of Blood
  10. Before The Down (NECROPHOBIC cover)

Čas: 57:11

Sestava:

  • Alex Voodoo – drums
  • Seth Van De Loo – vocals
  • Jacek Hiro – guitars
  • Jean Baudin – bass
  • George „Corpsegrinder“ Fisher – vocals
  • Victor Smolski – guitars

Facebook
YouTube

 


Zveřejněno: 13. 07. 2020
Přečteno:
1351 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Horaguru | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář