Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

26. 6. 2020, Praha - Underdogs'

Po uvolňování jsem si už pošesté vyrazil z kopýtka a jelikož jsou kapely stejně jako já nadržené, zúčastnil jsem se už třetí akce během června, kde se křtil nový materiál. Po necelých dvou týdnech tak opět vstupuju do sklepení klubu Underdogs´. Tenhle stále ještě relativně nový klub má pro mě ideální polohu, už jen díky tomu patří mezi mé oblíbené. Sportovně ale musím uznat, že ve sklepení je příjemně poloha nepoloha a má to tam atmosféru. Navíc, stejně jako minule, se i tentokrát dařilo dobrému zvuku.

OR a VLNĚNA křtili své nové desky. To bylo hlavní menu. Jelikož tři kapely jsou víc než dvě a když už večírek, tak pořádný, byli pozváni předskokani TÁBOR. Jméno pro mě dosud absolutně neznámé. Ohledně výběru názvu kapely a nějakého vyhledávání infa na netu vyloženě nepraktické, ale co už. Tisková zpráva ke koncertu pravila, že: V TÁBORU se sešli členové a členky spousty dalších kapel a hudebních uskupení, aby realizovali vlastní vizi temného ambientního folku/rocku, který má kořeny v kapelách jako THREE MILE PILOT, ale i VELVET UNDERGROUND nebo 80s Československé scény. THREE MILE PILOT neznám, co jsem slyšel od VELVET UNDERGROUND, mi přišlo trochu jiné, a co si mám představit pod pojmem  80s Československá scéna, radši nechci vědět. Co ale vím, je, že kapela zněla zajímavě. Dva kluci – jeden z nich se zanedlouho představil s kytarou v ruce v sestavě OR a druhý, který hraje a hrál asi v desítkách kapel (momentálně, a to zmiňuju jen to, co je mi známo, VOLE, BAHRATAL, LVMEN) – byli doplněni dvojicí holek. Kapele se pomocí minimalistické formy podařilo utvořit specifickou atmosféru, kterou bych nazval hloubavým klidem. K sympatickému dojmu přispěl i fakt, že vokálně se zapojovala celá sestavy kapely. Údajně se chystá vydání desky. Pozor na to.

VLNĚNA mi vždy unikala a teď už vím proč. První dvě skladby kluků (v sestavě opět člen zanedlouho vystupujících OR, ale tentokrát ten s basou) začaly do lidu valit rock, který byl… minimálně v prvních dvou skladbách přeslazenej. Přiznávám, že kdyby kapela takhle zněla i při třetí věci, tenhle boyband bych už poslouchal ze dvorku. Nasládlá forma rocku mě dost vyděsila. Naštěstí VLNĚNA začala znít trochu ostřeji a to, že vydává svojí desku, v tomhle případě kazetu, u Silver Rocket, začalo dávat smysl. Zbytek setu už mi přišel smysluplnější, ale tohle bude chtít ještě prověřit domácím poslechem. Dojmy? 50 na 50. Tak určitě...

Hlavní hvězdou večera byli OR. A bylo to znát. Pánové si připravili dokonce „spešl“ osvětlení. To už je mi panečku kapela! Ale o to ve finále nešlo. Nová deska, taktéž vydaná pomocí nezničitelných „raket“, byla už pár dnů online k poslechu, ale já čekal až na vinyl, tudíž skladby tento večer přehrané slyšely moje uši poprvé. A první dojmy jsou víc než nadějné. První věc zněla hned jako jasný hit. Noiserocková trojka s přibývajícím věkem ví, čeho chce docílit a bylo to znát. Album pokřtil a proslov vykonal Petr (LYSSA), který nešeřil vtipem. Při domácím poslechu dávám Petrovi za pravdu, že právě vyšlá třetí deska OR je ta nejlepší. Suverénnost projevu se povedla přetavit i do koncertního setu, který kapela musela doplnit přídavkem v podobě songu „Dolce Vita“ z předchozí desky „Jaro“.


Zveřejněno: 30. 06. 2020
Přečteno:
1454 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář