Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Souhrn zajímavých alb, která vychází v květnu 2020.

V květnu letošního roku vyjde několik zajímavých desek. Proto bychom v tomto článku rádi uvedli některé z nich. Jedná se o novinky, na které se osobně těšíme, nebo nás z různých důvodů zajímají. Pokud i vy máte zajímavé tipy na nová alba v daném měsíci, neváhejte je napsat níže do diskuze.

Bury 

VADER (Polsko) – „Solitude In Madness“ 
Death metal, Nuclear Blast Records 
Hned 1. května vychází už 16. album deathové legendy našich severních sousedů, která jako první z bývalého východního bloku vydala album u renomované zahraniční firmy. Ale to už je stará historie. Nyní se můžeme těšit na jedenáct zabijáckých skladeb, které budou o tom, jak se lidstvo nepoučilo ze svých chyb, mladší generace nerespektuje starší (natož tu vlastní) a obecně se necháváme vysávat moderními technologiemi. Obal namaloval uznávaný Wes Bennscoter. 

UMBRA VITAE (USA) – „Shadow Of Life“ 
Death metal, Deathwish Inc. 

UMBRA VITAE, to je nový death metalový projekt frontmana CONVERGE Jacoba Bannona. Dále v něm účinkují kytaristi Sean Martin (TWITCHING TONGUES, ex-HATEBREED) a Mike McKenzie (THE RED CHORD, STOMACH EARTH), basák Greg Weeks (THE RED CHORD) a bubeník Jon Rice (UNCLE ACID & THE DEADBEATS, ex-JOB FOR A COWBOY). Debutové album vyjde 1. května u Bannonova vlastního labelu a už první ukázka v podobě skladby „Return To Zero“ zněla pěkně zběsile. 

GREEN CARNATION (Norsko) – „Leaves Of Yesteryear“ 
Progressive metal, Season Of Mist 
Tahle kapela sice vznikla před třiceti lety, ale funguje tak nějak na etapy. Založil ji kytarista Terje Vik Schei a.k.a. Tchort (zakládající člen EMPEROR) a po dlouhých čtrnácti letech jí vyjde 8. května šesté album. Na něm by se měly nacházet čtyři dlouhé kompozice (plus cover BLACK SABBATH) ve stylu avantgardního a progresivního metalu. 

KING BUZZO (with Trevor Dunn) (USA) – „Gift Of Sacrifice“ 
Acoustic rock, Ipecac Recordings 
15. května vyjde druhé album sólového akustického projektu frontmana MELVINS Buzze Osbourna, na kterém se podílel i basák Trevor Dunn (MR. BUNGLE). V devíti skladbách se rozvíjí strašidelná atmosféra díky přidání modulárního syntetizátoru, který dodal strunným nástrojům nové zvuky. To zase bude pořádná bláznovina, jak se ostatně na Ipecac Recordings sluší a patří. 

CENTINEX (Švédsko) – „Death In Pieces“ 
Old-school death metal, Agonia Records 
Veteráni švédského death metalu letos oslaví třicet let od svého založení třetím albem po svém návratu na scénu. To bude obsahovat deset skladeb (plus jeden bonus track na CD) staré stockholmské školy, intenzivních a brutálních. Vyjde 29. května. 

STATIC-X (USA) – „Project Regeneration Vol. 1“ 
Industrial nu-metal, Otsego Entertainment Group 
Tahle nahrávka to rozhodně neměla lehké. Nejdříve se frontman kapely Wayne Static v roce 2014 předávkoval a pak basák Tony Campos našel nějaké demosnímky. Tak se je rozhodl vydat s hostujícími zpěváky. Jenže se nakonec našlo daleko víc Waynových skladeb, včetně nějakých starších nepoužitých. A tak začala dlouhá studiová práce, jejímž výsledkem budou rovnou dvě alba, na nichž pracovala zakládající sestava. To první vyjde po dlouhých jedenácti letech 29. května a zároveň bude sedmým v diskografii kapely. Jako hosté se zde v malé míře objeví současný zpěvák a kytarista STATIKŮ XerO a Al Jourgensen z MINISTRY. Pilotní singl „Hollow“ nabídl energickou ochutnávku, která navnadila na hlavní chod. 


Zveřejněno: 01. 05. 2020
Přečteno:
1443 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

04. 05. 2020 10:11 napsal/a Bhut
SOTM
Sun se mi na začátku taky nechtěla zavrtat, protože ty předchozí desky byly prostě veliký. Nicméně čas ukázal, že ačkoliv už to není ten jednoznačný rukopis, i tak je to velmi kvalitní album. Velmi zádumčivé, tajuplné a nic nedává zadarmo. Samozřejmě v mém úhlu pohledu. Nakonec jsem si Sun dost oblíbil a na novinku se tím pádem velice těším :)
01. 05. 2020 20:26 napsal/a Opat
SotM
Hodne me jejich vyvoj mrzi, protoze od Antithesis si vytvorili svuj vlastni sound a kompozicni pristup. Ty repetitivni pasaze byly hypnoticke, skladby jako Versus nebo Harvest z nasledujici desky. Tam se mohou ty riffy dokola opakovat a presto to nebyla ani na chvili nuda. Bohuzel uz Sun me vubec nevzalo a od novinky nic jineho necekam, zminil jsem je spis z nostalgie.
01. 05. 2020 12:03 napsal/a Kubina
Secrets Of The Moon
Chtěl jsem je původně zařadit do svých tipů, \"Seven Bells\" mám moc rád, ale slyšel jsem nějaké nové písničky a jako velký uf. Velké zklamání, kam až se dostali.